Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szétmegyünk a párommal, ebben az esetben menyi lehet a gyermektartás díja?
Békésen megyünk szét, nem lehúzni akarom, ő ajánlotta fel, hogy nézzünk utána, mert ki szeretnénk kerülni a jogi utat.
Nem voltunk házasok, csak egyikünk sem tudja mi lenne a reális összeg, ami jogilag is helytálló lehet.
Az ő fizetése kb 350ezer forint nettón.
Vagy mi az, ami alapján meg lehet ítélni?
Egy gyermekünk van.
5. vagyok
azt megint lefelejtetted, hogy a gyerek idő és energia ráfordítás, ezzel nem számolsz?
anyuka kevesebbet tud dolgozni, hiszen bölcsi, oviba kell menni a gyerekért, nem lehet mellette este 7-ig dolgozni. egy gyerekkel törődni kell, gondozni. Szerintem igenis megérdemli az anyuka a pénzt.
Gondolom, te apuka legalábbis férfi vagy, mert fogalmad sincs, hogy napi 24-ben mennyi türelemre, tanításra, gondoskodásra van szüksége egy gyereknek.
Egyébként, igen mi megtehetjük és a két gyerekre istentelen sokat költünk, de itt nem ez volt a kérdés.
Nem létszükség a bicikli, de a finommotorikus fejlődéshez kell, meglátja a másik gyereket kell, szóval szerintem te nem tudod, hogy hogyan működnek ezek a dolgok.
Nagyon tévedsz, van egy lányom, napi 4 órában dolgozom, és mellette egyetemre járok, vezetem a háztartást, néha a férjem magánvállalkozásába is be kell segítenem.
Ja, és a lányom nem bölcsis, mert nem vették fel, magunk között van megoldva, ami plusz energia.
De ha szétmennénk a férjemmel, akkor sem akarnám lehúzni 70 ezer forinttal.
Látod, különbözőek vagyunk. Én nem lehúznám, hanem a gyerekeim érdekeit nézném.
Tegyen akkor megtakarítási számlára félre, amihez csak 18 évesen nyúlhat.
Én gyeden vagyok, 35 éves, közgazdász. és a jövőt soha nem lehet tudni, majdha esetleg már nem lesznek annyira jóba, és valami gigszer beüt, akkor a gyerekem éhezzen?
Neeeeem.
De írtam, különbözőek vagyunk, mást gondolunk erről.
Köszönöm a válaszokat, de azért ne vesszetek össze! :)
Én is úgy gondolom, hogy 50 ezer forint havonta még nem a világ, mivel neki még így is 280-300ezer körül(átlag 350ezer, néha rosszabb, néha jobb)
Sajnos én nemrég utasítottam vissza egy olyan állást, ami a szakmám, jó fizetéssel, mert nem tudok korán bejárni a melóba, nem tudom olyan korán a lányom leadni az oviba.
Most megint van egy kilátásban, ami jó is lenne, de sajnos nem fizet olyan jól, így azzal a pénzzel ott lennénk, amit a visszautasított helyen kaptam volna.
Mi is albérletben lakunk, bár szerintem így anyukámhoz fogunk fogunk költözni egy darabig, amíg nem rendeződnek a dolgok, utána kisebb lakásba.
Most nem kötekedni akarok én sem, de szerintem akkor van sokba a gyermek, ha nem ésszerűen vásárolunk neki.
Megszületik akkor persze, kellenek kiságy, babkocsi, pelusok, stb, de amikor nő, akkor meg a ruha, vagy az oviköltségek, de szerintem az iskoláig a születésén kívül hatalmas kiadások nincsenek..
Legalábbis én most így látom.
De persze azért is szeretném az 50 ezret, mert ő megteheti, nem nekem, hanem a lányomnak lesz akkor jobb élete.
Ha 20-at adna is jó lenne, csak ő él mint marci hevesen egyedül a lakásában, nekünk meg nagy segítség lenne minden fillér..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!