Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi tehetek olyan esetetben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tehetek olyan esetetben amiben nem tehetek semmit?

Figyelt kérdés
Segitséget szeretnék kérni!én juni 04-én váltam el, a válás meginditása 2008 nov.14-én közös megegyezéssel kezdődött!ekkor a volt párom mindet jónak tartott és elfogadott(van 3 gyernek,vala­mennyi tartozás)A gyerek tartás 20.000 gyerekenként a tartozás felét neki kell fizetni valamint autó ami hozzá került:az én szüleim házában lakunk ill épitettünk szülői segitséggel+szoc­pollal tetőteret!a lényeg a szerződésbemeg egyeztünk ,hogy 50milliót kap tőlem(mivel 16 évig együtt éltünk,meg azért csak nem mehet az utcára )nekem ezt a pénzt 2010.nov 10-ig kell neki oda adni,és legkésőbb ekkor kel elhagyni a lakást!na de eddig mindenben tejesen együtt működönek bizonyult(szavakkal cak),ígéreteket tett stb,Na de kiderült,hogy levette az akkor még közös bankkártyánkról a pénzt és elgépezte,tetemes tartozásai vannak,nem fizet rezsibe,kajába ha meggondolom semmibe nem ad bele,(élősködik)Ha szóvá teszem akkor arogáns és agresszív lesz!ha megkérem,hogy költözzön el akkor félre lök és közli csak akkor hajlandó elmenni ha kifizetem őt!SEGÍTSEN valaki,hogy mit tudok tenni ilyen esetbe tönkre teheti egy család életét?Lopja a pénzt kocsmába tölti az idejét csak a 9-éves fiával ál szóba(vele is csak néha)ha dolgozom akkor a kocsmába viszi magával!Amit közösen vállaltuk hogy fizetjük arra hivatkozva,hogy levan tiltva a kártyája nem fizeti,kijelen­ti,hogy ő gyerektartást nem fog fizetni annyit meg pláne nem amennyit meghatároztak neki!Nem érdekli,hogy itt a 3 kiskorú gyerek jön a beiskolázás(3­.7.11.oszályo­sak)Nem segít sőt viszi a pénzt itthonról!Mit tehetek?A hitet kezessel vettük fel,muszály vagyok befizetni mert ha nem a kezestől vonják(barát,na­ygszülőm)a mamaám bele is betegedne(jogo­san)Ha tőle vonnák le a törlesztőt!De 1 fitetésemből ezt meddig tudom csinálni?hogy tehetem ki innen?!
2009. júl. 30. 12:35
 1/6 anonim ***** válasza:
63%

A kezestöl nem vonják, a kezes csak kifizetheti, de ha nem akarja nem kell.(adóstárs akitöl vonják)

de nem is ez a lényeg.

Ha nem adsz pénzt neki akkor mi lesz vele? Gyerektartás miatt beperelheted, és ott elmondhartod hogy rezsibe sem ad stb... így elhet a bíroság kitesz töletek. 50 millió? rengeteg pénz, mekkora ház tetöterét építettétek be?

Ha ennyi pénzt te 3 év alatt össze tudsz szedni akkor lassan már egy 10 milliónak meg kell lenni amiböl egy kis lakást veszel neki és átpakolod oda, amit hivatalosan csökkentitek az 50 milliót.

2009. júl. 30. 12:48
 2/6 A kérdező kommentje:
nem néztem át pontosan nem 50milla hanem 5milláról van szó!
2009. júl. 30. 13:20
 3/6 anonim ***** válasza:
De a kezestől fogják behajtani ha az adóstárs sem tusd fizetni. Lehet az volna a legjobb ha az egész család, szüleiddel együtt eladná a lakást és kifizetnétek a férjed h megszabadulj tőle. De hogy lesz neked egyéb forrásból jövő őszig 5 millió Ft-od?
2009. júl. 30. 14:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Már boccs, a kezes azért kezes,mert ha az adós és az adós társ nem tud fizetni, akkor neki kell kifizetni az összeget, teljes egészében, nincs olyan, hogy akarja vagy nem akarja...
2009. júl. 30. 14:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Bizony, bizony én ismerek egy családot, akik elmentek kezesnek egy ismerősüknek és miután az ismerősüket már kitették a házból ami a jelzálog volt de kevésnek bizonyult, bizony a kezes család következett ők sem bírtak fizetni és az ő házuk is odalett. Jelenleg albérletben élnek.
2009. júl. 30. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Aki kezesnek megy, az hülye...
2009. júl. 31. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!