Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén a szülőktől örökölt pénzéből vett ház osztandó az exxel?
A felvett hitelből a házasság alatt visszafizetett összeg fele jár a másik félnek. Tehát: a ház marad, ha készpénzt is fektettetek bele, annak fele jár, valamint a hitelből visszafizetett összeg fele is jár.
Marad a ház és a fennmaradó hitel, feltéve, hogy a bank belemegy, hogy csak az egyik fél marad vele kötelemben.
Úgy van ahogy írták.
Nálunk is ez volt, az új lakást a korábbi lakásom árából vettem, a fennmaradó részre hitelt vettünk fel. Hiába nem fizette a hitelt, de még a számlákat sem, felújítást nem végzett, még egy szöget sem vert be, hogy legalább a belefektetett munkát lehetett volna értékelni.
Ami járt neki, az a már kifizetett hitel fele. Mi szerencsére meg tudtunk egyezni, mert mondtam, hogy oké, kifizetem, de akkor igényt tartok még egy csomó dologra a cuccai közül, ami ugyanúgy törvény szerint nekem jár. Aztán rájött, hogy nem érdemes nagyon erősködni, mert rosszabbul jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!