Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Terhesen válás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhesen válás?

Figyelt kérdés

38 hetes terhes vagyok és sajnos most jutottunk el arra a pontra a férjemmel, hogy egy percig sincs közös jövőnk tovább.

Egyedül szeretném nevelni a gyermekemet, jobb szeretném, ha a születésétől fogva úgy nőne fel, hogy ketten vagyunk. Ebbe a férjem is beleegyezett, mert sajnos nem igazán érdekli a születendő gyermeke. Ha ő lemond róla akkor ez lehetséges lesz? Ettől még állapíthatnak meg gyerektartást? Vagy ha ő lemond róla akkor mindenről lemond?

Mivel bármelyik percben szülhetek, és még házasok vagyunk, így az ő nevére fog kerülni a gyerek. Utána ha lemond róla, el lehet intézni hogy az én vezetéknevemet kapja, ne az apjáét?

2012. febr. 3. 15:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
Arra nem gondolsz, hogy a születendő gyermeked látni szeretné-e az apját? Nagyon rossz egy gyermeknek, ha nincs édesapja. Az én szüleim is elváltak és nagyon rossz volt. Épp, hogy felnőtt lettem és többet akartam foglalkozni apukámmal, meghalt. Borzasztó érzés ez!
2012. febr. 3. 16:29
 12/25 anonim ***** válasza:
87%
Ez nem egészen így van. A magyar jog azt a férfit tekinti apának akivel az anya a fogantatási időben házasságban élt. Ha sikerülni is a szülésig elválni akkor is a férjed nevére anyakönyveznék a kicsit. (Az lenne a kivétel ha elválnál és még a szülés előtt újra házasságot kötnél) Az apa nem mondhat csak úgy le a gyerekéről, még akkor sem ha az anya ebbe beleegyezik. Akkor mondhat csak le ha ezzel egy időben valaki a gyereket örökbe fogadja. Ha ilyen egyszerű lenne a gyerekről való lemondás, akkor sok férfi ezzel bújna ki a gyerektartás fizetése alól.
2012. febr. 3. 16:29
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

Lemondani nem lehet, csak akkor, ha valaki más örökbefogadja a gyereket (nem az anya). Ha ezzel el lehetne intézni, akkor rengeteg férfi kapásból lemondana a gyerekéröl. Azzal, hogy lett egy gyereke, kötelezettségei is lettek. A gyerektartás jár mindenképpen, mert éppen ezért nem lehet lemondania az apának, hogy ne lehessen kibújni a fizetés alól.

A kérdezönek: az apa köteles a gyerektartást fizetni,ezt célszerü vagy közjegyzönél vagy a biróságon hivatalosan rögziteni. Ha ö ezután nem akarja a gyerekkel a kapcsolatot tartani, az magánügye, arra nem kötelezhetö, hogy látogassa is a gyereket. A gyereket lehet a te nevedre (is) anyakönyveztetni, de az benne marad, hogy a férjed az apja.

2012. febr. 3. 16:31
 14/25 anonim ***** válasza:
68%

Én úgy tudom, hogy hiába mond le egy vérszerinti apa(nálatok vérszerinti apáról beszélünk) akár szóban, akár írásban, ttól még jogilag bizony ját neked a tartásdíj. Szép is lenne ha úgymond egy lemondással kikerülhető a tartásdíj. Úgy tudom ha ez megtörténik nálatok tehát lemond a gyermekről az apuka, attól még fizetnie kell a tartásdíjat, de mondjuk te megismerkrdsz egy másik férfival, és ő nevére veszi, örökbefogadja a te gyermekedet, akkor onnantól kezdve már az új párodnak kell tartásdíjat fizetnie.

Nem akarok baromságot mondani, de valahol ezt olvastam. Jaj remélem nem kutyultam össze a dolgokat! :) elnézést ha tévedek! :)

2012. febr. 3. 16:34
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

14-es vagyok. 13assal egyszerre írtunk. :) így van én is ezt írtam.

Bár azt hozzáteszem, hogy valahogy úgy szól a csjt hogy az apának nem csak joga a kapcsolattartás hanem egyben kötelessége is.

tehát már büntethető az az apa is aki nem keresi a gyermekét. valahogy úgy szól a törvény, hogy ez is veszélyezteti a gyermeket.

2012. febr. 3. 16:36
 16/25 anonim ***** válasza:
77%
Egyetlen esetben mondhat le a gyerekről a szülő: ha egyúttal örökbe is adja. Ekkor nem kell tartásdíjat fizetni, minden más esetben igen.
2012. febr. 3. 16:37
 17/25 anonim ***** válasza:
21%
az igen..hogy mik vannak manapság..ezt nem tudtátok 38 héttel ez előtt?
2012. febr. 3. 18:06
 18/25 anonim ***** válasza:
44%

Tipikus. Honnan veszed kérdező, hogy a gyerekednek az a legjobb ha nem ismeri az apját? Nem vele közösen vállaltátok a picit? Még támogatná is anyagilag. Lehet, hogy most mond dolgokat a férjed, de amint megszületik a baba másképp fogja gondolni. Ne legyél olyan önző, hogy hivatalosan elveszed az apját a gyerekednek.

A nő akkor válik anyává mikor megdobban a baba szíve, a férfi csak akkor válik apává mikor a karjában tarthatja. Vagy valami ilyesmi (:

2012. febr. 3. 18:19
 19/25 anonim ***** válasza:
55%

sajnálom hogy így gondolkodtok:(:(

nem tudok erre mit mondani csak annyit hogy próbáljátok megbeszélni,senkinek nem jó ez így...talán gy próbát megérne..

2012. febr. 3. 18:22
 20/25 anonim ***** válasza:
30%

Én a gyereket sajnálom :(

Teljes családban nőttem fel és ez hatalmas kincs.

A barátnőm nem, neki nem volt apja. Nagyon szívesen bemutatom bárkinek, nem vitte semmire, 18 évesen terhes lett, természetesen végzettsége és munkája nincs.

2012. febr. 3. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!