Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most megint menjek ügyvédhez tanácsot kérni?
Pedig az lesz a legjobb,mert igaz itt tudunk/nak esetleg tanácsot adni,de azzal nem fordulhatsz a volt férjedhez...Az ügyvéd meg mindent elmondd,ő ismeri a törvényt.Tudom nem kellemes az embernek bíróságra járkálni,de szerintem csak az lesz a megoldás.
Az én magán véleményem annyi,hogy nagyon gusztustalannak tartom arészéről a lemondást.Ez számomra olyan,hogy van már másik négy,akkor ez már minek?Pfujj!
Én úgy tudom ,hogy ha lemond ha nem a gyermekről akkor is fizetni kell.Nekem 3 gyermekem van és májusban költöztünk külön és 30ezer gytartást kapok.Hiába mentem ,hogy ez nagyon kevés azt mondták ennyi jár mert neki van még egy gyereke az első házasságából.
Szerintem akkor a fizuja 50%-át osztják 5 felé és úgy kapod meg a fiadra eső részt.A barátnőméknél így volt.Kívánom ,hogy nálatok ne így legyen.
Vannak a neten ingyenes jogi fórumok, szerintem ott kérdezz , mielőtt ügyvédhez futsz.
Költségkímélés és mégis olyan ad tanácsot aki ért hozzá.
Nincsen olyan a jogban,hogy valaki lemondhat a gyerekéről.
Én hagytam volna,hogy a volt férjem lemondjon a gyerekünkről,de felvilágosítottak a bíróságon,hogy olyan nincs.Minden apának akinek kiskorú gyereke van,aki(k) után megjár a tartásdíj addig kötelezhető is rá az apa.
Az már más kérdés,hogy a fizetése 50%-a vihető el tartásdíjként,és amennyi gyereke van annyi között osztódik ez.De nyugodj meg,le nem mondhat a gyerekről.Ez csakis úgy lenne lehetséges,ha Te férjhez mennél újra,és a férjed a nevére venné a gyerekedet,Ő vállalna át minden apai feladatot.De ezzel is csak az apai jogok gyakorlásáról mond le,attól még a gyereke marad.
Gyámügynél tehet lemondó nyilatkozatot, de az érvényességhez ezt neked is alá kell írni!
Gyerektartásként a fizuja max 50%-át vonhatják le, ennek az min az 1/5-e jár a te gyerekednek, ha ezt ő kéri! Ha nem akkor marad a mostani 16,7%!
Én úgy tudom, hogy a gyámhivatalnál tehető lemondó nyilatkozat amennyiben az anya új férje/élettársa vállalja, hogy a gyerek neveléséről tartásáról gondoskodik, de ha ilyen nincs akkor nem, tehát ahhoz ha van új párod neki ezt vállalnia kellene ha nincs ilyen nem lehet lemondani. Úgyhogy ezt szerintem el lehet felejteni, ilyen nem fog történni.
A tartásdíjként pedig az összjövedelem max. 50 %-a vonható el, ez oszlik el az összes gyerekre. a tartásdíj összegének módosítását pedig 2 éven belül is lehet kérni amennyiben a körülményekben lényeges változás állt be. Ha ő csökkentést kér akkor igen valószínű a bíróság majd megítéli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!