Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi van akkor ha a kötelezett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi van akkor ha a kötelezett nem jön el a gyerektartás emelés iránti perre?

Figyelt kérdés
Az exem munkanélküli és havi 20 ezer ftot fizet 2 gyereke után tartásdíjat (amit elmondása szerint a jelenlegi felesége fizujából fizetnek). Ha nem jön el a tárgyalásra akkor mi lesz?? Marad minden a régiben??

#gyerektartsás
2012. júl. 21. 16:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Nem értem miért kéne tekintettel lennie azért, mert a papa történetesen nem dolgozik.És?Akkor a gyerekeknek nem kell addig enni?Vagy hogyan, miképpen, képzeled?"

De igen kell ennie a gyereknek. Csak sok szülő arra nem gondol, hogy ha együtt lennének akkor sem tudna az Apa többet a gyerekre költeni mert nincs munkája. Az Anya kap 20 ezer Ft gyerektartást+ 29600 Ft családi pótlékot. Azért ebből nem fognak éhezni a gyerekek, ez majdnem annyi mint a munkanélküli.

2012. júl. 23. 16:34
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sem tudna tobb bort lehuzni rola, ha a 'draga papa' ehen hal, nemde?:)

A gyerektartas a gyerekek eltartasanak a felet jelenti. Ha ezt nezzuk, akkor 20ezer a gyt + 20ezer az anyuka penze + 29ezer a csp. Akkor az tulajdonkeppen 69ezer forint. Es ugye meg erre jon anyuka maradek fizetese.

En nem vagyok a ''szegeny apukak'' partjan, mert az enyem 1 rongyos vasat nem fizet, + meg anyukam fizet egy hitelt, amit o szort el es megis elunk.

Ez az apuka viszont fizet. Gondolom ha apukanak tobb penze lenne, megprobalna mindent megadni a gyerekeinek.

2012. júl. 24. 09:12
 13/21 A kérdező kommentje:
Ilyen esetben tényleg emelni fog a bíróság?? De miből fogják vonni a %-ot? Azt mondja semmilyen pénzbeli támogatást nem kap sehonnan. A felesége jól keres és abból fizetik a gyerektartást nekem. Már 9 hónapja munkanélküli. Én meg egy éve. Én Heves megyében lakom, ő Hajdú - Biharban. Tudom hogy nem könnyü elhelyezkedni, de 20 ezer ft az nem sok. Tanácstalan vagyok. Vagyona nincs, csak 1/8-házrész, ami már be van neki terhelve hiteltartozás miatt. De ha ezt a 20 ezer ft-ot fizeti az állam sem előlegez meg semmit.
2012. júl. 24. 10:40
 14/21 anonim ***** válasza:

"Ilyen esetben tényleg emelni fog a bíróság??"

Én nem hiszem,de keres ingyenes jogsegítséget ott segítenek, hogy van-e értelme bíróságra menni.

"De ha ezt a 20 ezer ft-ot fizeti az állam sem előlegez meg semmit."

Nem mert fizet gyerektartást, egy pár sem mehet az államhoz, hogy nincs munkájuk fizessenek gyerektartást.

El kell menni munkára, valami közmunkára ha nincs más.

Próbálj az önkormányzathoz fordulni ők talán tudnak valamilyen segélyt adni. Talán kapnál beiskolázásit is ha iskolások a gyerekek.

2012. júl. 24. 22:25
 15/21 anonim ***** válasza:

"Azt mondja semmilyen pénzbeli támogatást nem kap sehonnan. A felesége jól keres és abból fizetik a gyerektartást nekem. "

Feleség fizetését nem veszik számításba, hisz nem az ő gyereke.

2012. júl. 24. 22:26
 16/21 anonim ***** válasza:
Az tökéletesen mindegy,hogy ő mit mond a bevételét illetően.Azt a bíróság és a végrehajtó ellenőrzi.Mint ahogy az is mindegy,hogy valaki dolgozik vagy sem,a tartásdíjat akkor is megítéli a bíróság.Ismétlem:itt a behajtással vannak a gondok nem az emeléssel,meg a csökkentésekkel.Ez ami szinte behajthatatlan.Az viszont igaz,hogy ő ameddig fizeti a tartásdíjat,addig az állam nem fog előlegezni.
2012. júl. 25. 00:19
 17/21 anonim ***** válasza:

Jól írták előttem: mivel a párod fizet jelenleg is, az államtól nem fogsz kapni semmit. A neje fizetése magánügy, a bíróság kizárólag az ő keresetét tudja figyelembe venni.

Ami pedig a "miből tartsam el a gyerekeimet" kérdést illeti, azt az embernek a gyerekek előtt kellene feltennie magának....

2012. júl. 25. 09:15
 18/21 A kérdező kommentje:

Tegnap megkérdeztem egy ügyvédet, hogy mégis mit kellene ilyen esetben tennem és a következőket írta (csak rüviden a lényeg):

"A gyermekenkénti 10 ezer forint alacsony, ennél ma már magasabbat szoktak megállapítani. Ugyanakkor, ha a kötelezettnek egyáltalán nincs jövedelme, akkor nem feltétlenül fogja a bíróság emelni. Különösen akkor kicsi az esély, ha ez a 20% (de minimum 20 ezer forint) végzéssel jóváhagyott egyezség és nem ítélet."

Nos amikor volt a válóperünk nekem volt ügyvédem az exnem nem. Az én ügyvédem ajánlott az egyességet (20-20 % vagy 10-10 ezer ft= gyerek) és ezt az exem elfogadta.

Tehát várnom kell addig, amíg újra elkezd dolgozni. Eddig míg dolgozott a fizetéséből letiltva küldte a cége a gyerektartást. Ha hamarosan elkedűzdene dolgozni, akkor az új cége honnan fog értesólni a gyerektartási kötelezettségéről? Neki kell beadnia a bírósági papírt?? Vagy nekem kell valahogy elküldenem??

2012. júl. 25. 10:22
 19/21 A kérdező kommentje:
Bocsi a helyesírásért, csak gyorsan kellett írnom, nem volt sok időm.
2012. júl. 25. 10:24
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Te vérszívó pióca, értsd már meg azzal a mák agyaddal, hogy a havi bevétele most 0, nulla, azaz zéró. Még így is fizeti helyette a mostani párja, ami szerintem szép gesztus. Én elhiszen neked, hogy ez a pénz számodra kevés, de ezzel most mit akarsz elérni? Olyan vagy, mint egy idegesítő paradoxon.
2012. júl. 26. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!