Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan zajlik 1 válóperi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan zajlik 1 válóperi tárgyalás? Mi fog történni? Mit kérdez a bíró?

Figyelt kérdés
2009. júl. 1. 15:04
1 2
 1/12 anonim válasza:

Megkérdezi mind két felet miért romlott el a házasság!

Nem tudom vannak - e gyerekek. Mert az külön kérdés feltevésekkel jár együtt. Közös megegyezéssel váltok? Ki a felperes?

2009. júl. 1. 15:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Leírom,hogy a mienk hogy zajlott.Azt tudni kell,hogy közös megegyezéssel váltunk el,és a kérelembe mi mindent beleírtunk.Vagyis a gyermek elhelyezése nálam legyen,az ingó és ingatlan vagyont felezzük..Amikor elmentünk a bíróságra,csak 3 -an voltunk.Mi ketten és a bíró.A bíró kérdezte,hogy miért akarunk válni(mind kettőnktől külön megkérdezte),majd ,hogy látunk-e esélyt arra,hogy újra egy család legyünk...Amit leírtunk a kérelmembe azt mind ketten saját akaratunkból írtuk-e,és még mindig így is gondoljuk-e..Mivel a választ egyezett,így a végén a bíró azt mondta,hogy ő sem lát esélyt arra,hogy békülni akarunk,ezért elfogadja a válóperi kérelmet.Kiszabta a gyerektartás díjat,és a láthatási időt(mi azt nem kértük,hisz barátként váltunk el)Az egész nem tartott fél óránál tovább.Majd 3 hét múlva jött a levél,hogy hivatalosan is elváltunk...Ennyi volt...
2009. júl. 1. 15:35
 3/12 A kérdező kommentje:
Közös megegyezéssel válunk én vagyok a felperes.A gyerekek már elmúltak 18évesek.
2009. júl. 1. 15:35
 4/12 anonim ***** válasza:

A házasság megromlásához vezető okokat csak akkor kell feltárni, ha nincs közös megegyezés az alábbiakban:

1. gyerekelhelyezés

2. gyerektartás

3. láthatás

4. közöslakás használata

5. ingóvagyon megosztása

6. febontásra irányuló szándék

Amúgy, ha ezekben ott megegyeztek semmit nem fognak kérdezni, csak azt, hogy akarod-e a házasság felbontását

2009. júl. 1. 15:36
 5/12 A kérdező kommentje:

A második levélre:

Mi is megállapodtunk mindenben,lakás közös használata,,gyermektartás/bár már nagykoruak/le van írva hogy kb.2éve romlott meg a kapcsolatunk,közös háztartásban élünk,de 2éve nem élünk házaséletet,,,a házasságunk javítására nincs remény,,,,,a hölgy aki felvette a jegyzőkönyvet azt mondta ez 1 sima válás csak 1 tárgyalás lesz,,,nem igazán bíztam benne hogy van ilyen,de a Te eseted is bizonyítja.

Nem tett fel a bíró semmi kellemetlen kérdést?Miért romlott meg,van-e valakid Neked vagy a férjednek vagy ilyesmit?

Köszi mindkettőtöknek a gyors választ!

2009. júl. 1. 15:45
 6/12 anonim válasza:
Szívesen! Szerintem ha megállapodtatok mindenben akkor igazán nem fog kérdezősködni. :-)
2009. júl. 1. 15:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Második vagyok..A bíró nem tett fel kínos kérdéseket,peidg mi már külön lakásban éltünk...Csak megkérdezte,hogy magyarázzuk meg,miért romlott meg a házasságunk.Én azt mondtam,hogy azért,mert unalmassá vált,és inkább barátok maradnánk,majd kérte az alperest is(ő volt a férjem) ,hogy ő is adjon magyarázatot...A férjem minden kérdésre csak annyit mondod,hogy :egyetértek a feleségemmel...Így a bíró nem sokat kérdezősködött...még feltette azokat a kérdéseket amiket leírtam,és kész...Nem is voltunk többet a bíróságon csak akkor egyszer..
2009. júl. 1. 16:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm,,sokat segítettél,könnyebben fogok így talán elindulni a bíróságra,,,remélem a közös lakhelybe nem fog belekötni,,,hisz ezt a békés egymás mellett élést mi már megtudtuk oldani
2009. júl. 1. 16:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Második vagyok...Nem fog belekötni a közös lakáshasználatba sem,ha ti ezt le írjátok a kérelembe,hogy közösen laktok továbbra is...nem lesz semmi gond...és hamar túl leszel rajta...mi a válóper után még elmentünk pezsgőzni is...
2009. júl. 1. 16:29
 10/12 A kérdező kommentje:
Bele van írva közös lakáshasználat sőt közös háztartás a gyerekek érdekében,,,valahogy így van megfogalmazva,,,akkor Nektek a válás jól sikerült:)))
2009. júl. 1. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!