Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás van folyamatban, a férj nem ment még el egy tárgyalásra sem, a bontóper van hátra (26-án lesz) ha megjelenik, be tud-e kavarni, ill. lehet-e valami más akadálya a bontásnak?
Ha a férjed nem jelenik meg, akkor lezárják a bontópert,
de csak akkor lehetsz nyugodt, ha letelik a törvények által meghatározott 15 nap határidő, ugyan is ez alatt, írásban fellebbezhet az ítélet ellen, és akkor egy új tárgyalást írnak ki.
Ha netán ott lesz, akkor sajnos nem csak egy tárgyalás erejéig kavarhat be, mert ha nem tudtok megegyezni az ingóságokon, illetve, nem fogad el semmilyen ajánlatot, akkor évekig elhúzódhat a per, hiszen a bíró nem abban fog dönteni, hogy kinek mi jár, csak a megegyezés érdekli.
Ilyen esetben, ha nincs megegyezés, általában valamelyik fél megunja, és inkább bele megy a számára kedvezőtlen helyzetbe is, csak vége legyen.
10.28 vagyok.
Most vagyok válófélben, és a második (utolsó) tárgyalást várom. Tudom mit írok, mondok.
A bontópernek csak akkor van vége, ha megegyeztek az ingóságok és az esetleges vagyontárgyak elosztásában.
A pernek nem része az ingatlan elosztása, vagy valamelyik fél általi tulajdonjog kiváltása, ez egy külön per része lehet, ha nem tudtok megegyezni. Ha igen, akkor csak ügyvéd által szerkesztett hivatalos okirat kell.
Viszont mindenképpen nyilatkozni kell arról, hogy ki melyik részben fog lakni,és hogy osztjátok meg a költségeket.
Tehát ha van megegyezés (teljes megegyezés)az ingóságok tekintetében, és a lakás használatról, akkor lezárják a pert.
De teszem fel, ha a férjed arról vitázik, hogy a söröskorsó az övé, és te nem akarod oda adni, akkor elég sokáig marakodhattok.
Ne haragudj, akkor én nem értem, hogy milyen válóperetek van,
hiszen amikor elinditod, akkor valamilyen formában (írásban, vagy szóban,) de nyilatkozni kell az ingóságok elosztásáról.
Egyébbként ha ez nincs meg, nem értem, hogy folytatódhat a per?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!