Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nagyon negatív a gondolatmenet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon negatív a gondolatmenetem most?

Figyelt kérdés
Régebben olyan kapcsolataim voltak,ahol a másik sokkal jobban állt anyagilag,és mindig azon ábrándoztam,hogy milyen jó nekik hogy bármit megtehetnek,oda mennek ahova akarnak,bármit megvehetnek,nem kell számolgatniuk a pénzt,nem függenek senkitől.Nem a pénz miatt voltam velük,de imponált a kitartásuk.Aztán egyszer fordult a kocka,én kerültem hasonló helyzetbe.Akkor egy olyan barátom lett,akinek nem volt egy fityingje se,néha még kajára se,de hitele volt bőven.Szerettem,de le akart rántani a mélybe ahol ő van, nem szándékosan.Örülök hogy ő szakított,mert most ki tudja hol lennék...Most megint volt egy eset,bár jobb mint az előző,ennek a férfinak fix munkahelye volt,de nem tudta beosztani a pénzét(átlagbért kapott) az ő hülyesége miatt,mert olyanra költötte,amit épeszű ember nem csinál.Ez mellett nagyképű is volt valahol,azt nem értem mondjuk hogy mire.A lényeg hogy ő szakított,és úgy érzi jelenleg ,hogy én sokat vesztettem azzal hogy nem vagyunk együtt.Igaz a szakítás miatt összetörtem,de most azon gondolkodom,hogy akinek szarabb élete van most,az nem én vagyok.Most egy kissé gonosz vagyok,de a kapcsolat alatt úgy érzem mindent megtettem hogy ne érezze az anyagi különbséget,plusz próbáltam segíteni a helyes gondolkodásmódban hogy ossza be a pénzét,bár ez lepörgött róla.Ha esetleg rám hallgatott,akkor meg lehetett oldani hogy elmenjünk külföldre nyaralni pl.,amibe bele tudott adni,stb.Hiába nagyképű most,és el van szállva magától,nem irigylem az életét,mert ő saját maga egyedül nem tud virgonckodni abból a pénzből,és amíg én bánatomban esetleg elruccanok ide-oda,neki benzinre se van szinte pénze.A kérdésem mindebből adódóan,hogy nekem most tényleg ennyire rosszul kéne éreznem magam,mert elhagyott?Nem annak kellene inkább örülnöm hogy egyedül is sokkal jobb helyzetben vagyok,mint ő?Elvesztettem egy embert,amit persze semmi nem pótol,de miből gondolja azt hogy nélküle semmit se érek?Mert ugye mindig ezt próbálta belém sulykolni,és az önbizalmamat lecsökkenteni...
2012. jún. 17. 17:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem értem, ha ő szakított mit okoskodik még, hogy szerinte te ezen mennyit vesztettél? Kicsit abszurd a gondolatmenet. Ráadásul szakítás után miért akar mégjobban rombadönteni az önmagasztaló dumájával. Mást nem tudok mondani, minthogy egy gyökér azért. Én nem tudom hogy önigazolást keres-e vagy szimplán hülye, de jó lenne ha te meg nem hagynád magad, és inkább nem beszélgetnél vele ezután. Próbálj meg tovább lépni! Neked még tényleg nem volt ennyi elég belőle? Az utolsó mondatodból pedig kiderül hogy tisztán látszt, mit is tesz veled. Az okát pedig ne keresd.
2012. jún. 17. 18:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt mondta,hogy többé nem lesz még egy ilyen ember,aki ennyire szeret,mint ahogy ő engem,és nem fogja érdekelni az én lelki világom.És hogy ő bármilyen nőt megkaphat,mert elolvadnak tőle a nők,engem meg csak kihasználnak(ez nem igaz).Egyszer azt is említette,hogy milyen jó hogy most ismerkedtünk össze,mert nem lenne pénze az ismerkedéshez,ez vicc :) Az biztos,hogy a kijelentéseivel még inkább összeroskadtam a vége után,alig bírok lelkileg feljebb kerülni és összekaparnom magam,ezért is próbálom azt nézni hogy kinek milyen élete van kettőnk közül.
2012. jún. 17. 18:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Én inkább amiatt sajnállak, hogy képes vagy ilyen gyökerekkel leállni...

Nem elsősorban az anyagi helyzetre gondolok, de az elég gáz, hogy valaki elvileg meglett férfiként nem bírja beosztani a fizetését. Az pedig külön "bónusz", hogy ha a semmire nagyképű és el van szállva magától (és a realitásoktól) és olyan extrém gyerekes, hogy a szakítás után elkezdi bizonygatni, hogy mennyit vesztettél vele.

Az külön ráadás, hogy megpróbálta beléd beszélni, hogy nélküle semmit se érsz, és az önbizalmadat elvenni, hogy nehogy más után merj nézni. Csodálkozom, hogy hogyan képesek egyes nők eltűrni azt, hogy egy ilyen primitív sz@rember zsarnokoskodjon felettük és még szeretik is az illetőt.

Szóval, mint ahogy az 1. mondatomban utaltam rá, neked inkább azon kellene gondolkodni, hogy miért választasz bele a lecsóba és utána miért ücsörögsz benne...

2012. jún. 17. 18:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Én tökéletesen megértelek, miért szereted még most is. Mert még nem értetted meg igazán azt, hogy azt szereted még mindig akinek mutatta magát mielőtt a valódi énje előkerült volna. Szépen a tudatodba itta magát, hogy befolyásoljon, és őt tekints "vezetőnek". Lépj túl rajta, ne vedd fel a telefont -tudom nehéz lesz- mert ez egyfajta függés a másiktól. De meg kell, hogy erősödj újra. Gondolj vissza a régi énedre, mielőtt megismerted. Az valószínűleg nem volt ennyire gyenge. Légy újra önmagad. Szűrd le a tanulságokat, és legyél nagyobb fenntartásokkal, mielőtt újra nagyon szerelmes leszel.
2012. jún. 17. 18:57
 5/8 A kérdező kommentje:
Jajj,ez nagyon jó mondat,hogy azt szerettem meg benne,aminek mutatta magát.Igen,az elején nagyon gondoskodó volt lelkiekben,apróságokban,amit előtte nem kaptam meg ennyire senkitől.Pont ezért szerettem bele.Valamennyire megmaradt ilyennek,de átváltozott,nem értékelt a vége felé sajnos:(
2012. jún. 17. 19:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Tudod mit mondj neki, amikor azt mondja, hogy nem találsz még egy ilyen pasit, mint ő? Azt, hogy te is ebben bízol!:)
2012. jún. 17. 19:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért mondja ezeket, mert kisebbségi érzése van, és ezzel próbál föléd kerekedni. Igen, inkább örülj, találsz majd egy hozzád illő párt, mert ő nem az volt. Nekem is volt egy ilyen pasim, a béka feneke alatt van, egy régi barátnőm tartja vele a kapcsolatot és szégyenlem amikor mesél róla, hogy valamikor is voltam vele.De amikor együtt voltunk, mást se hallottam, mint, hogy ő bármikor talál barátnőt én pedig senkinek se kellek. Nálam sokkal rosszabb nővel volt utánam és az a lány is azért dobta amiért én. Nekem klasszikusokkal jobb párom van és azóta már egy babánk is.
2012. jún. 17. 20:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem a pénz kell a boldogsághoz, az biztos. De ha köze van hozzá, akár úgy hogy van és azért tartja fenn a kapcsolatot valaki, akár úgy hogy nincs és folyamatosan nyavalyog és hülyeségeket csinál, akkor az gond. Nem a pénz mennyisége számít, hanem a hozzáállás.
2012. jún. 18. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!