Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha valaki házas, hogyan tud...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki házas, hogyan tud magának félretenni úgy pénzt vagy bármilyen vagyont szerezni, hogy az a válás után is az övé maradjon?

Figyelt kérdés
Ingó, ingatlan tök mind1!

2012. szept. 26. 20:14
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem vagyok házas csak a fejemben koszalt a gondolat. Mi van, ha...
2012. szept. 26. 21:35
 12/22 anonim ***** válasza:
69%
Ha az egyik fél örököl, az csak az övé. Én úgy tudom hogy akármikor írhattok szerződést házasság közben is, hogy a mostantól megszerzett vagyonon pl 30-70%ban osztoztok. Vagy bármit ki lehet kötni ilyenkor, amit akartok.
2012. szept. 27. 10:31
 13/22 anonim ***** válasza:
80%

A házasság alatt csak úgy, ha valaki más nevére íratja, vagy a saját nevére, de igazolni tudja hogy személyes ajándékba kapta. Tehát amikor veszel egy ingatlant, akkor az adásvételi szerződésbe is írd bele, hogy az árát édesanyádtól kaptad személyes ajándékként.

Ha már megkezdődött a válás, akkor mindegy, a lényeg, hogy a bíróságon jelentsd be hivatalosan, hogy a vagyonközösség mely napon szűnt meg köztetek. Ami utána lett, az már mindkettőtöknél különvagyon.

2012. szept. 27. 10:39
 14/22 anonim ***** válasza:
94%
A házasság alatt is bármilyen szerződés köthető. Ha szerződésbe foglaljátok, hogy mondjuk az xy cégből származó jövedelmedre nem tarthat semmilyen módon igényt a házastársad és ezt a szerződést ő is hivatalosan, ügyvédi ellenjegyzéssel aláírja, akkor lehet.
2012. szept. 27. 14:59
 15/22 anonim ***** válasza:
Vegyél aranyat és dugd el egy széfben amiről nem tud a házastárs..
2012. szept. 27. 18:37
 16/22 anonim ***** válasza:
38%

Miféle házasság az, ahol a felek hazudoznak egymásnak, dugják egymás elől a pénzt..."gondolnak" a jövőre? Hát kösz az ilyet! :((

Egyébként törvényileg nem lehetséges. A házasság alatt szerzett minden vagyon közös. Lehet kiskapuzni, de ha a párod egy jobb ügyvédet tud szerezni, az még az offshore céget is gallyra vágatja.

2012. okt. 1. 15:53
 17/22 anonim ***** válasza:
88%
Házassági szerződés! Ennyi! Nekem is van autóm, házam. Olyan házassági szerződésünk van, hogy soha nem lesz a férjemé.
2012. okt. 1. 16:06
 18/22 anonim ***** válasza:
Például külön számlára gyűjt magának, amiről a párja nem tud.Külön gyűjt magának egy rejtekhelyen, amiről a párja nem tud.Vagy csinál házassági szerződést, és megegyeznek abban, hogy esetleges válás esetén ki mit visz.Vagy az ingatlanát az illető például a gyermekére iratja, így válás esetén nem kell azon osztozni.
2012. okt. 1. 17:13
 19/22 anonim ***** válasza:
Az már gáz, ha valaki házasságkötéskor azon agyal, hogy hogy szedheti meg magát, hogy aztán dobbanthasson.
2012. okt. 1. 18:05
 20/22 anonim ***** válasza:
92%
Amit a házasság előtt megkeresel, az a tied is marad, amit közben, az lesz közös, bár ez szerintem így teljesen fair. Vagy akkor ennyi erővel semmizzem ki a feleségemet, mert bár nevel 3 gyereket, de munkanélküli? Ugyan...
2012. okt. 1. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!