Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek mi lesz? Félek.

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi lesz? Félek.

Figyelt kérdés
Anya és apa egyetlen rendes beszélgetést nem tudnak úgy befejezni, hogy ne kezdjenek el veszekedni. Állandóan sértegetik egymást, nem tudnak egy véleményen lenni. Anyám ma kijelentette, hogy ennyi volt, ő örökre befejezte apával. Erre apa mondta, hogy jó, hozza a bőröndöt. Aztán amikor meglátta anyámat, rákiabált, hogy még mindig nem ment el. Ezt már mondta sokszor anya, de miattunk(hugi, öcsi és én) nem akar elválni. Így viszont mindig csak veszekedést hallunk. Én totálisan megérteném ha elválnának, bár fájna. Félek, hogy hová fog ez az egész fajulni, idegileg már mind kivagyunk. Annyira nem szeretném, ha elválnának, de tudom hogy jobb lenne. Szerintetek mi lesz? Mi tennétek a helyemben, hogy ne foglalkozzak ezzel ennyit? Hogyan "védjem meg" a tesóimat az "idegbaj" elől?
2012. ápr. 21. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Próbáljátok úgy felfogni, hogy ők is csak ugyanolyan emberek, mint ti, és ezek a veszekedések ugyanannyit jelentenek, mint amikor ti veszekedtek egymással. Az ő dolguk, és lehetne bennük annyi megértés, hogy nem előttetek teszik.Ha válás lesz a vége, ti testvérek együtt maradtok+vmelyik szülő, és a másikkal is lehet jobban töltitek az időtöket, mint így, állandó veszekedésben.
2012. ápr. 21. 22:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Beszélj a szüleiddel külön-külön. Kérdezd meg, hogy tudják-e, hogy ti gyerekek mennyit szenvedtek ettől. És kérdezd meg, hogy ha vége a házasságuknak, akkor mi lesz veletek szerintük?
2012. ápr. 21. 22:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Ők a felnőttek, ti vagytok a kicsik.

Ez az ő ügyük, majd ők elintézik, ne félj, csak veszekednek, majd megoldják valahogy, akár válással, akár kibéküléssel.

Amíg ők vitatkoznak, addig próbáld lefoglalni valamivel a tesóidat, hogy ne is hallják a vitát, vonuljatok el valami csendes helyre (akár a házban, akár udvaron, vagy ahova már mehettek egyedül) és rajzoljatok, hallgassatok zenét, játszatok.

Szabad tudni, hány éves vagy?

2012. ápr. 21. 22:19
 4/8 A kérdező kommentje:
14/l
2012. ápr. 21. 22:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Nagyszulok vannak a kozelben? SZerintem irjal nekik kulon-kulon levelet, es hangsulyozd, hogy mennyire szereted oket, de azt is, hogy mar nem birod elviselni a napi veszekedeseket, tehat engedjek meg, hogy a nagyszulokhoz koltozetek gyerekek, amig nem tudnak donteni!

Elkepzelheto, hogy igy elgondolkoznanak, es eszukbe jutna, hogy nem egyedul vannak amikor vitaznak.

2012. ápr. 21. 22:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsó majdnem betűre pontosan leírta, amit én is tettem.

Nekünk épp válófélben voltak, anya elköltözött, de apa utánament végül. Veszekedés volt ott is, (13 voltam akkor) és egy ilyen alkalommal szó szerint rácsaptam az asztalra és sírva rájuk ordítottam, hogy vagy befejezik, vagy elmegyünk tesómmal mamáékhoz lakni. Kaptam pofont, mert elkezdtem csomagolni egy hátizsákba ruhákat, de másnap bocsánatot kértek, és pár napon belül eldöntötték, hogy elválnak.

Kérdező, tarts ki, kiváltképp a testvéreid mellett. Ha válni fognak, igyekezz mindent megtenni azért, hogy ne szakadj el a testvéreidtől. Te vagy a legidősebb, neked kell a legerősebbnek lenned hármótok közül. Nagyon nem könnyű, de próbáld meg kibírni, legalább ti hárman tartsatok össze.

Olyan apróságokat tehetsz a tesóidért, hogy elviszed őket sétálni, vagy a játszótérre, ha olyan kicsik még, addig sem hallgatják a vitázást otthon. Csinálj programokat, hogy ne kelljen otthon lennetek akkor, amikor mindkét szülőtök otthon van.

Légy erős! Kitartást kívánok neked.

Üdv: egy sorstárs

2012. ápr. 22. 10:00
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2012. ápr. 22. 13:04
 8/8 anonim válasza:
Szia! Abszolút megértelek velem is így volt...Te annyiból szerencsésebb vagy, hogy vannak testvéreid akikre tudsz támaszkodni. Ha elkezdenek egy veszekedést akkor fogd karon a tesójaidat és vidd le őket a játszótérre vagy csak egy olyan nyugis helyre ahol nem hallatszik a kiabálás. Ha már ennyire rossz a helyzet, akkor abból mindenképpen válás lesz, mert ebben mindegyikőtök tönkre fog menni idegileg. Ez az ő dolguk. Tudom, hogy nagyon nehéz, de ez van. A legfontosabb, hogy ne hanyagold el a válás után egyik szülődet sem, mind a kettőt szeresd ugyanúgy mint előtte. És ne befolyásoljon hogy ha pl. anya kigyót, békát kiabál apura. A szüleid, és szeresd őket. Ha együtt vannak, ha nem. Téged ugyanúgy fognak szeretni. Sok szerencsét!.:))
2012. ápr. 24. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!