Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyszűlői kapcsolattartás hogyan szokott zajlani?
Azt már tudom, hogy megszokták ítélni. Nyilván amennyiben a nagyiéknál minden körülmény rendben van.
Gyámügyes hölgy azt mondta, hogy általában ez egy hónapban 1 nap szokott lenni. Mivel sok nagyszűlő messze él, így akár össze is lehet vonni a napokat, és a nyári szünetben huzamosabban pl. 1-2 hetet lehet a gyermek a nagyinál. Ezt kinek az idejéből "vonják" le?
Tehát arra irányulna a kérdésem, hogy az apa amúgy is kevéske láthatásából ítélnek meg a nagyiknak láthatást, vagy esetleg az anya amúgy is sokkal több idejéből szoktak? Bocsánat ha nem voltam egyértelmű.
Természetesen arról a felállásról beszélek, hogy gyerek az anyánál vagy elhelyezve. Apa 2 hetente hétvégén láthatja a gyereket. Tehát ez esetben?
Normális körülmények között az unoka rendszeresen eljár a nagyiékhoz. Ha nagy a távolság, akkor inkább a nyári hosszú szünetben 1-2 hétre a szülők odaköltöztetik az unokát. Persze a nagyiékkal előre egyeztetett időpontban.
Ha ezt a bíróságon kell intézni, régen rossz.
De lehetett volna, ha sajnos nem csak az egyik fél törekszik erre hanem mindkettő. Sajnos az egyik fél hiába feszül meg, hogy segítőkész akar lenni, ha a másik nem.
Egyébként meg nem én vagyok sem az anya, sem az apa, de még csak a nagyi sem. Csak úgy érdeklődtem, mert ma már egyre többet lehet hallani arról, hogy már külön szbályozzák a nagyszülők láthatását. (nyilván szomorú, hogy ide el kell jutni, de ha nincs más mód, akkor igenis menjenek a nagyszülők a hatóságokhoz)
Természetesen ha apuka anyuka együtt él, és minden rendben a házasságban akkor természetesen bármikor lehet menni az unokáknak.
Én most azt kérdezem amikor sajnos a házasság megszűnik, és az a fél akinél a gyermeket elhelyezik, nem hajlandó "adni" az idejéből.
Természetesen az apa is viheti a gyermeket az ő idejében, de lássuk be, hogy azt a kevéske kis időt nyilvánvalóan sok apa szeretné 100%-ban a gyerekkel tölteni. És akkor arról még nem is beszélve, hogy ha több 100 km-re laknak a nagyszülők. Lehet sok apának sem anyagilag, sem időben nem lenne alkalma vinni a gyerekek a nagyihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!