Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös megegyezéses válás esetén, gyerektartás, mi hogyan zajlik?
2,5 éve külön élünk,házunkat ikerház formájában megosztottuk (az exnek van barátnője),a gyerekekre 60ezret ígért,de valójában kb a felét kapom! Most készülünk beadni a keresetet,közös megegyezéssel 8 és 18éves gyerekeink vannak.Ő minimál bérrel van bejelentve (de ennél lényegesen többet keres!).Van arra lehetőség,hogy aláíratom vele ezt a 60-at,vagy a bíróság dönti el,ezt automatikusan a munkáltatója utalná?
Minden érdekel ezzel kapcsolatban!!!
Még annyit,hogy a 8 éves tartósan beteg,csak bedolgozást tudok mellette vállalni,nem élünk túl jól!
Munkáltatói tiltás csakis érvényes bírósági végzés után jöhet szóba - és csak a valós, bejelentett fizetés alapján.
Aláírni bármit alá tudtok írni egymás között, max ha nem tartja be akkor mehettek bíróságra.
Az, hogy te tartósan beteg vagy és nem tudsz dolgozni nem számít a gyerektartás szempontjából. Ha képtelen vagy a gyermekek gondozására akkor add át a gyámságot az apának. Asszonytartás MO-n nem létezik.
Bocsi,lehet,hogy nem fogalmaztam érthetően a nyolc éves gyerekünk tartósan beteg!
Köszönöm a választ!
igen én értettem, hogy a gyerkőc a tartósan beteg :(
Először is, mit jelentene esetetekben a közös megegyezéses válás? Közös szülői felügyeletet is jelentene? tehát pl. ugyanannyit lenne a gyerek apánál is mint nálad?
a 18 éves gyermek tanul még? nappali tagozaton?
értem. tartásdíjat a bejelntett, igazolt fizetéséből tudnak vonni. persze vannak esetek amikor a bíróság is túlmehet a gyakorlaton. ha pl. bemutat apuka egy minimálbéres igazolást. annak ugye a 2 szer 20 %-a édes kevés. de mondjuk te meg betudod bizonyítani hogy nyaralni jár apuka, új autókat vásárol vagy több ingatlannak rendelkezim stb. mert ugye itt azért a bíróság sem fogja elhinni hogy minimáébérből él jómódban. tehát ez esetben azért többet megszoktak ítélni.
A fizetés 50 %át viszont nem haladhatja meg.
tartós betegnél szoktak 30 százalékot is megítélni.
azt azért elmondhtaod a bíróságon majd nyugodtan hogy ő maga ajánlott fel régebben 60 ezer ft-ot. tehát gondolni kell azt, hogy ez az összeg akkor neki nem kottyanna meg.
Nagyon köszönöm! Teljesen érthető minden. Ennyire nem látványosan költekezik,de ha nagyon belemerülnék tudnám bizonyítani,hogy ennél többet keres. De bevallom őszintén nem szeretnék semmilyen bonyodalmat,ha nem muszáj.(8éves fiacskánk imádja az apját és ő már így is eleget szenvedett!).Csak reméltem,hogy szépen aláírathatom vele a bíróság előtt azt a 60-at és azt valahogyan meg is kapom.
Már kezd úgy tünni,hogy semmivel nem leszek előrébb ha elválunk,sőt lehet,hogy még kevesebbet kapok mint eddig.
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!