Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Környezettanulmány gyerektartá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Környezettanulmány gyerektartás emelésekor? Mit néznek?

Figyelt kérdés
Én vagyok az apa akitől az emelést követelnek.
2012. szept. 27. 20:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
89%
Na és az rád miért tartozik, nem a te gyereket. Nem neked kell eltartanod más gyerekét. Komolyan az ilyen nők mellett szégyellem hogy nő vagyok.
2012. szept. 27. 20:32
 12/21 A kérdező kommentje:

A feleségem már nagyon kivan.

Fél hogy kitalál valamit az üdvédjével

Nekem még nincs ügyvédem.

Azt ajánlották hogy felesleges is lenne.

De keresek azért.

2012. szept. 27. 20:35
 13/21 anonim ***** válasza:
58%
Már, hogy lenne felesleges ne viccelj. Ha nem lesz ügyvéded akkor biztos rosszabbul jársz, arra ne sajnáld a pénzt.
2012. szept. 27. 20:51
 14/21 anonim ***** válasza:
58%
Már, hogy lenne felesleges, akkor biztos rosszabbul jársz. Arra ne sajnáld a pénzt. Ügyvéd nélkül kicsinálnak.
2012. szept. 27. 20:52
 15/21 anonim ***** válasza:
Mindenképp keress egy ügyvédet, ne sajnáld rá a pénzt. Én a mai napig sajnálom, hogy mi ezt nem tettük meg, mert azt hittük, hogy nyeregben vagyunk.
2012. szept. 28. 08:09
 16/21 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen feleslegesen dobnál ki pénzt ügyvédre.

A törvény egyértelműen kimondja, hogy gyerektartásra a nettó fizetés maximum 50%-a terhelhető ÖSSZESEN.

Neked HÁROM (3!) gyereked van. Vagyis gyerekenként maximumálisan 16,67% GYT igényelhető. Azaz a maximális GYT mértéke 33,340 ft / gyerek. Ugyanis a mostani, veled élő gyereknek UGYAN ANNYI jár, mint a tőled külön élő gyerekeknek.

Az meg senkit nem érdekel, hogy az exed szült még egy gyereket. Annak van apja, tartsa el ő.

2012. szept. 28. 08:58
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

törvényileg 2 évente lehet gyerektartás emelést kérni

az egyik ismerős járt úgy h emelést kért a bíróságon

és mivel anno százalékban határozták meg most kevesebbet kap a csaj mint előtte

mivel az exének a munkabére lecsökkent (legalábbis elintézte h kevesebb legyen a fizuja hivatalosan és albérletbe költözött arra az időre) -- ezeket is figyelembe vette a bíróság

szal mivel már 3 gyereket kell eltartanod és max az 50% fizetheted szerintem még rosszul is járhat az exed

2012. szept. 28. 09:14
 18/21 anonim ***** válasza:
Én szerintem akkor is menj ügyvédhez. Sokszor olvasom itt a válaszok között, hogy a fizetésed 20%-át kell fizetned gyerektartásra, miközben az én páromnak a fizetése 28%-át kell fizetnie. Legalább egy előzetes konzultációra érdemes elmenni.
2012. szept. 28. 10:17
 19/21 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy 1 gyermek után fizeti ezt a 28%-ot.
2012. szept. 28. 10:17
 20/21 anonim ***** válasza:
82%

# 18

mert ez baromság is.

Annyiról szól a törvény, hogy MAXIMUM 50%-ot lehet GYT-re megítélni (persze önként mindenki annyit fizet amennyit akar). Illetve arról is szól, hogy több gyerek esetén egyik gyermek jogérdeke sem sérülhet a másik előnyére (vagyis a gyerek akivel együtt élsz nem kaphat kevesebbet / nélkülözhet amiatt, mert a nem a szülővel élő gyerek több GYT-t kap.)

2012. szept. 28. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!