Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindkettőnk beleegyezése szükséges az iskolaváltáshoz?
13:22-nek
Az láthatási idő szerinted,hogy 4-kor hazaérek,6-ra meg haza kell vinnem a gyereket?Vagy ez:mire hazaér suliból,már rég dolgozok,éjfélkor érek haza.Például.
Sz*rnék a kényelmemre,ha normális időtartamokat lehetnék a gyermekemmel,de ha most ráadásul nem is ide jár majd iskolába,még ennyi időt sem tölthetek vele!De nem is várom hogy megértsétek a helyzetet.
Mellesleg nem kritikát kértem,hanem válaszokat a kérdésemre!!!
A hasonló kérdést feltevő vagyok (a másik oldalról): 12 éves korában a gyermeket még meg is lehet kérdezni, hogy kivel szeretne élni. Nyilván hivatalos keretek között.
Nagy kutatások árán megtaláltuk, hogy bizony van döntési jogod, amit szerintünk a bíróság előtt tudsz érvényesíteni, az életben nem.
De egy ilyen kérdésben? Nagyon meg kell indokolni, hogy miért nem szeretnéd, hogy a másik faluba járjon a gyermeked, ez így nem elég, hogy hátráltat.
Dönteni az fog, aki a gyermeket nap-mint nap neveli, gondoskodik róla, viszi-hozza az iskolából, tanul vele minden nap stb. Ez így érthető.
De ha nagyon indokolt esetben tényleg nem láthatod 2 hetente, akkor csak hivatalos úton járhatsz el, gondolj bele...
Előző vagyok:
Ha a munkabeosztásod ilyen, akkor bizony konkrétan le kell fektetni, hogy mikor tudod elhozni a gyermekedet és rendesen vele lenni. Másként nem megy. Nem napra pontosan gondoltam.
Normál esetben ugye nálunk is 2 hetente viszi az apja a gyermekemet, de ha azon a hétvégén dolgozna, akkor törvény szerint ezt igazolnia kellene, úgymint ha beteg is lenne. Ez így pótolható.
Egyébként a rendszertelenség senkinek nem jó.
Ha ennyire kevés szabadidőd van, akkor nem is értem, mit változtat emg az, hogy a Te faludba jár át a gyerek? Pláne amikor éjfélig dolgozol. Gondolom nem ülsz mellette a padban, tehát ha suli után nem érsz rá, eddig se volt sok értelme a dolognak. Amennyiben meg ráérsz, abban a másik falu sem korlátoz. Ha pedig úgy volt megoldva, hogy suli után nálad aludt (ezt a variációt érteném csak az alapján amiket mondtál), az ezután is megvalósítható, akkora távolságban lesz Tőled, mint így az Édesanyjától amikor suliban van.
"Mellesleg nem kritikát kértem,hanem válaszokat a kérdésemre!!!" -- Választ kapsz és véleményt, ugye Te sem gondoltad, hogy majd mindenki letudja egy "igen" "nem" válasszal? Itt ilyen sosincs, de nem is lenne jó. Segíteni akar mindenki, gondolkodj inkább el azon amit mondanak, sértődés helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!