Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetértetek azzal, hogy a keresztényeknek csak akkor lehet elválniuk, ha a másik ember nyilvánvalóan félrelép vagy valamelyik fél élete komoly veszélyben forog?
Hogy az ilyen fokú vallásosság már-már "betegség". Utálom a fanatikusokat.
Szóval nem értek egyet. Egy házasságot ne a hit tartson össze...
A kérdés már eleve rossz. Illetve tájékozatlan. Mindenesetre ebben a formában semmiképp sem igaz.
Gondolom, a katolikus házasságra gondolsz, ami felbonthatatlan szentség.
Először is: szentségi házasságban soha, semmilyen okból nincs válás. Ágytól, asztaltól való elválasztás van, ami alatt a házasság él, de a felek nem élnek együtt. Egyikük sem létesíthet új kapcsolatot.
Másodszor: ha arra gondolsz, amikor egyházi házasság után vki újraházasodhat, akkor az nem válás, hanem a házasság érvénytelenítése, jobban mondva annak a megállapítása, hogy a házasság ELEVE nem volt érvényes, magyarul sosem létezett. Ehhez kell az, hogy megállapítsák, hogy legalább az egyik fél nem teljesítette az érvényesség feltételeit, például nem gondolta komolyan, hogy "holtomiglan". Ha valamit sikerül kideríteni, ami az érvényességet kizárja, akkor kimondják, hogy sosem volt érvényes. Nem elválasztják a párt, mivel ezzel azt állapítják meg, hogy valójában sosem voltak házasok.
De mivel ezeket a szabályokat sokan nem tudják, keringenek mindenféle érdekes féligazságok az "egyházi válásokról".
Kedves Utolsó kommentelő. Én nem vagyok annyira képben, de az elmondások alapján maga Jézus mondta, hogy ne legyen válás csak akkor ha valamelyik fél paráználkodik. Vagy ez nem igy van. Az élet védelme pedig alapvetően egy bibliai igazság hiszen a biblia az élet könyve. Üdv. Józsi.
u.i. a többiek hozzászólását is köszönöm:)
Szia!
Én nem vagyok vallásos,de egyetértek.
Manapság az emberek minden baromságért válnak. Nincs bennük tisztesség, az ilyenek az egész házasságot járatják le. Annyi válás van, hogy az elképesztő. 3 gyerek 3 apától, több a féltestvér, mint az édestestvér.
Nem tudom ez kinek jó, de többek között a mai fiatal tinédzserek is ezért olyanok, amilyenek. Sosincs előttük családkép.
Legalább a vallásos emberek minden követ megmozgatnak, hogy a házasságuk boldog legyen, nem úgy, mint a többség.
Egyébként ez a ritkább eset, hogy emiatt válnak, amiket te felsoroltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!