Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás emelkedhet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erus76 kérdése:

Gyerektartás emelkedhet?

Figyelt kérdés
Páromnak van egy kislánya (soha nem voltak házasok az anyjűval és nem éltek együtt), aki után fix összeget fizet minden hónapban, elmaradás nélkül. Kislány anyja telefonon kérte a férjemet, hogy utaljon többet. Most várjuk a közös gyermekünket. Ha nem adunk többet, akkor fordulhat-e a bírósághoz emelésért? Fix összeghez hozzányúlhat-e a bíróság? (Ha megszületik a kicsi, akkor csökkentést kérheti a férjem, ezt tudom). Mi csinálnátok a helyünkben? Jó lenne adni, de sok kiadásunk van így is...
2012. máj. 12. 11:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
a tartásdíj az apa fizetésének 20%-a, ezt nem lépheti át. ha eddig kevesebbet fizetettek, persze a bíróság ezt kiszabhatja.
2012. máj. 12. 11:37
 2/10 A kérdező kommentje:
Kevesebb, mint a 20%. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a fix összeget is felülbírálhatja a bíróság?
2012. máj. 12. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Sőt, ha születik még egy gyereke, még akkor 20%-ot fizet, ha legalább 3 gyereke van, esetleg akkor lehet csökkenteni.
2012. máj. 12. 11:50
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Mennyit fizettek havonta?
2012. máj. 12. 11:55
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy attól, hogy nem voltak házasok, még a gyermek megszületett és teljes joggal kapja a gyerektartást. Gondolom, a közös gyereketekre sem havonta 10 ezret fog rááldozni, azért ne várjátok már el, hogy az édesanyja tartsa el teljesen a közös gyereküket.
2012. máj. 12. 11:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Birosag meg fogja itelni a 20 szazalkot
2012. máj. 12. 12:23
 7/10 A kérdező kommentje:

Bántó kommenteket nem kérek, köszönöm!

Én arra voltam kiváncsi, hogy mennyi az annyi és fix összeget felülbírálhatja-e a bíróság?

Amúgy senki nem várja el, hogy ő nevelje egyedül. De a kerek egészhez hozzátartozik, hogy csak ő akarta ezt a gyereket megtartani, párom nem, ő döntött. Ettől függetlenül fizeti a gyerektartás. Kislány mellett még van 4 gyereke az élettársától, alig van pénzük, albérletről albérletre járnak. Én csak ezt a "szülök gyereket, majd az állam eltartja" felfogást utálom, szegény gyerekek azt sem tudják, mi az hogy sajtos párizsi pl. Elperelni nem szeretnénk a kislányt, anyja az az anyja, és a kistesóit is szereti. És ezzel nincs is semmi gond. Csak az anya arra pályázik, hogy az én fizim sem olyan rossz és akkor több jár neki. Csakhogy az én fizimnek semmi köze ehhez az egészhez...

2012. máj. 12. 16:48
 8/10 anonim ***** válasza:
30%

Szia!

Figyelembe veszik mindkét háztartás viszonyát anyagi szempontból.

Tehát nálatok és a párod exénél is lesz környezettanulmányozás.

A te bevételed is figyelembe veszik,mint ahogy azt is,hogy az ex mostani párjának mennyi a bevétele,de első sorban a párod fizetése és juttatásai a mérvadóak.

A tartásdíjt akkor emeli a bíróság,ha a volt feleség-élettárs leigazolja,hogy a gyermeknek megnőttek az igényei.Ezt persze nem nehéz bebizonyítani,hiszen,ahogy nő a gyerek,az igényei is.

pl.amikor oviból iskolás lesz

A párod és a volt felesége-élettársa kötelessége eltartani a gyermeket,de ez azt is jelenti,hogy IGEN köteles a párod tartásdíjt fizetni,de a tartásdíj nem mehet a ti közös gyermeketek rovására.Ez annyit jelent,hogy figyelembe veszi a bíróság a ti közös gyermekeiteket is,de az ott lévő nem közös gyermekek,egyértelműen nem a párod dolga...az anyuka azért nem emeltethet,mert mondjuk neki született azóta 2-3 gyereke a mostani párjától.

A fix tartásdíjat is felülbírálhatja a bíróság,abban az esetben is,amennyiben az anno közös megállapodásként jött létre.

Mondjuk fizet most a párod fix 25.000-et,azóta a kislány iskolás lett,ezért megnőttek az igényei,de pl. ha lovagolni és külön sportolásra jár,ami fizetős,arra nem kötelezhet anyuka ,illetve a párodat,hogy fizesse a felét,hiszen az nem létszükséglet,hogy lovagolni,vagy pl.teniszezni tanuljon a kislány.

Ha emelést kér anyuka,akkor ti erre reagálhattok,amikor megszületik a közös gyermek... kérhetitek a csökkentést BÁRMIKOR! a csökkentéssel nem kell várni 2 évet,mint az emeltetéssel.

Remélem hasznát veszed-veszitek a leírtaknak!

U.I..csak azért,mert ő többet kér,ne adjatok,ha tudtok,inkább vegyetek a kislánynak ruhácskát,vagy amire szüksége van.

2012. máj. 12. 18:25
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Köszönöm a kimerítő és korrekt választ, felvilágosítást! Ilyen válaszra vártam, és nem a kioktatókra! :)

2012. máj. 12. 19:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem éri el a fizetése 20%-át az összeg,amit most adtok,akkor szerintem még túlzás azt állítani,hogy az anya le akar nyúlni titeket.A nem kívánt gyereket pedig óvszerrel el lehet kerülni és akkor nem kell fizetni senkinek.
2012. máj. 13. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!