Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Korlátozhatja a volt feleségem a láthatást?
A volt feleségemmel eváltunk 1,5 éve.Van egy közös 10 éves gyermekünk. Én újra nősültem és most újra gyermekem lesz. A bírósági végzés alapján a gyermek 2 hetente nálam lehetne egész hétvégére, de mivel én sokat dolgozom,a hétvége egyik napját a munkában kell töltsem,így a volt feleségem nem engedi el hozzánk a gyermeket csak amikor én is otthon vagyok.Ráadásul kiköti,hogy ha pl. tanulásban segíteni kell a gyermeknek,akkor a jelenlegi feleségem nem segíthet neki csak én. Pedig a gyermeket megkérdeztük és szívesen jönne ha dolgozom akkor is és a jelenlegi feleségem is szívesen látja őt. A volt feleségem szerint a jelenlegi feleségemnek nincs joga a közös gyermekünkkel foglalkozni. A volt feleségemnek is szintén van új élettársa, ők is gyermeket várnak,én nem szólok bele,hogy ők mit csináljanak otthon, ki tanulhat a gyermekkel és ki nem, hiszen a gyermekünk érdeke szerintem az, hogy bárhol is van bizt onságban és szeretetben legyen mindketőnkkel és mindkettőnk új párjával is.
Azt szeretném megkérdezni ilyenkor mi a teendő?
Saját tudomásom szerint, az új házastársnak szintén van láthatási joga. Nézz ennek utána! Az érzelmi oldal gondolom az édesanya részéről nem lehet könnyű, de próbáljátok megbeszélni ha a gyermek is szívesen van nálatok akkor is, ha az új pároddal tölti az idejét fele részben. A láthatási jogodat pedig nem korlátozhatja, kivéve ha kér módosítást, amit a bíróság meg is ítél, és az ítélet jogerős.
A gyámügyön tegyél bejelentést, illetve ügyvédet kérdezz!
10.35
Te miről beszélsz?Milyen jogai vannak az új házastársnak??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!