Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Felszólíthatom, hogy "hagyja...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felszólíthatom, hogy "hagyja el a házat"?

Figyelt kérdés
A volt férjem hiteget már jó ideje,hogy kifizeti a közös lakásból a nekem járó tulajdon részt.Erre máig nem került sor.Használja az én ház részemet is.Mit tehetek?Kirakhatom a házból?Ugyanis nem is fizeti és mivel én vagyok az adóstársa félek,hogy ebből még nekem lehet bajom.Kérhetem,hogy költözzön ki és kiadhatom albérletbe?Az én beleegyezésem nélkül nem adhatja el a házat,jól tudom?Csak leéli az ingatlant és még arra sem képes,hogy nekem jelezze,hogy 3.hónapja nem fizeti a házkölcsönt.(ja,de!csak az "utolsó pillanatban")
2009. júl. 11. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
bíróság
2009. júl. 11. 12:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Válás után hogyan rendezték a közös lakás megosztását? Kötelezték a férjet, hogy hagyja el és neked pedig fizetned kell neki, vagy pedig megosztották a házat és úgy kell használni? Első esetben kirakható, 2. esetben nem. Az, hogy a te részedet is használja, hát szerintem mindenképp bírósághoz kellene fordulni.
2009. júl. 11. 12:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

hát a bankokat nem érdekli, hogy váltok, ha nem kapják meg a pénzüket, előbb-utóbb viszik a házat. Minél előbb vállj el, ha jól tudom kérheted, hogy a házrészed használatáért fizessen bérleti díjat, de lehet hogy ezt is csak a válás után:s

mindenesetre kérdezz meg 1 ügyvédet, de már hallottam ilyenről.

2009. júl. 11. 12:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha jól értelmezem, akkor azt ti elváltatok, és a válásnál az lett kimondva, hogy a közös lakásotokból te elköltözöl, ő pedig kifizeti neked a felét?

Ezt ebből gondolom: "kifizeti a közös lakásból a nekem járó tulajdon részt."

Viszont amikor azt írod, hogy: "Használja az én ház részemet is", akkor az ugrik be, hogy neki kéne elköltöznie, csak mégsem költözik el, ez esetben viszont, ha a tulajdon közös volt, akkor neked kell kifizetned a rá jutó részt.

Akkor ezek közül melyik? Vagy egy haramdik variáció?

2009. júl. 11. 16:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Sajnos jóhiszeműen belementem,hogy adok neki haladékot,hogy kifizessen.Gondoltam,neki is új életet kell kialakítania,megérdemli mindenki az újra kezdést.Kapott 2 évet,hogy rendezze a nekem járó részt,határidő lejárt,helyettem nem vitt adóstársat sem.Pedig ezt is megígérte.Mindez mellet még gyerektartást sem fizet,mondván,valamiből neki is meg kell élnie.Elegem van,hogy ő nyafog és élősködik rajtunk.Elvárná,hogy mondjak le a tulajdon részemről,csak ,mert ő nem tud fizetni.Egyébként ez a megállapodás,miszerint ő kifizet ügyvéd előtt lett megírva.Gondoltam rá,hogy kiteszem,de nem vagyok benne biztos,hogy ehhez van jogom,hiszen a fele ház az övé.A másik része a dolgoknak,hogy ő nem tartotta magát a megállapodásunkhoz,ezért gondoltam,hogy lépnem kellene,mert ez nem mehet így a végletekig.Ügyvédre sajnos nincsen pénzem,ezért érdeklődök itt,hátha valaki tudna nekem tanácsot adni.
2009. júl. 11. 17:41
 6/8 A kérdező kommentje:
A szülei háza is le van terhelve,így tudtuk meg venni anno az ingatlant.Nekem a bank felé fizetnek kellene 2.000.000 forintot,hogy elengedje a szülői házat,de nincsen miből.Nincsen ennyi pénzem:(Arra is gondoltam,hogy beszélek a szülőkkel,hogy tudják mit tesz a fiúk,hiszen nem is sejtik,hogy talán az ő házuk is veszélyben van,egyáltalán,hogy tudják meg mi a helyzet.Meg hát,ha ki is fizetem a 2.000.000-ót,még ő nincsen kifizetve,szerződés módosítás stb...úgy tudom,ha 2 házat meg mentek,mert ő balfékeskedett,akkor nem is biztos,hogy jogosan követelné a kifizetést.Szólnátok a helyemben a szülőknek,hogy mi a helyzet?Csak az a baj,hogy az apukája elég cső látású:(
2009. júl. 11. 17:50
 7/8 anonim válasza:

Ha kell neked a ház, akkor az a legjobb megoldás, ha a bíróságtól megkéred a ház kizárólagos használati jogát. Marad a hitel az ő nevén is, meg a ház is (gondolom 50-50%, tehát fizetnie kell a hitel felét, neked a másik feléd, de ő nem használhatja a házat, bármikor kirakhatod, még a rendőrség is elpateroltatja onnan.

Annyi, h kérdezz meg róla egy ügyvédet, mert ez nem örökéletű, ő is indíthat pert ellened. Készülj fel mindenre.

Ha közös a ház, akkor ő nem adhatja el nélküled.

Én ezt így tudom, nem biztos, h a mai napig ez így van-e. Menj ügyvédhez, az a legfontosabb.

2009. júl. 13. 23:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Megfogadom a tanácsodat!Sajnos most szünet van a bíróságon,de ügyvédre valahogy kiszorítom a pénzt.Biztosan van valami megoldás:S
2009. júl. 14. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!