Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni olyankor, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bratilla kérdése:

Mit lehet tenni olyankor, ha a szülők elválnak, és az anyának a két gyerekével nincs hova menni?

Figyelt kérdés
A szüleimről van szó. Eddig apa házában éltünk, és leginkább az ő fizetéséből éltünk, mert anya fizetése elment a számlákra. Most külön válnak, és nincs hova mennünk, mert az albérletet nem tudjuk fizetni, és nem tudunk kölcsönkérni sem, mert valószínűleg soha nem tudnánk visszafizetni. A testvérem már nagykorú, tanul és dolgozik is, én középiskolás vagyok. Mit tehetnénk? Apám nem lenne köteles fizetni valamennyit? Ha nem akar, rá lehetne kényszeríteni? (Magától valószínűleg már csak bosszúból sem adna.)
2012. szept. 3. 18:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Egy háznak a rezsije elég magas tud lenni, ha anyukád fizetése elég volt rá, akkor egy bérelt lakás fenntartására is elég lehet. Ha tesód dolgozik (ez rendes vagy diákmunka?) akkor ő is segíthet benne, apád fizetni fogja a gyerektartást, ha tesód nappalin tanul, akkor őutána is.

(off: ezt a kérdést és a hasonlókat be kellene linkelni a sok huszonéves "én nem gyűjtök lakásra, majd a barátomhoz költözök" lánynak...)

2012. szept. 3. 21:22
 12/15 A kérdező kommentje:

Akkor tehát vannak kilátások.

Nem fejtettem ki rendesen, és szerintem néhányan rosszul értették, amit írtam. Anya fizetése nem volt elég a számlákra, hanem MÁR a számlák fizetésekor elment az összes, a többi részét apa fizetése pótolta ki.

2012. szept. 3. 21:58
 13/15 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy édesapád szeretné-e, hogy vele maradjatok. Mert ha igen, és ő el tud titeket tartani, akkor akár neki is ítélhetnek. Tartásdíjat csak akkor köteles fizetni, ha azt a bíróság megítélte, előtte nem. Persze ismerni kell a lakás tulajdonviszonyait is, addig nem lehet pontos tanácsot adni.
2012. szept. 4. 09:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem semmiképp se maradjatok ott. Testvéred és te kollégiumba mehettek, édesanyád pedig ha kicsi is a fizetése bárhol ki tud venni egy szobát. Biztos vannak még hasonló helyzetben lévő asszonyok, akikkel tudna együtt lakni. A középiskolai kollégium nagyon olcsó, szinte fillérekbe kerül, és a díjban a napi 3szori étkezésed is benne van. Az egyetemi kollégium nem tudom milyen, inztéményként változik, utána kell nézni, mi a legolcsóbb megoldás. De az ösztöndíjból és a diákmunkából ki kell hogy jöjjön. Ha nagyon nem megoldható, testvéred átmehetne levelezőre és komolyabb munkát vállalva, akár ketten is kivetne egy pici lakást anyukáddal. Ezenkivül menjetek be az önkormányzat szociális irodájába és érdeklődjétek meg milyen segítségre számíthattok. Esetleg édesanyád kimehetne külföldre dolgozni és onnan is támogathatna titeket, már elég nagyok vagytok és tudnátok egymásra vigyázni.
2012. szept. 4. 10:43
 15/15 anonim válasza:

Vannak hasonlóan lakhatási gonddal küzdő emberek,akik nyitottak, egy közös albérlet kialakítására, összeköltözni mással, hogy így csökkentsék a költségeiket.

Ha az ember menekül valahonnan, a nyugodtabb életért szívesen megfér akár 1 szobában is a gyerekekkel. Nézd me az Egyedülállók Lakótárs Keresőjét, hátha találtok ott megfelelő lakótársat. Az oldal használata regisztrációhoz kötött.

[link]

www.egylak.wall.fm

2012. okt. 12. 02:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!