Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Most megint menjek ügyvédhez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most megint menjek ügyvédhez tanácsot kérni?

Figyelt kérdés
Van egy kisfiam az előző házasságomból.A volt férjem ismét megnősült,így abban a házasságában is van 2 gyereke.Most terhes megint a nő és ikreket vár:(Tényleg megteheti,hogy kéri a csökkentést és mivel neki 4 gyereke lesz,így le is mondhat a kisfiamról és valóban nem lesz köteles nekem gyerektartást fizetni?Most kaptam meg 5 hónapja az emelést.20.000-et fizetett előtte,most megkaptam az emeltetést,amit igényeltem és 26-28.000-et kapok.A fizuja 16.7%-át.Milyen jogai és mihez lesznek jogai,ha ő nagycsaládos lesz velem szemben?Nekem milyen jogaim lesznek?Szerintem,ha le akar mondani a gyerekünkről,abba nekem is bele kell egyeznem.Jól tudom?Barátnőm adta az infot.Mindenre felakarok készülni.Nem szeretnék megint bíróságra járni és ügyvédet fogadni.Adjatok tanácsot!
2009. júl. 29. 12:40
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Pedig az lesz a legjobb,mert igaz itt tudunk/nak esetleg tanácsot adni,de azzal nem fordulhatsz a volt férjedhez...Az ügyvéd meg mindent elmondd,ő ismeri a törvényt.Tudom nem kellemes az embernek bíróságra járkálni,de szerintem csak az lesz a megoldás.

Az én magán véleményem annyi,hogy nagyon gusztustalannak tartom arészéről a lemondást.Ez számomra olyan,hogy van már másik négy,akkor ez már minek?Pfujj!

2009. júl. 29. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
31%
Ez picit bonyolult ügy ez... Lemondani lemondhat a gyerekéről, ahhoz te nem kellesz. Viszont ha jól tudom, mivel most kaptál emelést, 2 évig senki nem kérhet változtatást. Sem te, sem ő! Nekünk legalábbis ezt mondták a bíróságon, hogy csak 2 évente kérhet bárki csökkentést vagy emelést.
2009. júl. 29. 13:02
 3/9 anonim válasza:
68%

Én úgy tudom ,hogy ha lemond ha nem a gyermekről akkor is fizetni kell.Nekem 3 gyermekem van és májusban költöztünk külön és 30ezer gytartást kapok.Hiába mentem ,hogy ez nagyon kevés azt mondták ennyi jár mert neki van még egy gyereke az első házasságából.

Szerintem akkor a fizuja 50%-át osztják 5 felé és úgy kapod meg a fiadra eső részt.A barátnőméknél így volt.Kívánom ,hogy nálatok ne így legyen.

2009. júl. 29. 13:03
 4/9 anonim ***** válasza:
66%
2-ik vagyok. Viszont azt még elképzelhetőnek tartom, hogy külön eljárással, külön díjjal be ad valami kérelmet a gyerek születése után..mert csak akkor tehet bármit is, ha megszülettek!
2009. júl. 29. 13:04
 5/9 A kérdező kommentje:
Végül is nem mondta még nekem konkrétan,hogy le akar mondani a kisfiamról,csak nem tudhatom mennyire lesz zizi.Rossz a fiunkkal a kapcsolata,nem is megy már hozzá a kisgyerek,mert nem akar.Amikor egyedülálló férfi volt,több ideje volt a közös fiunkra,de amióta van családja,a gyerek elhidegült tőle.Pedig állítólag ők nem kivételeznek.Tény és való,kicsit érdek emberke a fiam:),de hát még gyerek.Csak mondta a barátnőm,ha bebizonyosodik,hogy nem érez a fiam semmit az apja iránt,akkor lemondhatna róla,ha akarna.Utalja a gy.t-t a munkahelye.Ezen a téren egyenlőre,míg nem születnek meg a gyerekei nem tud ki cseszni velem:)De utána lehet,hogy megint mehetek a bíróságra,mert most meg ő lesz a felperes:(
2009. júl. 29. 13:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak a neten ingyenes jogi fórumok, szerintem ott kérdezz , mielőtt ügyvédhez futsz.

Költségkímélés és mégis olyan ad tanácsot aki ért hozzá.

2009. júl. 29. 13:23
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Nincsen olyan a jogban,hogy valaki lemondhat a gyerekéről.

Én hagytam volna,hogy a volt férjem lemondjon a gyerekünkről,de felvilágosítottak a bíróságon,hogy olyan nincs.Minden apának akinek kiskorú gyereke van,aki(k) után megjár a tartásdíj addig kötelezhető is rá az apa.

Az már más kérdés,hogy a fizetése 50%-a vihető el tartásdíjként,és amennyi gyereke van annyi között osztódik ez.De nyugodj meg,le nem mondhat a gyerekről.Ez csakis úgy lenne lehetséges,ha Te férjhez mennél újra,és a férjed a nevére venné a gyerekedet,Ő vállalna át minden apai feladatot.De ezzel is csak az apai jogok gyakorlásáról mond le,attól még a gyereke marad.

2009. júl. 29. 13:32
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

Gyámügynél tehet lemondó nyilatkozatot, de az érvényességhez ezt neked is alá kell írni!

Gyerektartásként a fizuja max 50%-át vonhatják le, ennek az min az 1/5-e jár a te gyerekednek, ha ezt ő kéri! Ha nem akkor marad a mostani 16,7%!

2009. júl. 29. 14:54
 9/9 anonim ***** válasza:
90%

Én úgy tudom, hogy a gyámhivatalnál tehető lemondó nyilatkozat amennyiben az anya új férje/élettársa vállalja, hogy a gyerek neveléséről tartásáról gondoskodik, de ha ilyen nincs akkor nem, tehát ahhoz ha van új párod neki ezt vállalnia kellene ha nincs ilyen nem lehet lemondani. Úgyhogy ezt szerintem el lehet felejteni, ilyen nem fog történni.

A tartásdíjként pedig az összjövedelem max. 50 %-a vonható el, ez oszlik el az összes gyerekre. a tartásdíj összegének módosítását pedig 2 éven belül is lehet kérni amennyiben a körülményekben lényeges változás állt be. Ha ő csökkentést kér akkor igen valószínű a bíróság majd megítéli.

2009. júl. 29. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!