Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi láthatást ítélnek meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi láthatást ítélnek meg 3 éves kor alatt és felett, ha nem tudnak megegyezni a felek?

Figyelt kérdés
A másik kérdésem: 7 hónapos a fiam és hallottam olyanról, hogy 1 éves koráig nem viheti el az apja, hiába nem volt még gyerekelhelyezés. Ez igaz?
2009. júl. 28. 19:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
Amíg a bíróság nem dönt,nincs kikötés.De miért nem akarod az apjához engedni? Egy 7 hós gyereknek már nincs állandóan szüksége az anyjára,és az apjának is joga van a fiához,és a fiadnak is az apjához.Ha ti nem tudtok együttélni,ne a gyereket büntessétek,inkább egyezzetek meg tisztességesen egymással.A Bíróságnak is könnyebb dolga lesz.
2009. júl. 28. 19:45
 2/12 anonim ***** válasza:
21%

Te voltál, aki még nem vált el.

Ebben az esetben a férjed, aki a gyerek apja bármikor elviheti a gyereket, hiszen jogilag olyan mintha együtt élnétek.

Ha be van adva a válás, akkor megváltozik a helyzet, mert megindul a gyermekelhelyezési eljárás is.

Normális esetben 2 hetente 1 hétvégét, (szombat, vasárnap) nyáron 2 hetet, összel, télen és tavasszal 1 hetet szoktak megítélni.

Ha a gyerek szopik, akkor természetesen biztosítani kell az anyatejet neki (akár lefejt tejjel), ezért nem szokták több napra ebben a korban az apának adni a gyereket.

De szerintem ne a gyereken álljatok bosszút. Neki az apjára ugyanúgy szüksége van mint az anyjára. Miért ne vihetné el az apja egy napra? Ne vond meg tőle az apját és szerintem ne menj bele egy gyerekelhelyezési pereskedésbe, mert csak a gyereknek lesz rossz. Egyezetek meg békében, a gyerek érdekében.

2009. júl. 28. 19:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Az apa veszélyes a gyerekre, engem bántott. A kisfiam folyamatosan ideges miatta. És pert fogok indítani, hogy minél kevesebbet láthassa. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyi a minimális láthatás.
2009. júl. 28. 20:25
 4/12 anonim ***** válasza:
96%

3 éves korig nem viheti el az anyja mellöl a gyereket.

Te viszont köteles leszel biztosítani a láthatást neki.

Hacsak be nem tudod bizonyítani a bíróságnak,hogy valóban veszélyes rátok,mert akkor más a helyzet,korlátozni fogják.

Nem értem miért kell lehurrogni a kérdezőt,hogy el akarja szakítani az apjától a gyereket.Bizony vannak olyan apukák,akiktől jobb távol tartani a gyereket az Ő érdekükben.Világosan írja,hogy megverte,ez természetese,hogy hatással van a kisgyerekre is nem?

Akkor mennyire szeretheti az apuka a gyerekét,mennyire lehet neki fontos?

Egyébként a fenntartását is ennyire fontosnak látja,kötelességének érzi jó apa módjára lelkiismeretesen gondoskodni róla minden tekintettben???

Vagy csak a szánalmas bosszúja irányítja mint sokakat?

2009. júl. 28. 23:11
 5/12 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt hajlandó dolgozni, most hogy van munkája, elverte a pénzét. A gyerekre nem szánt semennyit sem. Nem tudom, hogy lett ilyen ember belőle. És csak azóta viszi sétálni, amióta elköltözött. Előtte napi 5-10 perc foglalkozás volt a csúcs. És amikor elviszi, figyeli az arcom, hogy milyen fejet vágok. Tehát bosszúból. És hiába költözött el, még most is veszekedne hülyeségeken a kisfiam előtt, aki ezt nagyon nehezen viseli. Mennyi láthatást kaphat?
2009. júl. 29. 11:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

3 éves kor alatt úgy szokták megítélni a láthatást, hogy az anya lakásán, az anya jelenlétében látogathtaja, és nem egész hétvégét, csak minden második szombaton, reggel 10-és du 6 között például!

Nálunk ezt írták bele alapból, nem kértük ezt külön!

3 éves kor felett viheti el az apa hétvégére!

Te kérheted a gyermek elhelyezés során, hogy ne vihesse el, csak a Te jelenlétedben látogathassa!

2009. júl. 29. 14:35
 7/12 Salx Narval ***** válasza:
100%
Így igaz ahogy leírták. Ha megvert, vagy fenyeget, kérheted egy harmadik, hivatalból kirendelt személy jelenlétét a látogatások idejére.Ezt a gyámhivatalnál kell kérni.
2009. júl. 31. 04:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is kérés nélkül minden második szombaton 10.től-17.ig viheti el az apa a gyermekem.Elöszőr azt mondták az én lakásomban maradhat csak vele,de én ehez annyira nem ragaszkodtam.
2009. júl. 31. 14:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Nincs törvény arra,hogy 3 éves kor alatt nem viheti el.Ez csupán egy "szokás"amit a fiatal bírók már nem is használnak sok helyen.

A minimum láthatás amit az apa elérhet(ha nem kéri ő a felügyeleti jogot)minden második hétvége,a szünetek fele és azon a héten,mikor nincs nála hétvégén,akkor egy nap(ált szerda)délután.

Amíg a láthatás nincs leszabályozva addig bármikor elviheti és bármeddig magánál tarthatja.

2009. júl. 31. 16:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Még akkor is, ha veszélyes a gyerekre nézve?
2009. júl. 31. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!