Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan aki egy válás után újra (másodszor, harmadszor) is össze tudott házasodni ugyanazzal a személlyel?
Ilyen többszöri házasság csak a mesében létezik. Meg a Barátok köztben. :)
Szerintem egy válás véglegesebb, mint egy szakítás, mert hosszabb idő alatt jut el valaki odáig, hogy váljunk el, mint a szakításhoz. Szakítani bármikor lehet, nincs kötelezettség, a házasságot felrúgni bonyolultabb, érzelmi, anyagi és jogi szempontból is. Ha valaki eljut a válásig, szerintem már szembesült vele, hogy nem működik a dolog. Ezért szakítás után könnyebb újrakezdeni.
Egy dolog azonban mindegyikre igaz. Egyszer már tönkrement a dolog. Ha azt várják, hogy "ugyanúgy" érezzenek, "ugyanúgy" szeressék egymást, "ugyanolyan" legyen, mint régen, semmi esélyük. Soha nem lesz olyan, mint régen, mert a kapcsolat egy folyamat, azon az állapoton már túlhaladt. Viszont ha képesek újragondolni, és MÁSKÉPP szeretni, másképp csinálni, akkor még lehet jó.
Hát még a második házasság mondható végső happy endnek, de a harmadik? Az már szánalmas szerintem... Ott már valami gond van agyilag. :)
Én olyan újraházasodásról tudok, ahol eleve nem összeférhetetlenségből váltak el, hanem anyagiak miatt. El voltak adósodva és így úszták meg a csődöt, szóval lényegében kerestek egy kiskaput a család fenntartása érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!