Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jogerős gyermekelhelyező...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogerős gyermekelhelyező ítélet birtokában tudok útlevelet csináltatni a másik szülő nélkül is?

Figyelt kérdés
2012. okt. 2. 13:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ja, és én most voltam személyit csináltatni a gyerekeknek, ahhoz nem is kell a másik szülő (és EU-n belül személyivel oda mész ahová akarsz). Először az ügyintéző félreértette, azt hitte útlevél kell. Mondta, hogy akkor hozzam a jogerős végzést, hogy nálam helyezték el a gyerekeket. Szóval igen, ELÉG AZ ÍTÉLET az útlevél készítéséhez.
2012. okt. 2. 15:16
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem tudtam, hogy nálatok miként van. Tudom, hogy nemcsak a kizárólagos felügyeleti jog létezik, de nekem abban van tapasztalatom, ezért is írtam oda.
2012. okt. 2. 15:17
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha a felügyeleti jog közös, akkor igenis kell a másik szülő aláírása - ez független attól, kinél helyezték el a gyereket.

Ott elég egy szülő, meg a végzés, ahol egyedüli felügyeleti jogot ítéltek meg.

2012. okt. 2. 15:28
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Igen, a kizárólagos szülői felügyeletet nagyon ritka esetben ítélik meg. Csak ha nagyon súlyos bűncselekmény vagy erkölcstelen életmód áll fenn a másik félnél.
2012. okt. 2. 15:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Közös szülői felügyelet szintén ritka. Csak akkor van, ha mindkét szülő kéri, és a bíró meggyőződik arról, hogy ez nem veszélyezteti a gyermek érdekeit. Akkor kell a másik fél is mindenhez nyilván. De sajnos válás esetén nagyon ritka az együttműködés a felek között. Hiába a gyerek érdeke lenne, egyszerűen nem megy.
2012. okt. 2. 15:31
 16/21 anonim ***** válasza:

Össze vissza beszéltek és keveritek a KIZÁRÓLAGOS felügyeletet a gyermekelhelyezéssel.

Ha van kizárólagosságról papírod akkor igen, csinálhatod, elég a papír.

Ha csak a gyermekelhelyezésről van akkor nem elég.

2012. okt. 2. 15:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Miről beszélsz Kérdező!? Az ALAP a közös felügyelet, amit csak akkor szüntetnek meg, ha nyomós ok van rá!

Nem veszik el valakitől csak úgy a jogát a gyereke felett.

2012. okt. 2. 15:51
 18/21 anonim ***** válasza:
Én idén váltam, mindenben megegyeztünk, egy kérésem volt, a gyerekek nálam legyenek elhelyezve (ez mondjuk nem is volt kérdés az apa részéről sem) és kizárólagos gyermekfelügyeletet kérek, mert apuka időnként el-elutazik külföldre, ha nekem elmegy megint 2-3 hónapra (esetleg 2 évre ahogy most tervezi), akkor nehogy ne tudjak intézni semmit, még egy iratot vagy útlevelet se a gyerekeknek. Erre azt mondta a bírónő, hogy azzal, hogy megkapom a gyerekeket, megkapom a felügyeletet is, szóval nem lesznek ilyen problémáim.
2012. okt. 2. 15:55
 19/21 A kérdező kommentje:
A családjogi törvény maga rendezi így a 72.§ (2) bekezdése alapján: Ha a házasság felbontása vagy a gyermek elhelyezése iránti perben a gyermeket a szülők megegyezése vagy a bíróság döntése alapján valamelyik szülőnél elhelyezték, a felügyeletet ez a szülő gyakorolja, kivéve, ha a szülők kérelmére a bíróság a gyermekelhelyezéssel egyidejűleg közös szülői felügyeletet rendelt el, illetve a szülőknek a közös szülői felügyeletre vonatkozó egyezségét jóváhagyta.
2012. okt. 2. 15:57
 20/21 anonim ***** válasza:
18 folyt: a férjemnek meg azt mondta, hogy ettől még ugyanúgy joga van beleszólni a gyerekekkel kapcsolatos dolgokba (iskoláztatás, lakhely, stb), csak ilyen ügyintézési problémáim nem lesznek.
2012. okt. 2. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!