Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Egy gyerek édesapjának lenni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy gyerek édesapjának lenni nem jog, hanem ajándék! Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
2009. júl. 1. 11:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
62%

Egyetértek!

Bár nem tudom , miért kérded,,,

2009. júl. 1. 11:54
 2/14 A kérdező kommentje:
Válás után apukák nagyon gyakran mondogatják, hogy jogom van ehhez, jogom van ahhoz, de a gyerek érdekeit valahogy elfelejtik... (időnként)
2009. júl. 1. 11:55
 3/14 anonim ***** válasza:
95%

Amennyiben elfogadom azt, hogy a gyerek engem választott édesanyjának és az apját édesapjának, akkor ajándék, hogy szülei lettünk a kislányunknak.

A valamihez való jog társadalmi kategória, nem sok köze van a lélek dolgaihoz, de természetesen meg lehet találni azt az aspektust is, amikor az apaság/anyaság joggá válik.

Így, hogy jog-e vagy ajándék te döntöd el. Senki más.

2009. júl. 1. 11:58
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Ès egy gyermek édesannyának jog vagy ajándék lenni? Mert szerintem sajnos az anyukák pont akkora arányban felejtik el kik is ök mint az apukák.
2009. júl. 1. 12:36
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Az elvált apukák legtöbbsször azt tartják JOGnak, hogy a gyerekkel lehessenek, ne csak a meghatározott idöben és ideig, hanem ugy, mint amikor még együtt nevelték a gyereket. A házasságban sem menetrend szerint szabad egy apukának a gyerekkel folalkozni, hanem amikor ideje meg kedve van hozzá neki is meg a gyereknek is.

És szerintem erre ténylegesen joga van - más kérdés, hogy gykorlati okok miatt szokták a láthatást szabályozni (mivel nem egy helyen laknak és pl. a gyereket nem lehet minden délután elvinni az otthonából, ahol tanulnia kellene, stb.)

Az anyukáknak se inkább joga anyának lenni - és nagyon csunya dolognak tartom, ha megprobálják az apukát kizárni a gyerek életéböl különféle legböl kapott indokokkal.

2009. júl. 1. 13:32
 6/14 anonim ***** válasza:
80%
Ez a mondat nekem is az agyamban motoszkál,mióta hallottam a helyszinelőkben.Én egyetértek vele mélységesen!
2009. júl. 1. 13:44
 7/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem jog hanem ajándék kell hogy legyen minden perc amit a gyermekünkkel tölthetünk,,,így kellene felfogni legalább a gyerek érdekében.
2009. júl. 1. 13:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Elméletben nagyon is igaz amit írsz, főleg normál családi szituációkban!

De ez a mondat akkor szokott elhangozni az elvált apukák szájából, mikor az az elvált anyukák, a saját sértettségük miatt, a közö gyermekükkel akarnak bosszút állni az apukán, van zsarolni velük, vagy eltiltaani stb.

Ez az állítás csak normál családi viszonyokban igaz szerintem, amikor már eltorulnak a szerepek akkor nem igaz így ebben a formában!

2009. júl. 1. 14:40
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
És milyen az anya vagy apa az olyan aki a szeretett gyermeket használja fel ahhoz,hogy azt az embert bántsa akit valaha szeretett?Nem tudnám ezt tenni,én is éppen válófélben vagyok,bár az én gyermekeim már nagykoruak,de még "nem kaptak szárnyra"megtehetném,hogy az apjuk ellen hangolom őket sőt megis tudnám tenni csak nem akarom,,,,
2009. júl. 1. 15:01
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled kedves kérdező. De azért a másik oldalt sem értem. Hogy miért vannak olyan gerinctelen nők, akik anyának nevezik magukat és közben a saját kicsinyes bosszújuk végett a gyereküket tönkreteszik azzal, hogy megfosztják az édesapjuktól őket. Mert nagyon sok apa van aki valóban apa szeretne lenni, szeretné védeni és segíteni a gyermekét. A kedves exnej meg mindeközben mocskolja a gyerek előtt az apát, úgy állítva be az egészet, hogy azért ment el apa, mert téged nem szeret. Ez legalább annyira undorító, mint az, ha egy apa nem akar törődni a gyermekével.
2009. júl. 1. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!