Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy is van ez? (válóper)

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy is van ez? (válóper)

Figyelt kérdés

Én mindig úgy tudtam,hogy a házasság alatt szerzett vagyon közös vagyonnak számít.Szóval már az elején mondom.Nem arról a vagyonról beszélek amit a vőlegény vagy a menyasszony vitt be a házasságba,mert az természetes,hogy külön vagyonnak van elkönyvelve.Én arról beszélek,amikor a férj és a feleség 15 év házasság alatt közösen szereztek.

A helyzet a következő:

A húgom elvált 4 éve.A vagyoni per még mindig zajlik,mert a volt férj nem hajlandó sem eladni,sem kifizetni a húgom részét az ingatlanból.

Tegnap voltunk tárgyaláson.Engem is behívtak mint tanút.A bírónő arról kérdezősködött például

-hogy tudom-e honnan van a közös autójuk amit a házasságuk 4 évében vettek.(nagyszülők ajándékoztak pénzt nekik)

- tudom-e hogy miből építkeztek?(mert a férj szülei jönnek azzal,hogy ők adták az építőanyagra a pénzt,és ezt külön vagyonnak kell venni.Így a ház bizonyos %-a is külön vagyon kell hogy legyen.

A bírónő megkérdezte a végén,hogy van- hozzáfűzni valóm a témához.

Akkor mondtam a bírónak,hogy azt hittem hogy házasság alatt szerzett ingó és ingatlan vagyon közösnek számít,és nem hallottam még senkitől,hogy így belemásznak a dologba.

Ezzel az erővel a húgom is írhatna egy listát,hogy az elmúlt 15 évben a takarítás,főzés,mosás és egyéb szolgáltatás árát is vegyék külön vagyonnak az ő részéről,és fizettessék ki a volt férjjel.A bírónő szerint ,ha akarja megteheti,hogy ezekre is kérvényt nyújtson be.

Képtelen vagyok felfogni,hogy ez igaz lehet..Akkor mi értelme a a közös vagyonnak??Akkor akárki akármit mondhat válópernél.Meddig fogja még a volt férj húzni az időt??

4 éve zajlik,és amíg a volt férj a nagy házban élvezi az életet,simán elviseli,hogy a húgom albérletben él a kisfiával együtt.(visszaköltözni nem fog,mert egy idegbeteg a pasas,és nemcsak lelki,de testi terrorban is tartaná)

2012. márc. 24. 22:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
Ha tudja igazolni,pl egy ingatlant eladtak akkoriban amikor a hugodék építkeztek,akkor anyósod és apósod együtt azt mondják ezt beleadták az építőanyagba akkor a tulajdoni hányad módosulhat.Viszont húgod is kérheti albérlet fizetését a volt férjétől addig is ha nem megosztható az ingatlan vagy tudja igazolni mondjuk ha van könnyű testi sértés feljelentése hogy veszélynek van kitéve ő és gyereke.A megosztott ingatlanhasználatot így elutasíthatja a bíróság,és kötelezheti fizetésre a volt férjet.
2012. márc. 24. 22:33
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem adtak el házat.Volt egy 50nm-es ház amit a férj vitt a házasságba.Ezzel nincs is vita,hiszen ez papíron is rögzítve van,és a húgom is elismeri.Viszont a házasságuk alatt(15 év) az 50nm-es házból 150nm-es házat építettek.

Nincs papír arról,hogy a nagyszülők vittek X téglát,és arról sincs,hogy apánk meg két furgonra való tetőcserepet vitt ajándékba.

Teljesen mindegy.Akkor is közösen szerzett vagyonnak kéne lenni 100nm-nek.

Mivel van orvosi lelet,és rendőrségi feljelentés,így igazolni tudja,hogy a férje milyen,de ezzel sem ér el semmit.Ugyanis a bíróságon adta az ártatlant,és kedvesen mondta,hogy ő nem akadályozza a volt feleségét abban,hogy visszamenjenek.(de nem köti a bíró orrára,hogy abban nem lesz köszönet)

2012. márc. 24. 22:49
 3/13 A kérdező kommentje:
egyébként kéri az albérlet kifizetését,de ezzel sem ér sokat,mert nem dolgozik,és lerázza azzal,hogy nem tud fizetni..
2012. márc. 24. 22:50
 4/13 anonim ***** válasza:

MONDANI mindenki azt mond, amit akar - de a bíróság CSAK AZZAL foglalkozik, amit BIZONYÍTANI is tudnak.

Tehát hiába mondja bárki, hogy aranyórát vitt lánccal a házasságba ha erre semmi bizonyítéka.

2012. márc. 25. 10:01
 5/13 anonim ***** válasza:

Elvileg igazad van, kivéve, ha valamelyik fél IGAZOLNI tudja (átutalás, ajándékozási szerzödés, stb), hogy a szülei NAGYOBB értéket fektettek be a közös tulajdonba.

Ebben az esetben a ház a férj tulajdona (saját vagyon), mert megvolt a házasság elött is. A házasság alatt ráköltött (felújitás, hozzáépités) összegfelezödik, de csak az a része, amit nem kapott (bizonyithatóan) valamelyik házastárs ajándékba.

Viszont az a rész nem osztható, amit a normális fenntartásra foditanak (pl. festés), illetve azt sem számolhatja fel egyik fél sem, ami a napi életvitelt szolgálja (fözés, takaritás, bevásárlás, apróbb szerelések, stb.)

Itt csak az a kérdés, hogy a férj szülei mit adtak bizonyithatóan a gyereköknek, mert az szintén az különvagyona.

2012. márc. 25. 11:51
 6/13 anonim ***** válasza:
Közös, de van, ami különnek minősül. Nos például, ha a húgod örökölt volna, és abból vettek volna valamit, az kizárólag a húgodé lett volna. Ajándékozással ugyanígy, de a bíróság tényleg csak a bizonyítható dolgokkal foglalkozik, mondani akármit lehet.
2012. márc. 25. 17:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Ez a volt férj esetleg egy maffiózó?150nmes ház,viszont nincs bejelentett munkahely,családon belüli erőszak...
2012. márc. 25. 19:19
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha pénzt kapott, azt is tudni kell bizonyítani, hogy azt a házra költötte, mert éppen el is kártyázhatta, szép is lenne, ha azt a feleségtől vonnák!
2012. márc. 25. 21:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha azt a pénzt felélték, nem különvagyon, csak ha bizonyítható valahogyan, hogy téglát vett rajta.
2012. márc. 25. 21:39
 10/13 A kérdező kommentje:

Nincs írásos papír arról,hogy a volt férj szülei vettek téglát.Ahogy arról sincs papír,hogy a volt férj húzta fel a falat,vagy ő tapétázott.Ahogy arról sincs papír,hogy a húgom fizetéséből vették a csapokat,csempét és egyéb dolgokat.Építkeztek,és akkor a húgom fizetésére szükség volt.Ma a bíróságon meg úgy adják be,mintha a húgom sosem keresett volna egy fillért sem.Szakmabeliként havonta 140-150 ezret keresett amit az adóbevallásával is tud igazolni.De ez nem számít.Csak az,hogy a volt férj hogy tudja minél jobban kihasználni.

Egyébként a volt férj nem maffiózó.Csak egy skizofén idegbeteg,aki a külvilágnak a jó oldalát tudja mutatni,de egy nem normális pasas.A válóper miatt ma már teljesen kifordult önmagából.Köszönöm a válaszokat

2012. márc. 26. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!