Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindkettőnk beleegyezése szükséges az iskolaváltáshoz?
1/15 A kérdező kommentje:
Esetleg 10 éves lányomat is megkérdezhetik hogy ő mit szeretne?
A családjogi törvény szerint igen,de ezt betartani nem tudom,hogyan lehet.Az anyának mindenre joga van a bíróság szerint.
2009. jún. 15. 09:52
Hát, nézd... lehet, hogy a láthatást ez megnehezíti, viszont a kislány és az anyukája életét is megkönnyítené, hiszen nem kéne annyit utazniuk reggel és délután.
2009. jún. 15. 10:49
Szerintem már az anya egyedül eldőntheti,hogy hová iratja be a gyermeket iskolába.
Nálunk még nincs elhelyezés mind a kettönknek jogai vannak./közös/Amikor a férjem elvitte a lányom egy hétvégén ugy döntött nem hozza vissza.Kiiratta az oviból majd késöbb az iskolából is az én beleegyezésem nélkül.
2009. jún. 15. 11:11
Te a saját érdekedet helyezed előtérbe nem a gyerekét... Nem mintha az nem lenne az Ő érdeke is, hogy sokszor lásson Téged, de ezt NEKED kell megoldani, számodra a lehetőséget kell biztosítani, de nem azon az áron, hogy a gyereknek kényelmetlenebb legyen az életvitele. Nem értem, hogy egy szomszédos falu Téged miben hátráltat a látogatásban, de ebből kiindulva átgondolhatnád, hogy Nekik meg az a jobb, ha nem a szomszédos faluba kell átjárnia minden nap a gyereknek.
2009. jún. 15. 11:49
Szia!Én is elváltam,és már többször váltottunk iskolát,sehol nem kérték a másik szülő beleegyezését.
2009. jún. 15. 12:02
7/15 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül a saját érdekem,a lányom nem akarja az iskolaváltást,csak nem meri megmondani az anyjának.Láthatást meg a munkarendem miatt akadályozza.
Ha a gyerekek mondanák meg, hogy mit tehet a szülő, a feje tetejére állna az egész világ! egy gyerek hogyan lehet tisztában azzal, hogy mi-mivel jár? Az én lányomnak sem tetszett amikor iskolát váltottunk, merthogy az új iskolában nem ismer senkit és nincsenek barátai. Aztán később ott is lettek barátai, és az élet engem igazolt, ugyanis sokkal jobbak a tanárok is, és közelebb is van, mint a régi suli volt. Nehogy már a gyerek határozza meg, hogy melyik iskolába íratja be őt anyu....
A munkarended meg..... nem hiszem, hogy a hét mind a 7 napján úgy dolgozol, hogy ne legyen egy szabad délutánod vagy akár egy hétvégi szabadnapod.
2009. jún. 15. 13:22
13:22-vel egyetértek, az utolsó mondat tekintetében. A láthatást a Te dolgod megoldani, nem a gyerek igazodik hozzád. Azt elmondhatod az anyukának, hogy a kislány Neked azt mondta, az eddigi sulijában szeretne maradni, csak nem meri megmondani Neki. De ennyi. Ennél jobban nem kell beleszólnod, és az anyuka joga ledönteni, megbeszéli-e ezt a gyerekével, vagy netán teljesen felesleges, emrt a gyerek érdeke nem azt kívánja meg. Sok yerek vált iskolát, a lányod persze hogy maradna ott, hiszen vannak ott barátai. De velük majd találkozhat akkor, amikor mondjuk nálad tölt egy hétvégét. És lesznek új barátai, ahogy másoknak is. Nem ez a fő szempont, épp ezért nem is a lányod véleménye a mérvadó.
2009. jún. 15. 13:35
Lehet, hogy jobb lenne a gyereknek a saját falujában, nem? Nem marad ki a gyerekek közül, helyben lesznek a barátai. A szomszéd faluba könnyen át tudsz menni érte.
Egy tízéves nem akar mindig az apjával lenni, inkább játszana a barátokkal.
2009. jún. 15. 16:07
Kapcsolódó kérdések: