Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás esetén a szülőktől...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gfero kérdése:

Válás esetén a szülőktől örökölt pénzéből vett ház osztandó az exxel?

Figyelt kérdés
2012. szept. 11. 16:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Örökség az nem osztandó. A házon végzett felújítás, állagmegóvás viszont igen.
2012. szept. 11. 16:54
 2/9 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. szept. 11. 16:55
 3/9 A kérdező kommentje:
és ha a felujitás hitelből történt amit még 15 évig fizetsz akkor mi van?
2012. szept. 11. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
A hitel gondolom 2 néven van nem? Az közös mindenképp.
2012. szept. 11. 17:04
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A felvett hitelből a házasság alatt visszafizetett összeg fele jár a másik félnek. Tehát: a ház marad, ha készpénzt is fektettetek bele, annak fele jár, valamint a hitelből visszafizetett összeg fele is jár.

Marad a ház és a fennmaradó hitel, feltéve, hogy a bank belemegy, hogy csak az egyik fél marad vele kötelemben.

2012. szept. 11. 17:28
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm.a hitel csak az én nevemen van és már 5 éve fizetem.bár azt nem tudom bizonyitani sajnos hogy egyedül
2012. szept. 11. 22:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos hiába is tudnád bizonyítani, hogy egyedül fizeted, mivel házasság alatti keresetből fizeted, közösnek számít. Minden jövedelem közös, akkor is ha egyik fél soha életében egy fillért sem keresett.
2012. szept. 12. 08:37
 8/9 Gbariella1975 ***** válasza:
Sajnos az előttem szólónak igaza van. Pont ebben a cipőben járok én is. Hiába van csak az én nevem a hitel, és nem fizetett bele egy fillért sem, akkor is közös vagyonnak számítják, hiába enyém a ház.
2012. szept. 13. 10:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy van ahogy írták.

Nálunk is ez volt, az új lakást a korábbi lakásom árából vettem, a fennmaradó részre hitelt vettünk fel. Hiába nem fizette a hitelt, de még a számlákat sem, felújítást nem végzett, még egy szöget sem vert be, hogy legalább a belefektetett munkát lehetett volna értékelni.

Ami járt neki, az a már kifizetett hitel fele. Mi szerencsére meg tudtunk egyezni, mert mondtam, hogy oké, kifizetem, de akkor igényt tartok még egy csomó dologra a cuccai közül, ami ugyanúgy törvény szerint nekem jár. Aztán rájött, hogy nem érdemes nagyon erősködni, mert rosszabbul jár.

2012. szept. 17. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!