Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet olyankor tenni, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet olyankor tenni, ha a férj nem akar elválni?

Figyelt kérdés

Már lassan 1 éve külön élünk, de nem akar elválni semmiképpen sem, van egy babánk is, aki velem él. Sajnos nincs pénzem ügyvédre, és nem is szeretnék pereskedni és veszekedve elválni. A férjem nem hajlandó válni, azt mondta szeret minket nem akar elveszíteni, viszont ez nála birtoklási vágy, mert úgy kell ugrálnom ahogy ő fütyül. Be akar zárni a négy fal közé, nélküle sehova se mehetek, a családomat utálja. HA valaki szeret valakit nem fenyegeti olyan dolgokkal, hogy kisemmizi és mindenhol keresztbe tesz neki, ha elválik tőle. Sokszor olyanokat mondd, hogy az agyam eldobom. Nem tudok tőle szabadulni, valahogy mindig addig jutunk, hogy még nekem van mindenért bűntudatom. Ha felhozom a válást, egyből bunkó és bántó, majd utána azt mondja, hogy félre értem, mert ő nem akar nekem rosszat.

Nincs pénzem, csak a gyes. Van egy közös házunk, vállalkozásunk, de jelenleg nem én élek a házban, mert egyedül nem bírnám fenntartani, sok a rezsi a hitelek, kénytelen voltam onnan eljönni, és a szüleim háztartásában élni. Ők ebben tudnak támogatni, de pénzük nekik is kevés.

A férjem nem akarja belátni, hogy nekünk együtt nem működik, csak veszekszünk és én már nem tudom, hogy szeretem-e. Annyi rosszindulat van benne, hogy kiábrándultam teljesen. A válás lenne a legjobb megoldás.

2009. aug. 4. 14:25
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Így is elválhatsz, ő hiába nem akarja. Mivel gyesen vagy ezért méltányosságból úgy tudom, hogy fizetned sem kell.
2009. aug. 4. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Add be a válópert. Ha úgy gondolod, hogy nem lesz vagyoni veszekedés még ügyvéd sem kell, kitöltöd a formanyomtatványt és kész. Nem kell hozzá az ő beleegyezése.
2009. aug. 4. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Nyugodtan intézkedj válás ügyben.Igaz sokkal lassabb folyamat lesz ,de a bíró el fog választani titeket egy idő után(A sógorom 3 év után váltak el,az asszony nem akar válni)De lehet,hogy meg gondolja magát a férjed,ha megkapja a idézést a bíróságra.Az én férjem sem akart válni,de amikor a bírótól kapott levelet,onnantól kezdve,békésen,csendben és aminek örülök,hogy jó barátságban elváltunk.Addig egyszerűen nem akarta elhinni,hogy nem akarok vele élni ár..Lehet,hogy a férjed sem hisz neked,és tuti biztos benne,hogy még mindig akarod őt...ki tudja,egy hivatalos levéltől talán észhez tér..
2009. aug. 4. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Bűntudatod van? Akkor ne válj el! Adj még egy esélyt neki!

Gondold meg, hogy így a gyermekednek se marad apja!

2009. aug. 4. 14:54
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Minden biróságon van panasznap. Hívd fel őket, hogy időpontot kérj és ingyenes jogsegély szolgálatot kapsz. Elmondhatod a helyzetedet,segítenek megírni a bontóper iránti kérelmedet is. Ha a férjed nem akar belemenni a közös megegyezésbe, akkor is elválasztanak benneteket, esetleg a gyermekelhelyezés miatt nem csak egy tárgyalás lesz. Ha Te vagy a felperes és teszem fel a férjed nem jelenik meg a kitűzött tárgyaláson, akkor nélküle is elválasztanak benneteket. Beszélj a férjeddel, hogy ha tényleg szeret benneteket, akkor elenged, mert nem vagy boldog vele és nem látsz esélyt a változásra. Nem szabad sokáig húzni, mert a végén itt ragadsz egy rossz házasságban és boldogtalan leszel, ami a gyerekre is kihat még. Viszont keményen ragaszkodj a gyerektartáshoz, mindenhez amihez jogotok van. A gyereked és magad érdekében is akarj egy jobb életet.
2009. aug. 4. 15:06
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

NE HALLGASS A BUNKÓ LESZBINŐRE!

A házasság felbomlása után csaK EGY MÉGROSSZABB jöhet!Békülj ki vele, adj még egy esélyt!

2009. aug. 4. 15:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem kedves előttem szóló! Ki itt a leszbinő?

Már ne is haragudj, de háromgyerekes családanya vagyok, boldog házasságban. De ha ilyen helyzetben lennék, azonnal válnék, sőt a kérdező leírása alapján én már régen elváltam volna.

Te pedig gondold meg, hogy mit kiabálsz itt a nagybetűiddel.

2009. aug. 4. 15:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt bárkit lebunkózol (ez Téged minősít primitív állatka), olvasd el a kérdező kommentjét fent. Nem kibékülni kell, hanem elromlott a házasságuk és nem boldog már,mivel nem működik és veszekedésről szól. Már adott esélyt és Ő maga mondja ki, hogy a válás lenne a legjobb megoldás A kérdés pedig az volt okoskám,hogy mit tegyen ha a férj nem akar elválni, nem pedig az, hogy elváljon -e. Olvass és utána bunkózz.
2009. aug. 4. 15:27
 9/9 anonim ***** válasza:
igazuk van az előttem szólóknak,hiába nem akar az egyik fél válni,ha a másik akar,akkor elválasztanak.megpróbálnak előszőr békéltetni,ha nem megy,akkor kimondják a válást.
2009. aug. 4. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!