Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek helyes az hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek helyes az hogy a volt páromtól elköltöztem gyermekestül és a volt párom skypen nem hajlandó látni a gyermekét csak szemelyesen de az egyenlore lehetetlen a tavolsag miatt?

Figyelt kérdés
Csak szemelyesen ami kicsit bonyolult mert messze vagyunk es ragaszkodik ahhoz hogy csak en hordjam helybe hozza a gyermekem 2 hetente o nem akar mozdulni mert en vittem el. Ez helyes azt irta tonkre tesz, amiert elhagytam.Megromlott a kapcsolat menekultem belole.Ra adasul mar egyre ritkabban erdeklodik facebookon a gyermeke irant, teljessen lekoti a munka es a tarskereses.

2012. okt. 24. 08:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
9: Mivel a hátteret nem ismerjük, ezért mindenki csak találgatna, az meg fölösleges. Ebben a történetben bárki lehet a hunyó, a feleség is aki szeretőjéhez költözött, de a férj is, akinek esetleg eljárt a keze részegen és a feleség a verések elől menekült.
2012. okt. 24. 11:44
 12/24 anonim ***** válasza:

Kedves #11, egyetértünk abban, hogy e történetről nem sokat tudunk, ezért igyekeztem csak arra reagálni, amit viszont tudunk... nevezetesen, hogy Kérdező költözött el önhatalmúlag a közös gyerekkel távolra, és ezek után még ő fogalmaz meg elvárást a párjával szemben, elvárná, hogy az ő feltételeihez alkalmazkodjanak, és ehhez zsaroló eszközként az általa önkényesen elvitt gyereket használja, kihasználva a Btk megfogalmazásának lazaságát:

"Kiskorú elhelyezésének megváltoztatása

194. § Aki végrehajtható hatósági határozat alapján elhelyezett kiskorút attól, akinél a hatóság elhelyezte, annak beleegyezése nélkül, az elhelyezés tartós megváltoztatása céljából elvisz, avagy a kiskorút rejtve vagy titokban tartja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

No mert ugye ugye egyéb bírósági döntés hiányában a törvény erejénél fogva közös felügyelet van, az meg egy jogi kérdés, hogy a törvény ereje felér-e a végrehajtható hatósági határozattal... úgyhogy én csak azt tudom javasolni az "anyuka fogta a közös gyereket és lelépett" módon járt férfitársaknak, hogy első körben battyogjanak be a rendőrségre, és tegyenek feljelentést a fenti Btk-tényállás alapján ISMERETLEN TETTES ellen... osztán ha majd a 670-edik ilyen ügy kerül a LB-ra, a törvényhozó felébred, hogy a Btk-t egyértelmüsíteni kellene a "törvény erejénél fogva VAGY végrehajtható hatósági határozat alapján" szöveggel, vagy elismerni, hogy a magyar Családjogi Törvény nem ér fel egy gyámügyi főelőadó agymenésével se...

Persze vannak helyzetek, amikor van jó ok az efféle lépésre, ezt kár lenne vitatni. De arra van törvényes út, lehet a bíróságtól ideiglenes intézkedést kérni a gyermekelhelyezés, -felügyelet vonatkozásában, ahol meghallgatják a másik felet is, és mérlegelik a felek igazságát. Semelyik félnek nincs joga egyszemélyben sértettet játszani és bíráskodni.

2012. okt. 24. 12:28
 13/24 A kérdező kommentje:
Nem bujtatom a gyermeket hivatalos apai beleegyezes van arrol hogy gyermek velem johet barhova korlatlan idore , csak annyi hogy tavol vagyunk esamig nem tudok most azonnal menni vinni mutatni a gyereket addig lathatna skipen amit o sajnos nem akar, mert azt mondja hogy o eloben szeretne latni. A gyermeket nem itelnek neki mert nyakig ul az adossagban . Nem bantalmazott csak egyszeruen mashoz koltoztunk mivelnem mukodott a kapcsolat mindennapi veszekedes.
2012. okt. 24. 12:39
 14/24 anonim ***** válasza:
" hivatalos apai beleegyezes van arrol hogy gyermek velem johet barhova korlatlan idore " - kérdező, ha az exed ezt hajlandó volt megtenni, akkor nyilván nem egy dúvad... és most őszintén, te nem érzed cikinek, hogy miután ő megtette ezt a szivességet, akkor újra tőle várnád el, hogy alkalmazkodjon, ahelyett, hogy akkor most te alkalmazkodnál az ő (egyébként tök jogos) igényéhez a személyes kapcsolat terén??? Szerintem ez a dolog akkor jól indult, a párod képes kompromisszumokra eszerint, kár lenne elszúrni...
2012. okt. 24. 13:06
 15/24 anonim ***** válasza:
Költőz közelebb az apához. Az apának a láhatáshoz jóga van, és nem korlátozhatód a láthatását.
2012. okt. 24. 17:16
 16/24 anonim ***** válasza:

"lehet, hogy verte vagy egyéb módon terrorizálta a férje, rendes, jólelkű és segítőkész férfiaktól ritkán lép le az asszony a gyerekkel.."

Kérdező válasza:

Nem bantalmazott csak egyszeruen mashoz koltoztunk mivelnem mukodott a kapcsolat mindennapi veszekedes.

Ezért sem kellene mindig az apát hibáztatva egy vadállatnak beállítani és kombinálni.

2012. okt. 24. 17:18
 17/24 A kérdező kommentje:
;EN NEM IS UGY GONDOLTAM HOGY CSAK AZ APA JOJON LATOGATNI A GYEREKET DE AZERT O IS VEGYE A FARATTSAGOT HOGY FEL EVENTE 1 SZER ELJON HOZZANK HA MAR NEKEM 2 HETENTE VINNEM KELL..
2012. okt. 24. 17:32
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
De neki nem kell vennie a fáradságot mert te vitted messzire a gyerekeit. Ha ő költözőt volna el akkor neki kellene mennie de itt nem ez történt így neked kell.
2012. okt. 24. 17:45
 19/24 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy ez esetben mindkét félnek (mivel mindkettőnek van szülői felügyeleti joga) joga van a gyermeket oda vinni, ahová szeretné. Nyilván a másik félnek biztosítania kell a kapcsolattartást a gyermekével. Azt gondolom, teljesen mindegy ki ment és hová, az is, hogy miért. Nagyobb távolság esetén szerintem felváltva is lehetne utazni, bár, a gyermek kímélése érdekében talán a különélő szülő utazása célszerűbb lenne, feltéve ha mindenki a gyermek érdekeit nézi. Nem igazán értem, hogy két felnőtt ember miért nem képes megoldani egy egyszerű feladatot annak az embernek az érdekében, akit mindketten szeretnek....
2012. okt. 25. 01:40
 20/24 anonim ***** válasza:

Na, 6-os vagyok. Pont erre írtam, hogy sértettségből az apa soha a büdös életbe nem hajlandó elmenni a gyerekért, ,mondván az anyja vitte el. Jogos amit kér, mert az anya vitte messzire, de azért mert őt elhagyták és talán jogosan, attól nem a gyerek kárára kellene "bosszút " állni.

Mert mi lesz ha anyagilag az anyja nem tudja majd vinni, vagy eltörik a lába vagy valami? mert megeshet. Bepereli és akkor marad a vita meg a rossz légkör, csak mert egyszer 1 évben nem képes ő elmenni érte?

Jogos a kérés miszerint az anyja vigye, de néha néha elmehet érte ő is és nem azért mert az anya rángatja hanem mert tényleg apa akar lenni és látni a gyerekét.

2012. okt. 25. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!