Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a következménye ha nem tudom a gyerektartást fizetni?
Válás, vagyonmegosztás megtörtént? Bírósági határozat miről van? Ezek nélkül nehéz válaszolni.
Egyébként az állam kifizeti a gyerektartást és rajtad próbálják meg utána behajtani. De ez akkor él, ha a bíróság megállapított valamennyit.
Mennyi idős a gyerek, tanul még?
1. van-e bírósági ítélet, ami meghatározza a gyerektartás összegét /egyáltalán elváltatok-e hivatalosan/;
2. tudod-e bizonyítani, hogy mennyit fizettél eddig;
3. ha nem fizeted a megítélt összeget, akkor sajnos le is csukhatnak / a gyerektartásból adódó tartozás az egyetlen amiért börtön is járhat, de nem megy olyan gyorsan/;
Ha papír nélkül fizetted neki a gyerektartást, akkor bizony azt is kérheti, mert nem tudod bizonyítani, hogy fizettél. 6hónapra visszamenőleg követelheti, az állam meg is előlegezi, de be is hajtja majd rajtad.
Hivatalosan elváltatok egyáltalán? Mindenképpen rendezni kell jogi úton a kérdést, és ne hagyj neki ott semmi olyat, amiből neked is jár. Ilyen idősen munkanélküliként esélyed sincs újrakezdeni, akkor legyél nagyvonalú, ha van mire.
Bírósági döntés 10 ezer/hó volt.
Én 30 ezret fizettem, de semmivel nem tudom bizonyítani.
A gyerek még kiskorú, iskolába jár.
Nem volt vagyonmegosztás, csak annyiban állapodtunk meg (szóban), hogy mindent otthagyok a gyerekek miatt.
Van egy nagyobb lánya is aki most múlt 18 éves (ő az előző házasságából van) és még amikor együtt éltünk az ő nevére irattuk a lakást.
van-e bírósági ítélet, ami meghatározza a gyerektartás összegét /egyáltalán elváltatok-e hivatalosan/;
2. tudod-e bizonyítani, hogy mennyit fizettél eddig;
Mi a férfiakban ez az utolsó nagy gáláns gesztus mánia?
Miért iratnám rá a lányára a tulajdonomat? Miért hagynék neki ott mindent és mennék el csupasz fenékkel albérletbe?
Egyáltalán miért kiván ő ilyet tőlem?
Ezt annyi férfi csinálja, nem is értem. Hát menjen el ő vagy osztozzunk. Vagy fizesse ki az albérletem ha annyira szabadulni akar és új életet.
Hol dob ki engem a lakásomból bárki?
Nincs neked ott örökös lakhatási jogod véletlenül? Rögtön megváltozna a hozzáállás ha hazaköltöznél.
A 30 ezer KP-ban vagy átutalással került kifizetésre? Ha átutalás, akkor bizonyítható, ha KP, akkor kérdés, hogy volt-e tanú.
Lehet "előre fizetni". A férjem exneje kért 200 ezret. Mivel havi 20 a gyerektartás, megállapodtak, hogy akkor 10 hónapig nem fizeti, mert egy összegben odaadta.
Viszont aggályos, hogy ezt előre nem rögzítettétek, mert sakk-matt, ha ezt úgy adja elő a bíróságnak, hogy te önszántadból költöttél a gyerekre a gyerektartáson felül.
Perújrafelvételt kellene kérni a vagyonmegosztás miatt, ha más nem, az ingóságokat még el lehet osztani egyszer.
Helyi bíróságon kell lennie panasznapnak, szedd össze az erre vonatkozó dokumentumokat és menj be, kérdezd meg, hogy mik a lehetőségeid.
A lehető legrosszabb a tétlen kivárás, azzal csak te jársz rosszul.
Nem szó szerint kidobott, hanem hozta az új csávót, hogy akkor az ideköltözne, és ha nem akarok vele egy fedél alatt lakni akkor menjek.
Akkor még volt munkám és úgy voltam vele, hogy mégsem mehet ő 2 gyerekkel csak úgy bárhová.
Amig fizettem, meg mindent megvettem a gyerekeknek nem voltak balhék, eszembe sem jutott, hogy aláírassak vele bármit is, hogy akkor átvette a gyerektartást.
Nincs semmi hivatalos irat arról, hogy közöm lenne a lakáshoz, csak oda vagyok állandóra bejelentve még mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!