Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhesen válás?
38 hetes terhes vagyok és sajnos most jutottunk el arra a pontra a férjemmel, hogy egy percig sincs közös jövőnk tovább.
Egyedül szeretném nevelni a gyermekemet, jobb szeretném, ha a születésétől fogva úgy nőne fel, hogy ketten vagyunk. Ebbe a férjem is beleegyezett, mert sajnos nem igazán érdekli a születendő gyermeke. Ha ő lemond róla akkor ez lehetséges lesz? Ettől még állapíthatnak meg gyerektartást? Vagy ha ő lemond róla akkor mindenről lemond?
Mivel bármelyik percben szülhetek, és még házasok vagyunk, így az ő nevére fog kerülni a gyerek. Utána ha lemond róla, el lehet intézni hogy az én vezetéknevemet kapja, ne az apjáét?
Lemondani nem lehet, csak akkor, ha valaki más örökbefogadja a gyereket (nem az anya). Ha ezzel el lehetne intézni, akkor rengeteg férfi kapásból lemondana a gyerekéröl. Azzal, hogy lett egy gyereke, kötelezettségei is lettek. A gyerektartás jár mindenképpen, mert éppen ezért nem lehet lemondania az apának, hogy ne lehessen kibújni a fizetés alól.
A kérdezönek: az apa köteles a gyerektartást fizetni,ezt célszerü vagy közjegyzönél vagy a biróságon hivatalosan rögziteni. Ha ö ezután nem akarja a gyerekkel a kapcsolatot tartani, az magánügye, arra nem kötelezhetö, hogy látogassa is a gyereket. A gyereket lehet a te nevedre (is) anyakönyveztetni, de az benne marad, hogy a férjed az apja.
Én úgy tudom, hogy hiába mond le egy vérszerinti apa(nálatok vérszerinti apáról beszélünk) akár szóban, akár írásban, ttól még jogilag bizony ját neked a tartásdíj. Szép is lenne ha úgymond egy lemondással kikerülhető a tartásdíj. Úgy tudom ha ez megtörténik nálatok tehát lemond a gyermekről az apuka, attól még fizetnie kell a tartásdíjat, de mondjuk te megismerkrdsz egy másik férfival, és ő nevére veszi, örökbefogadja a te gyermekedet, akkor onnantól kezdve már az új párodnak kell tartásdíjat fizetnie.
Nem akarok baromságot mondani, de valahol ezt olvastam. Jaj remélem nem kutyultam össze a dolgokat! :) elnézést ha tévedek! :)
14-es vagyok. 13assal egyszerre írtunk. :) így van én is ezt írtam.
Bár azt hozzáteszem, hogy valahogy úgy szól a csjt hogy az apának nem csak joga a kapcsolattartás hanem egyben kötelessége is.
tehát már büntethető az az apa is aki nem keresi a gyermekét. valahogy úgy szól a törvény, hogy ez is veszélyezteti a gyermeket.
Tipikus. Honnan veszed kérdező, hogy a gyerekednek az a legjobb ha nem ismeri az apját? Nem vele közösen vállaltátok a picit? Még támogatná is anyagilag. Lehet, hogy most mond dolgokat a férjed, de amint megszületik a baba másképp fogja gondolni. Ne legyél olyan önző, hogy hivatalosan elveszed az apját a gyerekednek.
A nő akkor válik anyává mikor megdobban a baba szíve, a férfi csak akkor válik apává mikor a karjában tarthatja. Vagy valami ilyesmi (:
sajnálom hogy így gondolkodtok:(:(
nem tudok erre mit mondani csak annyit hogy próbáljátok megbeszélni,senkinek nem jó ez így...talán gy próbát megérne..
Én a gyereket sajnálom :(
Teljes családban nőttem fel és ez hatalmas kincs.
A barátnőm nem, neki nem volt apja. Nagyon szívesen bemutatom bárkinek, nem vitte semmire, 18 évesen terhes lett, természetesen végzettsége és munkája nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!