Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amikor a szüleim kétéves koromban elváltak, anyámnál lettem elhelyezve, de állítólag csak azért, mert anyámnak nagy nehezen sikerült rábeszélnie a bíróságot, hogy nála helyezzenek el és már nagyon úgy érzem, hogy anyámnál nincs jó helyem. Mit tegyek?
Ha 17 vagy, akkor kivárhatod a 18. szülinapodat és azt egy költözéssel ünnepled.
Amúgy tök mindegy mit akar anyukád és hogy hisztizik.
Apukád most is beadhatja a papírt, téged meg fognak hallgatni és a te véleményed fog dönteni. Ha oda akarsz menni, apukád befogad, akkor nincs az a bíró, aki nem ítélne neki.
Most sajnos nincs időm utána olvasni, de kérlek nézz utána, mert ha jól tudom 16 éves korodtól ott laksz ahol akarsz!!!!
Ha jól tudom a bíróság sem szólhat bele 16 éves kór felett!!!!!!
Olvass utána, de ha lesz időm én is utána nézek.
Azonnal menj be a gyámhivatalhoz és mond jegyzőkönyvbe mi történik veled! majd ők elmondják, hogy lehet az ideiglenes gyermekelhelyezést kérni tőlük, ami sokkal gyorsabb, mint a bíróság! Ettől függetlenül a bíróság mondja ki az ament, de mivel elmúltál 16 éves, a te kezedben van a döntésed a bíróság előtt! Ha az apánál az elégséges (gondoolom ennél jobb) körülmények biztosítottak, nincs az a jogszabály, ami megváltoztathatná a Te döntésedet! Sok sikert!
Megsúgom, az én 16 éves lányom 3 éve így nevelem békében, boldogságban!!! Tehát a tapasztalat is szól belőle!
Az érvényben lévő Családjogi Törvény szerint, 14 éves kortól, a gyereket is meg kell hallgatni, ha az elhelyezése megváltoztatását kéri valamelyik szülő.
"Csjt. 74.§ kimondja, hogy „A bíróságnak és a gyámhatóságnak a szülői felügyelettel, illetve a gyermek elhelyezésével, valamint az elhelyezés
megváltoztatásával kapcsolatos eljárása során - elháríthatatlan akadály esetét kivéve - mindkét
szülőt meg kell hallgatnia. Indokolt esetben, így akkor is, ha azt a gyermek maga kéri,közvetlenül vagy szakértő útján meg kell hallgatni a gyermeket is. Ha a gyermek a
tizennegyedik életévét betöltötte, az elhelyezésére vonatkozó döntés csak egyetértésével hozható, kivéve, ha az általa választott elhelyezés fejlődését veszélyezteti."
Kérdező, ezen a helyzeten csak te, és az édesapád tudtok változtatni, illetve már változtathattatok volna kb 3 éve. Nem hiszem, hogy egy alkoholista anya többet tudott volna "intézkedni" ellenetek, ha valóban nyomós érvei vannak az apádhoz költözésnek.
A gyámügyön, a bíróságon és az összes hasonló intézetben női ügyintézők vannak, akik az igazsággal szemben is megvédik a nők érdekeit.
Itt egy férfi alapból ellenségként van kezelve,
az anya meg nyugodtan lehazudhatja a csillagokat is, akkor is ő lesz a nyerő.
Mostanában már van egy-két felvilágosultabb bíró is -aki a férfiakat is emberszámba veszi-, de elenyésző a számuk.
Nem akarlak megbántani, de írod, hogy apád már egyszer beadta a papírt.
15 év alatt egyszer beadta? Hát bocs, de neki se olyan fontos, hogy nála legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!