Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két gyerekre, használt lakásra a férjemmel közösen felvett szocpolt válás esetén át lehet-e vinni egy másik lakásra, ha a gyerekek velem maradnak?
Figyelt kérdés
A közös lakásban a férjem marad, így azt nem adjuk el, kifizet engem. A szocpolt is vissza kell akkor fizetni?2009. aug. 2. 08:00
1/3 anonim válasza:
A szoc.polt nem kell a férjednek visszafizetni,de másik lakásra nem lehet átvinni,Marad a régi lakáson.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha jól értem, akkor egyáltalán nem kell visszafizetni, akkor sem, ha a gyerkekekkel én költözöm el? Én azt hittem, hgoy ezt a gyerekek lakhatására adják, és ha 10 éven belül elköltöznek a gyerkőcök akkor vissza kell fizetnünk. De ha nem , az jó hír!
2009. aug. 2. 12:36
3/3 anonim válasza:
Keress fel egyí ügyvédet.A hitelnek és a szocpolnak a vagyonmegosztásnál van jelentősége.Ha a ház a férjednél marad,a hitel és a szocpol fizetési kötelezettsége is az övé lesz.Ezért ha a ház pl.7 milliót ér,van rajta 3millió hitel,és 1 millió szocpol,ezeket levonják a ház értékéből,és a fennmaradó 3 millió értéken osztoztok ketten.Tehát te csak másfél milliót fogsz kapni.Ezért kell az ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!