Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek elmegy a bíróságra?
Kedves Kérdező!
Te egyfolytában azzal vagy elfoglalva, hogy szívbeteg vagy és nem kapsz állást...
Meg azt hajtogatod : az anya menjen dolgozni!!!...
Vedd légyszíves figyelembe, hogy nem csak neked nehéz munkát találnod, hanem az exfeleségednek 3x olyan nehéz munkát találnia KÉT KISGYEREK mellett, főleg ha az egyik súlyos beteg!!!...
A Munkáltató csak azt meghallja, hogy kisgyereke van a pályázónak, máris dobja félre a jelentkezési lapját!...
Te kéthetente (max. hetente) látod vendégül a gyerekeidet, de gondolj bele milyen nehéz MINDEN NAP ellátni őket, etetni, ruházni (folyamatosan nőnek!), játszótérre vinni, betegségükben ápolni őket, soha sehová sem elmenni, mert a gyerekekre kell vigyázni...
Megértem, hogy most nehéz helyzetben vagy, nyilván nem tehetsz sem a betegségedről, sem a munkanélküliségedről, de a gyerekeknek akkor is enni kell adni, cipőt kell venni, bérletet kell venni az iskolába járáshoz, stb.!...
Lehet, nem véletlen, hogy az exfeleséged eladta a közös házatokat (talán nem bírta egyedül fizetni a rezsijét)...
Nem egymást kellene marni, hanem a GYEREKEK ÉRDEKÉBEN összefogni!...
Azt, hogy az exfeleséged párja mindent fizet a gyerekeid részére MEGKÖSZÖNHETED, örülj neki, hogy van valaki, aki legalább enni ad a gyerekeidnek, nem pedig leszólni érte!... (Nyilván azért csinálja, mert az exfeleséged rendben tartja a háztartást, főz, mos, takarít minden nap, tehát megdolgozik azért, hogy a párja eltartja őt, meg a gyerekeket!)
Azért lássuk be , rengeteg nő van akinek váláskor ez a mondat elhangzik a szájából
Az utolsó bőrt is lehúzom rólad !!!
És van aki be is tartja !!
Igen, ezt nagyon nehéz megvalósítani, de valahol tényleg hálásnak kéne lenni azoknak az embereknek, akik a gyerekeinknek adnak. Ha csak elviszik a játszóra, az is segítség, de ha vesz neki egy csomag pelust, könyvet... Nyilván nem fog kezet csókolni "új apukának", de az a helyzet - és itt rekesszük ki a magánjellegű érzéseket -, hogy neveli más gyerekét önzetlenül.
Amikor én gyesen voltam az új házasságból való "új" gyerekemmel, az exem el akarta vetetni a bírósággal a 15 000 ft-ot, mondván, ha megtehetem, hgy nem dolgozom, akkor biztos vígan élünk, majd az új férjem eltartja a "régi" gyerekemet is.
És amikor már napi szinten ment az anyázás, akkor azt mondtam, hogy döntsön helyettünk hideg fejjel a bíróság. Ezt mondom neked is: bízd rájuk, remélhetőleg pártatlanok, és a gyerekek érdekeit nézve hoznak döntést az anyagiakról.
Bocsánat, hogy idepofátlankodok, de nem nagyon értem a válaszolók egy részét. A nőnek csak akkor kell gondoskodnia a gyerekéről, ha elválik? És csak akkor, ha az apa fizet gyerektartást?
Nekem van gyerekem. Én vállaltam. Azt is, hogy ha beteg ápolom, hogy nehezebb lesz munkát találni, hogy nem lesz magamra időm. Persze ha a férjem mindenben támogat, könnyebb. De ha elválunk és ő munkanélküli lesz, akkor nekem már nem is kötelességem mindent megtenni a gyerekemért? De igen! És nem hiszem, hogy ez valami plusz lenne, amiért nekem fizetés jár. Ez alap.
Ahogy az is, hogy az apa fizet gyerektartást.
Kérdező,
nem fog bíróságra menni, hiszen akkor semmit nem fog kapni. Ezt gondolom ő is tudja.
Ennek ellenére én is csak azt tudom tanácsolni, hogy minél előbb találj munkát és rendezd az adósságod. Az, hogy otthagytad a házat szép dolog. De ettől még ebben a hónapban nem tudnak ruházkodni a gyerekeid. Erre kéne gondolni, nem anyukád lehordani a sárga földig. Attól, hogy ilyen anyjuk van, enniük, iskolába járniuk kell.
Az én anyukám munka mellett nevelt egyedül évekig két pici gyereket úgy, hogy közben apám Pesten élt és akadémiára járt.
El lehet menni két gyerek mellett dolgozni, ha meg annyira jól élnek, hogy nincs szükség a munkájára akkor meg legyen toleránsabb, hogy apuka esetleg most nem tud annyi pénzt adni.
A válaszolókat meg nem értem, miért hiszik, hogy mindig a férfi a rossz...azon miért nem háborodik fel senki, hogy anyuka dohányzott terhesség alatt ami miatt beteg lett a pici? De azon, hogy apuka beteg lett és elvesztette a munkáját az halálos bőn. Érdekesen vagytok összerakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!