Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek lehet ilyen?
NEm értem a kérdésedet.
A gyerek érdekeit nézik a válóper során, és nem úgy zajlik a per sem, hogyketten veszekednek, a bíró meg csak hallgatja. (Ez csak a TV-ben a szappanoperákban van igy).
Mindkét fél élmondhatja, hogy mit és hogy akar, mi az, ami miatt megromlott a kapcsolat, a biró´sag pedig elválasztja öket.
A gyereket annál a szülönél helyezik el, aki jobban tud róluk gondoskodni.
Elvált szülök gyereke NEM lesz veszélyeztett, sokkal inkább az lenne, ah állandó veszekedésben kellene felnönie.
A gyereknek ki fogadna ügyvédet? Márcsak azért is, mert azt fizetni is kellene. A legjobb esetben is valamelyik szülö tehetné meg, de akkor az ügyvéd annak a szülönek a pártján tevékenykedne.
Ha valami másra gondoltál, akkor ird le részletesebben.
Én sem igazán értem,hogy miért is akarsz a gyereknek ügyvédet.
Válásnál ahogy előttem is leírták nem veszekedés lesz,hanem beszélgetés. Nem a két haragos válóperben lévő ember beszélget,hanem előbb a felperes, majd az alperes a bíróval beszélget. A gyerek nem is lesz ott a válópernél.
Ezért nem is értem minek neki ügyvéd.
Ez a szülők hibája. Két ember tud harcolni a gyerekért vagy a vagyonért úgyis,hogy nem vonja bele a gyereket. De az emberi butaság ellen nem lehet semmit sem tenni. Sajnos egy rossz válópernél a gyerek mindig sérül, de idővel kiheveri ha újra nyugodt körülmények között él.
Ilyen esetben hogy a válóperben lévő szülők marakodnak, az ügyvédnek semmi munkája nem lenne a gyereknél.így nincs is értelme hogy ügyvédet fogadjon bárki. Arról nem is beszélve hogyha marakodás van,akkor eleve van ügyvéd a felperesnek és az alperesnek is. Akkor minek még + a gyereknek is??
És mi van, ha van a gyereknek ügyvédje, aki az érdekeit védi? Az ügyvéd nem fogja tudni azt mondani a szülőknek, hogy ne veszekedjenek, marakodjanak, mert ez egy jogi képviselet, a viselkedésre semmi hatása nincs.
Van olyan, hogy mediáció, az valami hasonló célt szolgál, lehetne kötelezővé tenni válás esetén, ha nincs közös megegyezés.
Viszont hogy mi a gyerek érdeke, azt mindig egyedileg kell mérlegelni. Te is egyedi példákat írsz: x.y. sérült a szülők válása miatt... kérdés, hogy mennyire sérült volna, ha együtt maradnak? Nem a válás a rossz, hanem a módja, ahogy a szülők hozzáállnak. Én pl. több normális válást láttam, mint veszekedőset, marakodósat, és utána is normális kapcsolatban tudtak maradni az elvált felek. A gyereket se viselte meg, sőt, még jót is tett neki a válás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!