Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált férjem néha elmarad egy-egy havi tartásdíjjal. Visszamenőleg hány hónapra követelhetem tőle? Van ennek egyáltalán határideje? / hónap vagy ilyesmi? Érdemes ezzel gyámhatósághoz, vagy bírósághoz fordulnom?
10-es vagyok. 8-as én felpontoztalak. :) Egyetértek veled.
magam is úgy látom, hogy tisztelet a kivételnek, de olyan sok egyedülálló anyuka az utolsó bőrt is próbálja lehúzni apukáról. kérdem én ha tényleg egy hajléktalan lesz apuka? na akkor megnézném milyen bőrt húz le róla? vagy az idegességtől, és a hajtásról mondjuk szívrohamot kap apuka azt meghal. mennyi is most az árvasági ellátás?
tényleg én is egyetértek azzal, hogy egy kis empátia kéne hogy legyen.
sok éhes disznó,rögtön letámadni mindenkit,ez megy.
A kérdező nem írta le,hogy beszélt-e az apával arról,hogy jó lenne rendezni a dolgokat,de itt mindenki tényként kezeli,hogy az anya egy szemétláda.Én se álltam mellette,nem is ismerem,de annyi jóindulat van bennem,hogy feltételezem,nem azért szült gyereket,hogy aztán jól kitolhasson az apával.Én ugyanebben a helyzetben vagyok.apuka hol fizet,hol nem.számtalanszor próbáltam vele beszélni erről.Egyszerűen vannak ilyen link alakok.
A másik,hogy azt sem kell elfelejteni,hogy apukáról nem az utolsó bőrt akarja senki lehúzni,nem a kenyeret veszik el a szája elől,havi 10-15-20ezer forintokról beszélünk.
Teljesen mindegy,ki,mikor,miért nem tud együtt élni tovább a párjával.Ha már így alakult,azt az összeget Apa nyugodtan kifizetheti havonta.Ha együtt élnének,úgy lenne munkanélküli,akkor is elnézné,hogy az anya tartja el a családot?
Ki lehet számolni,mennyibe van havonta a gyerek,akármekkora is.plusz ha beteg,vegyél gyógyszert,ha otthon kell maradni vele,kiesel a melóból,kevesebb fizetés jár.ha iskolás,ott is kell erre-arra pénz,kötelező programokra,kirándulásra,stb...
Úgyhogy ez a gyerektartás dolog nagyon humánusan van megállapítva...
Igen kedves Direct76, aki apuka és 5 éves gyereke van, tudjuk, hogy nem beszélsz a levegőbe.
De! Nem rólad van szó, nem is feltételeztem az anyukáról semmi rosszat, ezért is kérdeztem meg előtte kettővel, hogy mi az ok amiért apuka nem fizet. Írtam is, hogy biztos tudja, de nem kaptunk idáig erre választ, de a kérdésemet lepontozták, mert állítólag nem fontos.
Az elején meg mindenki tényként kezelte, hogy apuka nem fizet és kész, a miért senkit sem érdekelt.
Most sem gondolok én semmit, csak kérdeztem én is valamit, amire persze nem kötelező válaszolni, de mindegy is anyuka már választ kapott majd elintézi ahogy akarja, annyira valóban nem fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!