Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyibe kerul egy egy tárgyal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerul egy egy tárgyalásos válás, ugyvédi koltséggel, illetékkel, kozos megegyezéssel? Az én ugyvédem 100ezret kért, de én sokallom.

Figyelt kérdés
2012. febr. 19. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Pedig ez reálisnak tűnik, mivel a házassági bontóper illetéke - azt hiszem - 2012-ben már 30.000,- Ft (eddig 12.000,- volt), ezen kívül az ügyvédi munkadíj úgy szokott lenni, hogy van egy fix díj és még tárgyalásonként valamennyi.

Na, ha úgy vesszük, hogy fix díjnak kér 20.000,- Ft-ot, és a tárgyalásért meg 50.000,- Ft-ot, akkor teljesen korrekt volt. Nem tudom, hogy az ÁFA ebben benne van-e, de szerintem még rájönne az is.

Szóval úgy gondolom, hogy:

- 30.000,- illeték

- 20.000,- + ÁFA munkadíj (ez a legtöbb helyen egy óra díja, ami a keresetlevél elkészítéséért, meg a konzultációkért teljesen korrekt, sőt!)

- 50.000,- + ÁFA a tárgyalásért (szokásos díj, hisz oda is kell menni, parkolni kell, időt vesz igénybe, készülni kell rá - még akkor is, ha megegyezéses)

Vagy a 100.000-et illeték nélkül kérte volna? Mert akkor meg gondolom, hogy az ÁFA volt rákalkulálva még.

2012. febr. 19. 17:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha mindenben megegyeztek, akkor semmi szükség ügyvédre, bövel elég a kereset beadásakor az illetéket kifizetni.

De ehhez AZ SZÜKSÉGES, hogy a gyerekelhelyezésben, a gyerektartás mértékében, a vagyonmegosztásban elöre meg tudjatok egyezni, és a biróságon csak jóvá kelljen hagyniuk, meg határozatba foglalniuk. Ebben az esetben az ügyvéd felesleges, mert semmi szerepe és dolga sincs.

2012. febr. 19. 18:11
 3/6 anonim ***** válasza:
Én sem értem. Ha közös megegyezés van nem kell ügyvéd!
2012. febr. 20. 10:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Azert kell ügyvéd, mert sajnos ismerem a volt férjemet, nem véletlenül válok... a 100-ben benne van az illeték.
2012. febr. 20. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha megegyezés van, ezt a biróság határozatba foglalja, akkor utána a férjed nem tehet semmit.

Ha meg a megállapdáshoz a tárgyaláson nem tartja magát - azaz ott mást mond, mint amiben megállapodtatok, akkor attól a pillanattól kezdve NEM közös megegyetéssel váltok.

2012. febr. 21. 07:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha viszont nem jó a viszony köztetek, akkor hogy lesz megegyezés?

Tényleg menj ügyvédhez akkor, mert nem biztos, hogy ilyen egyszerűen fog így menni a dolog.

Arról nem is beszélve, hogy nagyon oda kell figyelni a vagyonnal kapcsolatos egyezségkötésnél, főleg, ha azt mondjátok, hogy most csak a szükségesről egyeztek meg, később meg a többiről egy külön perben akár. (Ilyet lehet csinálni, gyorsítja a válást.) De!!! Ehhez NAGYON oda kell figyelni, hogy mi kerül a mostani jegyzőkönyvbe és ítéletbe, mert egy szerencsétlenül megfogalmazott mondat azt eredményezheti, hogy később kb. semmit nem tudtok már megfelelően elintézni bíróság előtt...

2012. febr. 21. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!