Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás emelkedhet?
Bántó kommenteket nem kérek, köszönöm!
Én arra voltam kiváncsi, hogy mennyi az annyi és fix összeget felülbírálhatja-e a bíróság?
Amúgy senki nem várja el, hogy ő nevelje egyedül. De a kerek egészhez hozzátartozik, hogy csak ő akarta ezt a gyereket megtartani, párom nem, ő döntött. Ettől függetlenül fizeti a gyerektartás. Kislány mellett még van 4 gyereke az élettársától, alig van pénzük, albérletről albérletre járnak. Én csak ezt a "szülök gyereket, majd az állam eltartja" felfogást utálom, szegény gyerekek azt sem tudják, mi az hogy sajtos párizsi pl. Elperelni nem szeretnénk a kislányt, anyja az az anyja, és a kistesóit is szereti. És ezzel nincs is semmi gond. Csak az anya arra pályázik, hogy az én fizim sem olyan rossz és akkor több jár neki. Csakhogy az én fizimnek semmi köze ehhez az egészhez...
Szia!
Figyelembe veszik mindkét háztartás viszonyát anyagi szempontból.
Tehát nálatok és a párod exénél is lesz környezettanulmányozás.
A te bevételed is figyelembe veszik,mint ahogy azt is,hogy az ex mostani párjának mennyi a bevétele,de első sorban a párod fizetése és juttatásai a mérvadóak.
A tartásdíjt akkor emeli a bíróság,ha a volt feleség-élettárs leigazolja,hogy a gyermeknek megnőttek az igényei.Ezt persze nem nehéz bebizonyítani,hiszen,ahogy nő a gyerek,az igényei is.
pl.amikor oviból iskolás lesz
A párod és a volt felesége-élettársa kötelessége eltartani a gyermeket,de ez azt is jelenti,hogy IGEN köteles a párod tartásdíjt fizetni,de a tartásdíj nem mehet a ti közös gyermeketek rovására.Ez annyit jelent,hogy figyelembe veszi a bíróság a ti közös gyermekeiteket is,de az ott lévő nem közös gyermekek,egyértelműen nem a párod dolga...az anyuka azért nem emeltethet,mert mondjuk neki született azóta 2-3 gyereke a mostani párjától.
A fix tartásdíjat is felülbírálhatja a bíróság,abban az esetben is,amennyiben az anno közös megállapodásként jött létre.
Mondjuk fizet most a párod fix 25.000-et,azóta a kislány iskolás lett,ezért megnőttek az igényei,de pl. ha lovagolni és külön sportolásra jár,ami fizetős,arra nem kötelezhet anyuka ,illetve a párodat,hogy fizesse a felét,hiszen az nem létszükséglet,hogy lovagolni,vagy pl.teniszezni tanuljon a kislány.
Ha emelést kér anyuka,akkor ti erre reagálhattok,amikor megszületik a közös gyermek... kérhetitek a csökkentést BÁRMIKOR! a csökkentéssel nem kell várni 2 évet,mint az emeltetéssel.
Remélem hasznát veszed-veszitek a leírtaknak!
U.I..csak azért,mert ő többet kér,ne adjatok,ha tudtok,inkább vegyetek a kislánynak ruhácskát,vagy amire szüksége van.
Kedves Utolsó!
Köszönöm a kimerítő és korrekt választ, felvilágosítást! Ilyen válaszra vártam, és nem a kioktatókra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!