Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy is van ez? (válóper)

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy is van ez? (válóper)

Figyelt kérdés

Én mindig úgy tudtam,hogy a házasság alatt szerzett vagyon közös vagyonnak számít.Szóval már az elején mondom.Nem arról a vagyonról beszélek amit a vőlegény vagy a menyasszony vitt be a házasságba,mert az természetes,hogy külön vagyonnak van elkönyvelve.Én arról beszélek,amikor a férj és a feleség 15 év házasság alatt közösen szereztek.

A helyzet a következő:

A húgom elvált 4 éve.A vagyoni per még mindig zajlik,mert a volt férj nem hajlandó sem eladni,sem kifizetni a húgom részét az ingatlanból.

Tegnap voltunk tárgyaláson.Engem is behívtak mint tanút.A bírónő arról kérdezősködött például

-hogy tudom-e honnan van a közös autójuk amit a házasságuk 4 évében vettek.(nagyszülők ajándékoztak pénzt nekik)

- tudom-e hogy miből építkeztek?(mert a férj szülei jönnek azzal,hogy ők adták az építőanyagra a pénzt,és ezt külön vagyonnak kell venni.Így a ház bizonyos %-a is külön vagyon kell hogy legyen.

A bírónő megkérdezte a végén,hogy van- hozzáfűzni valóm a témához.

Akkor mondtam a bírónak,hogy azt hittem hogy házasság alatt szerzett ingó és ingatlan vagyon közösnek számít,és nem hallottam még senkitől,hogy így belemásznak a dologba.

Ezzel az erővel a húgom is írhatna egy listát,hogy az elmúlt 15 évben a takarítás,főzés,mosás és egyéb szolgáltatás árát is vegyék külön vagyonnak az ő részéről,és fizettessék ki a volt férjjel.A bírónő szerint ,ha akarja megteheti,hogy ezekre is kérvényt nyújtson be.

Képtelen vagyok felfogni,hogy ez igaz lehet..Akkor mi értelme a a közös vagyonnak??Akkor akárki akármit mondhat válópernél.Meddig fogja még a volt férj húzni az időt??

4 éve zajlik,és amíg a volt férj a nagy házban élvezi az életet,simán elviseli,hogy a húgom albérletben él a kisfiával együtt.(visszaköltözni nem fog,mert egy idegbeteg a pasas,és nemcsak lelki,de testi terrorban is tartaná)

2012. márc. 24. 22:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A húgod fizetése lényegtelen, MERT akár volt neki, akás sem az a vagyonközöség kategótiába esik.

A férj szüleitöl kapott pénz viszont nem, feltéve, ha igazolható, hogy nagyobb összeget adtak. (Tanukkal is lehet igazolni, de nehezen.)

2012. márc. 26. 21:58
 12/13 A kérdező kommentje:

tegnap 21:58

félre értettél.Nem adtak pénzt.Csak téglát,és egyéb építési anyagot.Ahogy a mi szüleink is adtak egy teljes háztetőnyi cserepet.Falfestékeket,csempéket stb..

Egyik szülő sem tudja semmiféle papírral,vagy adásvételi szerződéssel bizonyítani,hogy ők adták amit adtak.Voltaképpen egyik ember szava üti a másikét.

Az én szülei szívből segítettek,és nem követeik vissza azt amit már odaadtak.De a volt férj szülei visszakövetelnék.

2012. márc. 27. 19:14
 13/13 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű, akkor a cserepek miatt nektek is be kell nyújtani az igényt a különvagyonra - ennyi, majd a kettő kompenzálja egymást.
2012. márc. 27. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!