Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Visszakapom a gyerekeimet 3...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nyulasi Andrea kérdése:

Visszakapom a gyerekeimet 3 év után?

Figyelt kérdés
Válásnál olyan lehetetlen helyzetbe kerültem, hogy kénytelen voltam a gyerekeimet (3) az apjuknál hagyni, most három év után rendeződtek a körülményeim, párommal közel három éve élünk együtt, szeretném a gyerekeimet visszakapni. Mennyi esélyem van erre? Már csak azért is aktuális mert a volt férjem most közölte be, hogy megemelteti a gyerektartás díját ami most a jövedelmem 20%-a megegyeztünk erről a válásnál, mert albérletben élek és egy rakás adósságot elhoztam, mást nem, a gyerekere való tekintettel. Ő a jövedelmem felét akarja, én akkor az utcára kerülök a párommal. Így alaposan átrágtuk a dolgot és úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy visszakapjam őket. Ő is együtt él egy nővel, a fizetésén felül ott a nő fizetése és a maszek pénze amit nem hivatalosan keres, de egyedülállóként vesz igénybe minden támogatást és az nem kevés-egy egész fizetés ha összeadjuk, mégsem elég neki, a gyerekek pénzéből él és autót vett hitelre, azzal jár dolgozni míg a gyerekeim rongyokban járnak. A láthatást nekem kell mindíg megoldani ami anyagilag, ő semmiben nem segít hogy láthassam őket, nem egyszerű.
2012. ápr. 2. 15:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az előbb arra nem is tértem ki, de: szerinted az apának kéne fizetni neked, hogy láthasd a gyerekeket, vagy mi???

Fordított esetben te finanszíroznád másnak a láthatását? Ugye, hogy nem?

Ne veszítsük már el a realitás-érzéket, könyörgöm!

2012. ápr. 2. 16:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy mindenki másnak nekem is az jött le ebből, hogy te csak azért akarod vissza kapni őket, mert nem akarsz magasabb gyerektartást fizetni.

Remélem nem fogod vissza kapni őket, ha eddig nem kellett akkor ezután se kaparj értük, hisz úgy is csak a pénz miatt kellene.

Egyébként a párod emeltetni akarja a gyerektartást te erre beadod, hogy vissza akarod kapni őket, majd időközben a bíróság mégse emeli a gyerektartást mert kevés a pénzed, akkor te visszavonod és mégse kellenek majd a gyerekek. Vagy ezt hogy gondoltad?

2012. ápr. 2. 16:55
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát az eddigi 20%-ból nem is járhattak világmárkákban. De vígasztaljon, hogy most megemelik a gyerektartást, talán jut nekik jobb ruhára. 3 éve költöztél az új pároddal össze, 3 éve hagytad ott a gyerekeidet== Találtál egy új palit, otthagytál mindent és mindenkit.Nekem ezek után eszembe sem jutna visszaperelni a gyerekeket a szüleitől.Mert nekik már nem te vagy a szülő! Esélytelen, és gonosz dolog is a per, hacsak nincsenek nagyon rosszul tartva.
2012. ápr. 2. 16:55
 14/19 Bence_ ***** válasza:
83%

Én azt érzem, hogy a gyerekit akarja. De ha fél fizetése nélkül utcán lennének, akkor tényleg nagyon nehezen fogják eltartani a gyerekeket.

Aztán igazatok is lehet:)

2012. ápr. 2. 17:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Tehát azért kellenek a gyerekek, mert akkor nem kell lepasszolni a fizetés 50%-át? Hátha olcsóbban kijöttök, ha a lóvé marad és a gyerekek is ott vannak?

Szerintem felejtsd el...

2012. ápr. 2. 17:12
 16/19 anonim ***** válasza:

Válaszolóknak:ha a gyerekek nála lenének megmarad a 100% fizetése,megkapja a családit,megkapja az apukától a gyerektartást + az új párjának is van jövedelme(feltételezem)Gondolom(hangsúlyozom,hogy gondolom),hogy nem azért"passzolta le" a gyerekeit,mert szórakozni akart,hanem,mert nem tudta őket eltartani(bár nálam ez nem mentség,mert inkább én nélkülözök,de a gyerekeimtől nem válok meg),most,hogy "rendeződtek a körülményei"vissza akarja kapni őket....ez valahol érthető.

Kérdező:Abba nem gondoltál bele,hogy a gyermekeid mit akarnak?Lehet,hogy ők már "az új családjukban"érzik jól magukat?

A gyerektartásról meg annyit,hogy az apukák is ennyit fizetnek 3 gyereknek válás esetén.

Ha nálad lenének a gyerekek te is mindent igénybe vennél,mint egyedül álló(hidd el)

És tényleg vehetnél egy-két ruhadarabot a gyerekeidnek.

Arra még nem válaszoltál,hogy hány évesek a gyerekek?

2012. ápr. 2. 18:42
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó nem hogy arra nem válaszolt, hogy hány évesek a gyermekek, hanem semmire nem válaszol.

Először is látogattad a gyermekeidet ebben a 3 évben? Feltételezem, hogy nem korlátozták a jogaidat anno, így lett neked láthatás megítélve? Látogattad a gyermekeidet? Mert ha nem, akkor ne haragudj de jóformán "idegen" vagy nekik. Persze itt is számít,hogy mennyi idős gyermekről beszélünk. Ha ez így van, akkor ne haragudj de minimális esélyed van visszakapni őket.

2012. ápr. 2. 19:27
 18/19 anonim ***** válasza:
Igazad van 17-es,ezek lettek volna a következő kérdéseim,de úgy tűnik,hogy a kedves kérdező eltűnt mióta kiderült,hogy itt majdnem mindenki "ellene" van:)
2012. ápr. 3. 13:37
 19/19 anonim ***** válasza:

A mostani párodat ismerik a gyerekek, szeretik?

Biztos hogy a párod fel van készülve 3 gyerekre akik majd hangoskodnak, veszekednek, nem hadják tv-t nézni, megeszik a kajáját....

Bízol a párodban hogy nem bújik ki belőle az agresszív állat aki majd veréssel neveli a te gyerekeidet.

Mit kezdesz ha ez megtörténik menekülsz 1 fizuból 3 gyerekkel 1 albérletbe.

2012. ápr. 3. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!