Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne itt élhető megoldás?
Adott helyzet:
Papa, mama, gyerekek. Papa bántalmazó, alkesz. Mama szedi a puttonyát, ház elad, gyerekek jönnek, költözés.
Négy év eltelik, hátramaradt közüzemi számlákat csinál a papa, meg még kitudja miket, szétköltözés után a házban (akkor még benne lakhatott), a hátrahagyott közüzemire szánt pénzt eltünteti, gyerektartást egy vasat sem fizet. Egy gyerek közben elköltözik, nagykorú lesz.
Válás nincs. Hivatalosan házasok. A behajtók nem találják a papát,munkahelye nincs, sejthetően feketén dolgozik. Mama alig él meg a fiával. Több az albérlete, mint amit kézhez kap, mert a fizetéséből tiltják a 33 majd pedig 50%-ot. Korábban válni akart, de utaznia kellett volna, mivel messze költözött, de nem volt rá pénze, hogy úgy járkáljon a bíróságra, alkalmanként tízezret a vonatra költeni.
Mi lehet ilyenkor járható út? hogy lehetne a "papa" tökeit megszorongatni, és a mamát kihúzni a trágyából?
(Én vagyok a nagyobbik gyerek)
Sokan vannak ilyen helyzetben.
A megoldás, hogy feketén kell munkát vállalni és eltüntetni minden még meglévő értéktárgyat az inkasszó elől. Ha lehet, akkor meg lelépni ebből az országból!
Ha jól tudom a bíróságon van "ingyenes" tanácsadás, meghatározott napokon - egy ügyvéd tartja, rászorultság esetén kérhető a segítsége.
Érdemes utána járni. Az biztos, nem szabad ezt az ügyet tovább halógatni, mert az adósságok csak gyülni fognak. Anyukádnak muszáj intézkednie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!