Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Barátnőm 2éve külön él férjétő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnőm 2éve külön él férjétől. Most akar válni, hogy új életet kezdjünk ketten, összeházasodjunk. De most kiderült hogy terhes tőlem, ilyenkor ez menyiben befolyásolja a helyzetet, a válópert? Főleg ha az elhúzódik.

Figyelt kérdés

Egyáltalán megkapja a gyerekem az én nevemet, ha a válás kimondása előtt megszületik?

Félek tőle, hogy elhúzódik majd a válóper a vagyonmegosztás miatt, mert van egy nagy hitel.. mely ránk maradt és a jövendő kapcsolatunk minőségét rontja nagymértékben.

E hitelnek semmilyen előnyét nem élvezzük mert a férj anyja nevén lévő ház felújítására ment ahol laktak.. de barátnőm szülei háza volt a fedezet és hogy ne vigye el a bank új hitelből kellett rendezniük... de ez a hitel most ellehetetlenít minket.. és most lehet a gyerek is jön.. mi a helyzet ilyenkor? és mi a megoldás? valaki járt már így?

#válás #elválás #gyerek válás közben #válás terhesen #válásjogi #válási tanácsok
2012. szept. 10. 11:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
10-es. Ez nem igaz. Én 2007. áprilisában elköltöztem a volt férjemtől, utána megismerkedtem a 2.férjemmel, szeptemberben terhes lettem, decemberben kimondták a válást, 2008.áprilisban férjhez mentem és májusban szültem, köze nem volt a volt férjemnek a gyerekhez, azonnal az apukája nevét kapta. Úgyhogy valótlanságot ne állíts. Köszönöm!
2012. szept. 10. 15:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

milyen kedves feltételezés a válaszolótól.... én is pont ebben a helyzetben vagyok és mégis hűséges a páromhoz, bár férjnél vagyok, de 2 éve külön élek tőle, és új párom van és alig várom, hogy elváljak, mert mi is babát szeretnénk, nekünk csak annyi az előnyünk, hogy mostani párom is most vált el, és ott pont belefutottunk ebbe, mert az ő exe viszont 300 napon belül szült és ezért az én párom nevére ment a baba, és perben kellett lemondani róla, amit a volt feleség indított...mi inkább kivárjuk a válást és a 300 napot, mert nem a papír a fontos, nem házasodunk emiatt....

sajnállak kedves kérdező, mert jól kifogtátok, sajnos a törlesztés emiatt nem lesz kevesebb, de a vagyonmegosztáskor amit a feleség szerzett akár pozitív, akár negatív vagyon, azt felezik a váláskor,mivel házassági életközösség alatt "szerzett " vagyonnak számít... ezt biztos megvétózza a leendő volt férj, így hosszú pereskedésre számíthattok , viszont kitartás, mert a pénz a férj ingatlanára ment, így a bíróság kötelezheti esetleg a feleség új adósságának felének rendezésére, kifizetésére...legalábbis a humánusabb bíró.....a férj, hacsak nem akar más gyerekére gyerektartást fizetni, biztos lemond a gyerekről, mármint papíron elismeri, hogy nincs köze hozzá...

2012. szept. 10. 15:10
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
mai jogszabályok szerint, ha a gyermek születése előtt, a gyermek biológiai szülei házasságot tudnak kötni, akkor a gyermek automatikusan az apuka nevére megy!!!
2012. szept. 10. 15:13
 14/19 anonim ***** válasza:
Azt azért tegyük hozzá, hogyha azt a hitelt egy olyan lakásra költöttétek, aminek a hasznát a párod már nem élvezi akkor visszaperelheti az összeg felét!
2012. szept. 10. 21:06
 15/19 anonim ***** válasza:
51%
NEM HISZEM, MERT AKKOR IS A FÉRJ CSALÁDJÁNAK TULAJDONÁBAN MARADT A HÁZ, TEHÁT NEM JOGOS A KÖVETELÉS!
2012. szept. 11. 08:23
 16/19 anonim ***** válasza:

Pont ez az, hogy a FÉRJ családjának a tulajdonában maradt!

Különvagyon értéknövekedést okozó beruházása után visszaigényelhet a befektetett összeg fele, ha az egyik fél már nem élvezi a hasznát!

2012. szept. 11. 08:51
 17/19 anonim válasza:
Szerintem ha nagyon akarsz DNS-tesztel bizonyíthatod.
2012. szept. 20. 18:28
 18/19 anonim ***** válasza:
A gyermek születése előtt ki kell mondani a válást, utána vagy apasági nyilatkozatot teszel, vagy összeházasodtok, így kerülhet a nevedre.
2013. szept. 30. 22:22
 19/19 anonim ***** válasza:
ne vedd el feleségül, mert rád is rád varrják a tartozást, és te is fizethetsz életed végéig. ilyen felelőtlen embertől menekülj, mert nagy sz.rba fog berántani. menekülj!!!
2014. nov. 17. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!