Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki állapitja meg a gyerektartást? Ki állapítja meg hány százalékot kell fizetni-e?
Figyelt kérdés
2007. vége felé beadta a férjem a válopert és azt írta 10% -ot hajlanló gyerektartást fizetni.A tárgyalásig nem fizetett egy fillért sem csak utána.Aztán megint semmit.A legutobbi kárgyalásra kellett jövedelem igazolást vinni,de kimagyarázta,hogy már nem annyi a fizetése pedig én tudom hogy annál több.Miért kérnek igazolást ha nem is veszik figyelembe,és hiába nő a fizetése a tartásdíj úgyanannyi marad?2009. júl. 17. 08:54
1/9 anonim válasza:
Ha megegyeztek, akkor nem kell a bírósághoz fordulni. Ha nem akkor általában 1 gyerekre a jövedelem 20%-a, minimum 10 ezer Ft, amit megállapítanak. Bírósághoz kell fordulnod minél előbb, mert nem tudom mennyi időre visszamenőleg kérheted, hogy a férjed helyett az állam előlegezze meg a tartásdíjat.
2/9 A kérdező kommentje:
ezen már tul vagyunk.
2009. júl. 17. 09:08
3/9 anonim válasza:
Visszamenőleg csak 6 hónapra :((
4/9 anonim válasza:
Ilyen nincs,hogy a fizetése nő,de neked nem ítélnek meg több gyerektartást.20%-ot kérj a bíróságon és élj a fellebezési jogoddal.A bíróság dönti el mennyi gy.tartást köteles fizetni és nem ő.A jövedelem igazolást pedig nem tudom elképzelni,hogy tudta kimagyarázni,érthetetlen mik vannak.Az én öcsém fizetése csökkent,a volt feleségnek megszűnt a munkaviszonya és bimm-bamm,megkapta az emelést.Elég jó kis summát.35.000-et 1 gyerekre.Meg sem hallgatta a bírónő az öcsémet,nem érdekelte semmi.(lakástörlesztés,kevesebb fizu semmi ezek sem)Minimálbéres a volt férjed?
5/9 anonim válasza:
2 évente próbálhatsz emeltetni.Van ügyvéded?Ő mit mond?Visszamenőleg 6 hónapra kérheted a gy.t,amennyiben ő nem fizeti.A 10.000 ft elég kevés.Viszont úgy gondolom,hogy az anya felelőssége is a gyerek eltartása,de ez az összeg akkor is kevés,mire elég?Semmire.Felelebezz!Lesz még tárgyalásotok,vagy már megszületett az ítélet?Mivel magyarázta ki a jövedelem igazolását?Azt tudod,hogy 1 évre visszamenőleg lekérheti a te ügyvéded?(a bíróság is természetesen)
6/9 anonim válasza:
Amikor volt a tárgyalásotok,gondolom megkérdezte a bíró/nő/,hogy van-e hátralék a gyerektartásnál?Azt akkor kérhetted volna visszamenőleg.És így van,egy évre visszamenőleg kérheted a jövedelemigazolását(vagy az ügyvéded).10.000-et minimálbérnél tudnék elképzelni,hogy ennyit kellene fizetnie,de ha rendesen be van jelentve,tényleg ne hagyd magad.
7/9 A kérdező kommentje:
Rendesen be van jelentve és jól keres. A bírónő meg nem kérdezte van-e hátraléka.
Ügyvédem is van.
2009. júl. 17. 10:38
8/9 anonim válasza:
Amikor beadod a keresetet, akkor azt úgy kell beadni, hogy onnantól kezdve kéred. Ha addig nem fizet, akkor visszamenőleg ki kell fizesse.
Senkit se érdekel, hogy ő mennyit hajlandó fizetni, azt a bíróság állapítja meg a jövedelmi és vagyoni helyzetetek figyelembe vételével.
Ha az ügyvéded ennyit ér, akkor talán ideje lenne váltani, nem?
9/9 anonim válasza:
3.vagyok.Huuuuuuuu:SNem sokat ér az ügyvéded,szerintem keress másikat,vagy mond meg neki,hogy álljon a sarkára,ha már megfizeted,végezze a dolgát rendesen.Ezen kiakadtam,hogy meg sem kérdezte a bírónő,hogy van-e hátralék?Ez természetes kérdés lett volna.Egyébként pedig az ügyvédednek kutyakötelessége lett volna kérni ezt,jeleznie kellett volna,hogy van hátralék és annak a rendezését mi hamarabb.Rendes munkahelye van és mégis kitudta magyarázni a fizetését?Felebezz,és ha másik megyében lakik a férjed,vagy másik városban,mint te,kérd át a tárgyalást a te körzetedhez tartozó bírósághoz!Van ilyen,de erről az ügyvédednek tudnia kellene.(bocs,ha hülyén írtam le,remélem érted)Sőt,kérd az inflációt követő gyerektartást,van ilyen is.Egyik ismerősöm így kapja,de pontosan nem tudom mi ez.Ja!Kérd a gy.t-t letiltással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!