Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek lehet ilyen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek lehet ilyen?

Figyelt kérdés
Egy válás során egyértelműen a két fél között megyen a rosszabbik esetben a vita, sajnos egyre több. DE a gyermek érdekét ki védi meg. Ők , főleg a kicsik vannak alegjobban kiszolgáltatva, pedig ők lesznek a jövő generációi. Lehet-e ügyvédet rendelni ki a gyermek mellé, ha nincs rá ok, hogy veszélyezetett legyen agyermek, de még is kárt tesznek benne.
2012. jún. 22. 08:10
 1/7 anonim ***** válasza:

NEm értem a kérdésedet.

A gyerek érdekeit nézik a válóper során, és nem úgy zajlik a per sem, hogyketten veszekednek, a bíró meg csak hallgatja. (Ez csak a TV-ben a szappanoperákban van igy).

Mindkét fél élmondhatja, hogy mit és hogy akar, mi az, ami miatt megromlott a kapcsolat, a biró´sag pedig elválasztja öket.

A gyereket annál a szülönél helyezik el, aki jobban tud róluk gondoskodni.

Elvált szülök gyereke NEM lesz veszélyeztett, sokkal inkább az lenne, ah állandó veszekedésben kellene felnönie.

A gyereknek ki fogadna ügyvédet? Márcsak azért is, mert azt fizetni is kellene. A legjobb esetben is valamelyik szülö tehetné meg, de akkor az ügyvéd annak a szülönek a pártján tevékenykedne.

Ha valami másra gondoltál, akkor ird le részletesebben.

2012. jún. 22. 08:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Én sem igazán értem,hogy miért is akarsz a gyereknek ügyvédet.

Válásnál ahogy előttem is leírták nem veszekedés lesz,hanem beszélgetés. Nem a két haragos válóperben lévő ember beszélget,hanem előbb a felperes, majd az alperes a bíróval beszélget. A gyerek nem is lesz ott a válópernél.

Ezért nem is értem minek neki ügyvéd.

2012. jún. 22. 08:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Azért tettem föl ezt akérdést, amint írtam is, hogy sok olyan eset van ahol harcol mindkét fél az igazáért, de agyermek van a leg kiszolgáltatottabb helyzetben, sok esetben a gyermek nem más mint eszköz.
2012. jún. 22. 09:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Ez a szülők hibája. Két ember tud harcolni a gyerekért vagy a vagyonért úgyis,hogy nem vonja bele a gyereket. De az emberi butaság ellen nem lehet semmit sem tenni. Sajnos egy rossz válópernél a gyerek mindig sérül, de idővel kiheveri ha újra nyugodt körülmények között él.

Ilyen esetben hogy a válóperben lévő szülők marakodnak, az ügyvédnek semmi munkája nem lenne a gyereknél.így nincs is értelme hogy ügyvédet fogadjon bárki. Arról nem is beszélve hogyha marakodás van,akkor eleve van ügyvéd a felperesnek és az alperesnek is. Akkor minek még + a gyereknek is??

2012. jún. 22. 09:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Pont ezért, mert a gyermek sérül. Nm eigaz, hogy kiheveri. Sajnos egyre többen válnak el kisgyermekkel , akinek pont akkor lenne szüksége mindkét szülőjére. Tudok olyan 42 éves embert akinek a szülei 4 éves korában váltak el. Nem heverte ki, és nem is mer családot alapítani. Ritka az amikor kiheveri. De most már nagyon sokan válnak el. Százalékosan nézve nem mindegy, hogy ezelőtt volt x válás, most szerintem lehet mondani 10 x. Akkor jobban ki fognak tünni asérült emeberek, és nem is beszélve látva apéldát, nem biztos, hogy családban gondolkodnak majd. Persze ez akkor áll fönn amikor marakodnak a szülők, de ma szerintem 90% ezt teszi a vagyonért. Tudok olyat ahol a 14 éves gyermek aki kitünő tanuló volt válás előtt. Most bukni fog pályaválasztás előtt, vizsgálatokra , pszichológushoz jár, gyógyszereken élk. De a nagy semmiért, csupán az anyja butasága miatt, mert olyanon pereskedik amihez semmi köze. De csak a gyermek érdekében.
2012. jún. 22. 11:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem is beszéltem az ügyvédek kapzsiságáról. Egyértelmű, hogy afelperes fogad ügyvédet, majd az alperes is kénytelen lessz. A felperes ügyvédje egyértelműen jól akar járni és hajszolja bele a felperest a pebe. Követeltet vele mindent, majd azt veszik észre afelek, hogy már még jobban utálják egymást és a gyermek már nem a régi. Az ügyvédek is sokat tesznek ezért, nekik csak jövedelem szerzés, amig másnak az élete, sorsa.
2012. jún. 22. 11:24
 7/7 anonim ***** válasza:

És mi van, ha van a gyereknek ügyvédje, aki az érdekeit védi? Az ügyvéd nem fogja tudni azt mondani a szülőknek, hogy ne veszekedjenek, marakodjanak, mert ez egy jogi képviselet, a viselkedésre semmi hatása nincs.

Van olyan, hogy mediáció, az valami hasonló célt szolgál, lehetne kötelezővé tenni válás esetén, ha nincs közös megegyezés.

Viszont hogy mi a gyerek érdeke, azt mindig egyedileg kell mérlegelni. Te is egyedi példákat írsz: x.y. sérült a szülők válása miatt... kérdés, hogy mennyire sérült volna, ha együtt maradnak? Nem a válás a rossz, hanem a módja, ahogy a szülők hozzáállnak. Én pl. több normális válást láttam, mint veszekedőset, marakodósat, és utána is normális kapcsolatban tudtak maradni az elvált felek. A gyereket se viselte meg, sőt, még jót is tett neki a válás.

2012. jún. 22. 11:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!