Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek a nevére kerül majd a kisbabánk?
Figyelt kérdés
A kérdésem a következő.Ez év MÁJUS 5-én elváltam a férjemtől.De viszont ÁPRILISBAN megfogant a jelenlegi páromtól a kisbabánk.A párom a nevére veszi a kicsit ez nem is kérdés nálunk.Viszont,elválni elváltam már csak a nevemet kell átirni a leánykorira.Mivel áprilisban fogant a baba és én májusba váltam el,ebben az esetben kinek a nevére kerül a baba az exemére vagy a jelenlegi párom nevére??2012. júl. 26. 17:34
2/19 anonim 

válasza:

A volt férjed nevére kerül a baba, mert a fogantatáskor még házasságban éltetek, ezáltal feltételezi a jog, hogy csak tőle lehet. Illetve nem biztos hogy pontos az adat, de valami olyasmit tudok, hogy válás után ha hat hónapon belül szülsz akkor is még a férj nevére kerül.
3/19 anonim 

válasza:

Mivel még hivatalosan házas voltál a fogantatáskor ezért a volt érjed nevére kerül majd a pici.
4/19 anonim 

válasza:

Szerintem a volt férjed nevére. Valamennyi időnek el kell telnie /talán 1 év/, így autómatikusan az ő nevét fogja viselni és majd kérvényezni kell, hogy a saját édesapja nevét megkapja. Még házasságban voltál,amikor a baba megfogant.Hát egy kis ceremóniával fog járni,mire megkapja az édesapja nevét a baba.
5/19 anonim 

válasza:

Ahogy írták a volt férj nevére, ha a válás után bizonyos időn belül szülsz. akkor is, ha az új apuci nyilatkozatot tesz. Kivéve ha gyorsan összeházasodtok a baba születéséig, mert akkor már az új férj nevére kerül és akkor apaságit sem kell tennie.
6/19 A kérdező kommentje:
És ha a jelenlegi párom elvesz feleségül??Akkor mi van?Akkor csak az ő nevére kerül,szerintem .
2012. júl. 26. 17:51
7/19 anonim 

válasza:

A jog nem foglalkozik a fogantatás idejével, annak a nevére kerül automatikusan a gyerek, akivel a születése időpontjában házasságban élsz, illetve ha nem élsz házasságban, az apukának nyilatkoznia kell.
8/19 anonim 

válasza:

Ha a szülésig összeházasodtok, akkor az új férj nevét kapja a pici. Ha nem, akkor a volt férjét.
9/19 anonim 

válasza:

7: " akivel a születése időpontjában házasságban élsz, illetve ha nem élsz házasságban, az apukának nyilatkoznia kell."
Ez nem így van, olvasd már el a jogszabályt. Válás után bizonyos időn belül (180 nap) hiába nyilatkozik a volt férj, hogy nem az övé a gyerek, a nő új párja (ha még nem házasok) nyilatkozik hogy igen, az övé, JOG SZERINT akkor is a volt férj nevére kerül a kicsi. Utána lehet pert indítani, ez a folyamata. Ezt csak úgy tudják kikerülni, ha gyorsan összehézasodnak és a szülés időpontjában anyuka lobogtatja az új házassági anyakönyvi kivonatot.
10/19 anonim 

válasza:

Na de számolj! Ha áprilisban fogant a gyerek, és május 5-én elváltak, akkor rég rossz, ha válás után 180 napon belül megszületik. Ebben az esetben a vezetékneve lesz a legkisebb probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!