Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek, ha nem küld...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha nem küld gyerektartást?

Figyelt kérdés
Ideiglenesen megítélt gyerektartást/ rokontartást kellene fizetnie minden hónap 10-ig, de már 3 hónapja nem fizet 1 fillért sem. Egyetemista/nappali tagozatos gyerekeim vannak. Tiltást kértem a bíróságtól kb. 1 hónapja. Mennyi idő mire a bíró mozdul és dönt? Van-e más lehetőségem? Mikor/hogyan lehet majd érvényesíteni az elmaradt összeget? Nagyon várom a válaszotokat!

2012. júl. 3. 12:23
 1/10 anonim ***** válasza:

A rokontartás nem ugyanaz a kategória, mint a gyerektartás. Ha ugyanis a nagykorú gyerek nem tartja a kapcsolatot a szülveöl, akkor ezzel érdemtelenné válik a tartásra és a szülö kérheti, ogy engedjék ki ebböl a kötelezettsésgböl és utána nem kell semmit fizetnie.

Ha ténylegesen járna a pénz, akkor a bejelentésed napjától kezdve köteles lesz fizetni, ha elmarad, akkor visszamenöleg is.

2012. júl. 3. 13:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem voltam egyértelmű. Az egyik gyerekem egyetemre jár, a másik középiskolás. Így alakul ki a rokontartás és a gyerektartás. Nyugalom van itthon mióta elment, a gyerekekkel az elején nem is tartotta a kapcsolatot. Azt mondta élni, szórakozni akar és tele van a ház a gyerekeivel. A nőnél meg csak ő van egyedül. Panaszkodtam, hogy nem látogatja őket, ami visszajutott hozzá, erre látogatta meg a gyerekeket és ezt el is mondta (mármint hogy a panasz miatt jött). Most nem fizet és bizony szükség lenne a pénzre, mert a kisebbik ballag jövő tavaszon. Hülyeségeket ír nekik (pl. kitagadta őket Húsvét után, most vasárnap meg azt, hogy a nő megbocsátja a gyerekeknek, hogy nem kíváncsiak rá, de elég legyen,mert szeretné már magához ölelni őket és megpuszikálgatni). Olyan, mintha bolondok lennének, vagy ez a szerelem? A gyerekek nem fognak a zsarolásnak eleget tenni. Milyen lehetőség van arra, hogy támogassa őket és normalizálódjon a helyzet?
2012. júl. 3. 18:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha a gyerekek nagykorúak,akkor már csak is rokontartás létezik.A bíróság hosszú hónapok mire megmozdul,még kicsi gyerekek esetében is, szóval ez távlati dolog lesz.Na már most,ha a volt férjed igazolja,hogy a jövedelméből levont rokontartás veszélyezteti a saját megélhetését,akkor a bíróság mérlegeli, hiszen nagykorú gyerekekről van szó.
2012. júl. 6. 17:59
 4/10 anonim válasza:
a gyerektartásnál - ha 6 hónapot tudsz bizonyítani, hogy nem fizetett a volt férj - lehet feljelentést tenni. ekkor a hatóság intézkedik, hogy akár ház, kocsi vagy bármi van a nevén, akkor arra terhelik rá.
2012. júl. 11. 01:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Szerintem is erre játszik, hogy vagyonmegosztáskor (közösház) beszámításra kerüljön. Közben vásárolt magának egy telket, amit az anyósomék nevére íratott és ő a haszonélvező. Az őstermelői jogviszonyából (másodállás) származó jövedelmeket szétíratta a barátja, a nője,és az ő nevére. Így itt sincs kimutatható jövedelem. Azt akarja kikényszeríteni a gyerekektől, hogy menjenek át hozzá, ha nekem nem lesz pénzem eltartani őket.
2012. júl. 12. 08:28
 6/10 anonim ***** válasza:

"Szerintem is erre játszik, hogy vagyonmegosztáskor (közösház) beszámításra kerüljön. Közben vásárolt magának egy telket, amit az anyósomék nevére íratott és ő a haszonélvező. Az őstermelői jogviszonyából (másodállás) származó jövedelmeket szétíratta a barátja, a nője,és az ő nevére. Így itt sincs kimutatható jövedelem. Azt akarja kikényszeríteni a gyerekektől, hogy menjenek át hozzá, ha nekem nem lesz pénzem eltartani őket."

A vagyonmegosztásnak semmi köze a gyerektartáshoz, két különbözö dolog. A vagyon KETTÖTÖK ügye, a gyerektartás meg a gyereknek jár, nem a volt házastársnak.

Mindenképpen azonnal jelentsd be a bíróságon, hogy nem fizet, ebben az esetben ugyanis a BEJELENTÉSTÖL számított 6 hónapra visszameöleg kell fizetnie (feltéve, hogy 6 hónappal elötte már külön éltetek, ha nem, akkor a különéles kezdetétöl számitják a kötelezettséget)

Ha nincs jövedelme, akkor az állam megelölegezi, és utána neki kell kifizetnie kamatostól, ha újra lesz munkája.

Az meg, hogy a válóper során vesz telket, stb - igazolnia kell, hogy ez idö alatt saját maga kereste meg rá a pénzt, különben közös vagyon számit, mert a házasság alatt összeggyüjtött pénzböl vehette csak. Ugyanez érvényes a mellekjövedelemre is, ha nem tudja bizonyitani, hogy a rokonság dolgozott meg érte, akkor azt is beszámitják a jövedelembe. (Meg mellékesen még meg is büntetik csalásért)

2012. júl. 12. 08:45
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Sokat segített. Még egy kérdésem lenne: szerinted hogyan tudom pontosan felgöngyölíteni, hogy hány felé osztotta pontosan az őstermelői jövedelmét.pl: Mezgazdhivatal?
2012. júl. 13. 06:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt NEM neked kell kideriteni, ha a biróságok bejelented a gyanudat, ök hivatalból kivizsgálják és nekik sokkal több és jobb lehetöségük van erre.
2012. júl. 13. 08:07
 9/10 anonim ***** válasza:
biróságok = biróságnak
2012. júl. 13. 08:07
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi
2012. júl. 13. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!