Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy gyerek édesapjának lenni nem jog, hanem ajándék! Mi a véleményetek erről?
Egyetértek!
Bár nem tudom , miért kérded,,,
Amennyiben elfogadom azt, hogy a gyerek engem választott édesanyjának és az apját édesapjának, akkor ajándék, hogy szülei lettünk a kislányunknak.
A valamihez való jog társadalmi kategória, nem sok köze van a lélek dolgaihoz, de természetesen meg lehet találni azt az aspektust is, amikor az apaság/anyaság joggá válik.
Így, hogy jog-e vagy ajándék te döntöd el. Senki más.
Az elvált apukák legtöbbsször azt tartják JOGnak, hogy a gyerekkel lehessenek, ne csak a meghatározott idöben és ideig, hanem ugy, mint amikor még együtt nevelték a gyereket. A házasságban sem menetrend szerint szabad egy apukának a gyerekkel folalkozni, hanem amikor ideje meg kedve van hozzá neki is meg a gyereknek is.
És szerintem erre ténylegesen joga van - más kérdés, hogy gykorlati okok miatt szokták a láthatást szabályozni (mivel nem egy helyen laknak és pl. a gyereket nem lehet minden délután elvinni az otthonából, ahol tanulnia kellene, stb.)
Az anyukáknak se inkább joga anyának lenni - és nagyon csunya dolognak tartom, ha megprobálják az apukát kizárni a gyerek életéböl különféle legböl kapott indokokkal.
Elméletben nagyon is igaz amit írsz, főleg normál családi szituációkban!
De ez a mondat akkor szokott elhangozni az elvált apukák szájából, mikor az az elvált anyukák, a saját sértettségük miatt, a közö gyermekükkel akarnak bosszút állni az apukán, van zsarolni velük, vagy eltiltaani stb.
Ez az állítás csak normál családi viszonyokban igaz szerintem, amikor már eltorulnak a szerepek akkor nem igaz így ebben a formában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!