Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Giovanni1984 kérdése:
Szerintetek megúszhatom, hogy vissza kelljen fizetnem volt anyósomnak a pénzt amit kölcsön adott?
Figyelt kérdés
Szóval röviden annyi a lényege a történetnek ,hogy összeházasodtunk a feleségemmel és bank hitelből vettünk egy lakást. Utána sajnos arra már nem volt pénzünk ,hogy fel tudjuk újítani a lakást meg ki tudjuk fizetni egyéb tartozásainkat és a lakás vásárlása miatti illetéket. Anyósom vett fel szabad felhasználású kölcsönt és annak kb felét nekünk adta(1,6 millió forint). Szóbeli megegyezés alapján.Anyósom bankszámlájához csak a lányának azaz a feleségemnek volt meghatalmazása. Ő vehetett le pénzt róla. Ez a pénz ugye fel lett használva mindenfélére. Anyósomnak a számlájára a havi törlesztőrészletének a felét kelett rátenni.Csak pár hónapig tudtuk fizetni neki az anyagi nehézségek miatt. Ezután helyettünk is ő fizette az egész törlesztőt.Így elég nagy hátralékban vagyunk már neki. Pár év után feleségemmel megromlott a kapcsolat és tavaj óta megy a válóperünk. Én az egyik válóperen elismertem ezt a tartozást de erről még megállapodás vagy ítélet nincs. A kérdésem az volna ,hogy meg tudnám e zsugázni azt, hogy azt mondom majd a tárgyaláson ,hogy ezt ajándékba kapta az annyától a feleségem? Papír nincs róla ,hogy kölcsön volt! Mondhatom azt is megzsaroltak , hogy elköltözik 250 km-re vissza a szüleihez az exem és nem vagy csak nehezen láthatom a gyerekem ha nem ismerem el a tartozást. Szerintetek így kibújhatok a fizetés alól vagy rajtam is követelheti vissza az ajándékot ha elhiszik ezt a sztorit a bíróságon hogy nem kölcsön volt? Okosságokat írjatok.2012. febr. 24. 20:24
11/19 anonim válasza:
Ez nem magyarázat, hanem hülyeség. A feleséged ezt nem tehetné meg. Amúgy meg egyszer azt vallottad a bíróságon, hogy kölcsön volt. Nem lehet egyszer ezt, máskor meg azt mondani. A felét vissza kell fizetni. Ha akkor jó volt anyós pénze...
Legyél már gerinces.
12/19 anonim válasza:
Egyszerűen: gané egy ember vagy.
13/19 anonim válasza:
Amugy egyszerű a helyzet. Mivel szét mentetek, így gondolom a volt feleséged a szüleinél lakik, te is el költöztél. A lakást ki lehet adni bérbe, hát el adni talán, de a bérleti díjból lehet finanszírozni a visszafizetést. Persze a lakásra föl vett hiteletek ettől még közös marad. Amugy ezért nem érdemes családban el fogadni kölcsönt, gondolom, hogy a gondok mitt romlott meg a házasságotok. Menekülni nem érdemes előle, mert a családod létfentartásához kellett. Anyósod részéről szép dolog volt, hogy segített ahogy tudodtt. Bár nekem lett volna ilyen az anyósom.Mindent érdemes le ülni és értelmes emberek módjára megbeszélni. Mindig ki lehet hozni a legjobbat.
14/19 anonim válasza:
Szeretem az ilyen "gerinces" embereket! Amikor fizette a törlesztőt, akkor gondolom nem sírtál...
16/19 anonim válasza:
Te aztán szépen meghálálnád neki, hogy akkor segített. Mi az istenért akarod letagadni? Így kezdődnek az ellenségeskedések. Azt éred el, hogy majd tényleg küzdened kell a láthatásért, mert majd nem szívesen adja oda a feleséged, csak ha lesz ítélet. Undorító dolgot tervezel.
17/19 anonim válasza:
szerintem a magyar jogban a szóbeli szerződés is szerződés.
18/19 anonim válasza:
A magyar jogban kizárólag a vágrendelet szóbeli érvényességű. Amugy tanuk előtt esetleg igen.
19/19 anonim válasza:
Ha akkor jó volt az a pénz elkölteni,akkor most legyen jó vissza fizetni is!Az anyósod segített,remekül akarod meghálálni.Milyen ember vagy Te?Nekem ezt pofám sem lett volna le írni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!