Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehetne az anyát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetne az anyát leállitani?

Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden. A jelenlegi páromat akkor ismertem meg, miután az asszonyka beadta a válópert, mondván, nem szereti, sosem szerette, és van valakije. A kicsi lány 2 és fél éves volt ekkor. A férjet kötelezték, költözzön el mihamarabb, mert akkor nem fizetik ki időben a lakásból. Asszonyka otthon maradt a gyerekkel, és az anyukájával. Apuka fizet 25000 gyerektartást, számonkérve, ha nincs a a pénz tárgyhó 5-én a számlán. Téli hónapok, súlyosak az apa részéről, annak jelenlegi párja tartja ewl télen 1 fizuból, mert a régi asszonykát nem érdekli, miből van pénz. A megcsalt férj és párja remelkül elvannak, a gyerekek isszeretik egymást, a kislány többször sir, ha haza kell mennie az anyjához egy-egy apás hétvége után. A gyerek amúgy tiltva van az apjától, rugalmaság semmi. CSak a megbeszélt láthatási napokon láthatja a kislányt. De amikor a gyerek beteg, akkor a volt férj anyját hivják, hogy vigye át hozzájuk, majd onnan vigye haza. Sem anyuka, sem nagyi nem vállalja a beteg gyereket, de a lakásba sem engedik be a másik nagyit, hogy a kislány a saját környezetében gyógyuljon. Gyógyszerekkel tömik akilsányt, amikor beteg, akkor is, amikor nem, játszótéren alig van. Anyuka állitólag depressziós, de a gyereknevelésre alkalmas. Jelenleg sirás van, hogy kevés a pénz, nem jut kenyérre, és mivel a volt férj dolgozik, és csak a gyerekét nézi, gondplkodóbe esik, hogy többet adjon nekik. Kérdem én: 2 fizetés, és még 25 ezer... nagyjából 200 ezer. Ennyi nem elég? VAgy tényleg csak arra megy, hogy tönkretegye az új kapcsolatot? Mert apukára és új párjára kigyót-békát mond, olyat, ami nem i gaz. De ez már sok, szerintem.
2012. jún. 21. 13:23
1 2
 11/16 Shaddark ***** válasza:

Szerintem a gyerek érdekében a megbékélésre kellene törekedni mindenkinek.

Ez a pénz dolog arra jó hogy még roszabb legyen szegény gyermeknek.

El kellene gondolkodni rajta hogy a gyerek érdekeit nézi valóban, vagy csak a harag és a múltbéli sérelmek miatt keres a "gyerek"-hez érveket?

Ha igen akkor sem hiszem hogy attól jobb lesz a gyereknek ha kevesebbet fizet uzána az apja, ezt még idegennek se tudná senki elmagyarázni...

Ha nem tartja megfelelőnek a nevelését és a gyerek is jobban szeretne odaköltözni az apjához akkor adjon be gyermekelhelyezési pert.

Ha segíteni szeretné akkor meg ne sajnáljon 25K-t, ami semmire sem elég a mai világban.

Egy sulikezdés többe van ma már...

Amúgy nem értem pl. hogy ha a nő csalta meg és hajtotta el a pasit, akkor miért ő haragszik rá?

Valami nem kerek ebben a sztoriban nekem.

2012. jún. 21. 14:18
 12/16 A kérdező kommentje:
Szerintem a gyerekem érdekét képviselem azzal, ha nem kérek egy fillért sem, mert többet jelent, hogy tartja az apjával a kapcsolatot, mennek ide-oda, minthogy otthon üljenek a négy fal között. Amit kérnék, azt igy látom, hogy rákölti. Bocsánat a fogalmazásért, megpróbálok pontosabban, csak túl sok gondolat kavarog a fejemben, és nem akarom, hogy bármi kimaradjon, mert csak akkor lehet értelmes választ adni.
2012. jún. 21. 14:25
 13/16 A kérdező kommentje:
A feleség akart válni, mert szerelmes lett, és feldobott mindent egy lapra. Az a kapcsolat nem lett hosszú életű, és amióta nincs senkije, kibirhatatlan. Állandóan a kifogások, a hibák... Nem sjanálja a pénzt, dehogy, csak az a meglátásom, hogy azt a 25 ezret nem a gyerekre költi. Bölcsiben van, ruhát kapnak, nem mennek sehova... akkor hova megy el neki? Szerintem felelőtlen, mert inkább gyógyszerre költi. Olyan most a helyzet, hogy ha van kalap az a baj, ha nincs, akkor meg az. És ami a legfelháboritóbb a szememben, hogy a gyereket állitja középre...
2012. jún. 21. 14:29
 14/16 Shaddark ***** válasza:

Jah, hogy nem jött be neki az új pasi és most lelkibeteg ettől...

Így már világos, köcce a pontosítást.

Hát, amíg nem lesz új neki vagy túl nem teszi magát rajta addig semmi jóra ne számítsatok.

Hogy hogyan él amíg a gyereknek van mit enni, tanul rendesen és tiszta addig nem dönthetitek el helyette.

Mindenki úgy él ahogyan saját felfogása diktálja, nem lehet megmondani senkinek hogyan legyen tökéletes. Rákényszeríteni meg végképp nem.

Gondolom bántja hogy a volt párjához nem mehet már vissza és az ő sorsa jobban alakult mint az övé.

Ez szerintem el fog múlni, ha mégsem akkor is meg kell oldani valahogy a közös normális kommunikációt mert a gyereknek se jó ha itt azt hallja hogy anyád dilis, ott meg hogy apád hülye...

Ez sokat árthat neki, valahogy tényleg le kellene rendezni ez fontos.

A pénz viszont nem, a viszonyt tovább lehet vele rontani - a gyereknek több szenvedést okozni, más következménye nem nagyon lesz.

Ha jár orvoshoz esetleg megkérhetitek a viszony rendezésében segytsen, hogy normális legyen.

2012. jún. 21. 14:37
 15/16 anonim válasza:

Az, hogy a gyereket használja fel az elrontott élete miatti fájdalmában, esetleg ellenetek hangolja, azt teljesen elítélem.

Viszont nem tudok elmenni a 25000 Ft-t mire költi kijelentéseddel. A bölcsi nem ingyenes, ha kap is ruhát a kislány, minden szükséges darabja akkor sem lesz meg. Pl. cipőt, bugyit, zoknit venni kell, meg a kiscsaj is kérhet egy-egy darabot. Ott vannak a könyvek, játékok, a + kiadások: túró rudi, krémtúró, kakaópor, esetleg pehely, gyümölcs, rágcsa… Te írtad, hogy a nagymamával élnek, biztosan nem eget verő a bevételük. Gondolom van rezsi, esetleg hitel is.

A gyógyszer is horror árú, akárcsak, ha a havi vitamint veszi meg. Kisgyerekes háznál a fájdalomcsillapító, köptető, lázcsillapító alap.

A Te gyerekedre mennyit költesz a fent felsoroltakból?

Nem vagyok megkeseredett, aki a gyerektartásból él, 3 gyerekünk van a férjemmel.

A volt feleséggel pedig emberi hangon kommunikálva meg kellene beszélni a hozzáállását, és, hogy ti mit láttok jónak, ő mit lát jónak? Mik a gyerek érdekei? Esetleg segíteni, rendbe hozni az életét: pl. ti szívesen vigyáztok a kislányra, amíg ő kikapcsolódik (talán talál magának egy rendes párt és megszűnik az irántatok való rossz érzése.

2012. jún. 21. 15:53
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, teljesen jól látod a helyzetet, és a tanács is tökéletes. De ez egy olyan nő, aki feljön, megnézni, hova hozza a párom a gyereküket, miközben tudja, hogy költözünk, és mellette 11 órát dolgozom majdnem minden nap, majd szétkürtöli, milyen kupi van nálunk... szerintem normál kommunikációra alkalmatlan. Én nagyjából 20 ezret költök a gyerekre, ovi, kaja, ruha, játék, ,és mindene megvan, itt is és az apjánál is. Nekem ez a fontos. Nem az,hogy én miből élek. Magamtól veszem el, a havi 2 kikapcsolódásból maradt 1, és igy neki mindenre jut. Visszatérve a volt nejhez, a másik nagyinak sem adja oda soha, csak akkor, ha a gyerek beteg. Nemhogy este vigyázni rá.... Az ő anyukája dolgozik még, nem nyugdijas, igy szerintem töbet kapnak, mint mi... Nekünk mégis megy?
2012. jún. 21. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!