Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Semmit nem tehetek ha el akarja vinni a gyerekeimet?

Joga van elvinni a gyerekeket, ha nem külfölde költöznek életvitel szerűen, semmit nem tudsz tenni, még akkor sem, ha az ország másik végébe költözik, mert mondjuk ott kapott munkát vagy ott élő rokonához megy. Ráadásul amíg nincs meg a gyerekelhelyezési végzés, addig is köteles vagy gyerektartást fizetni. ha nem fizeted és bíróságra megy, akkor 6 hónapra visszamenőleg is ki kell fizetned, mert ha nem, ráterhelik a vagyonodra.
Viszont neked meg a láthatáshoz van jogod, illetve úgy mondják, hogy a gyereket illeti meg a jog, hogy találkozzon a másik szülőjével is, de ha ő ezt nem engedi, akkor sem az a megoldás, hogy nem fizeted a gyerektartást ha nem engedi látni a gyereket.
Egyet értek az egyik hozzászólóval: jobb ha minnél előbb külön költöztök, ha ilyen veszekedések vannak. Én úgy nőttem fel, hogy a szüleim állandóan veszekedtek, és ez nagyon rossz.
A házra neked is van tulajdonjogod? Mert ha igen, szerintem odaviheted a barátodat, hogy ne egyedül rád terhelődjön a rezsi kifizetése, mert ha a feleséged elköltözött onnan, nem köteles egy fillért sem adni a rezsibe.

Hogy akarod eltartani a gyerekeidet, ha egy barátodat kell odahívnod a rezsi fizetéséhez? Szerintem ezt te sem gondolod komolyan. Milyen a munkabeosztásod, lenne segítséged? Szerinted jót tenne a gyerekeidnek, ha a haveroddal együtt nevelnétek fel őket?
Szerintem, ha az anya nem ad rá okot, hogy te neveld a gyerekeket, akkor inkább nyugodtan engedd el és talán a feleséged is így normálisan fog hozzád állni a jövőben. A bíróság megállapíthatja a korlátlan láthatást is, ha az anya nem látja ennek okát. Tehát neked most az lenne az első, hogy higgadtan megbeszélitek, és megegyezel a feleségeddel, hogy addig is szeretnéd tartani a kapcsolatot a gyerekekkel, amíg ki nem mondják a válást és persze utána is. Ha látja, hogy ez idő alatt normálisan állsz hozzá, akkor a bíróságon sem fog hepciáskodni.

előző vagyok
Annyit elfelejtettem, hogy a férjemnek is van egy lánya az előző házasságából. Neki a bíróság korlátlan láthatást állapított meg, így akkor jön hozzánk a kislány, amikor megegyeznek a szülők. Van hogy egy hétig itt van, van olyan amikor csak egy napot, de azóta hogy elváltak nagyon szereti az apukáját, mert amikor nálunk van csak vele foglalkozunk. Most 10 éves és megmondta, hogy régebben nem szerette apát, mert mindig veszekedtek az anyukájával és most sokkal aranyosabb. Nem biztos, hogy jobb szülő leszel, ha kiharcolod a gyerekek felügyeletét. Inkább a láthatásra koncentrálj!
A legjobbakat kívánom Neked és Gyermekeidnek!!!

Kedves Kérdező!
Sürgősen fordul a gyámhatósághoz! Az ugyanis, hogy ellened neveli őket, akár még oda is vezethet, hogy elveszíti a gyerekeket, a gyerekelhelyezésnél ez ugyanis nagyon fontos szempont (ugyanis a joggyakorlat szerint alkalmatlan szülő az, aki a másik ellen neveli a gyermekeket, és ezzel pszichés zavart okoz nekik).
A gyerekelhelyezési pert pedig még a bontóper előtt külön beadnám, ezt is sürgősséggel kérve.

12:38!
Ha anyuka minden tagad,akkor hogy bizonyítson a kérdező?Mondani sok mindent lehet!!Mindenhol azt mondják bizonyíték kell!!

Megértelek.
Elolvastam az összes választ, amit (láthatóan) többnyire nők írtak.
Egy férfi is tudhat úgy gyereket nevelni, mint egy nő, az anyának sincs több joga, mint az apának. Neked is ítélheti a gyereket a bíróság. Előtte azért gondolkozz el azon, hogy valóban te akarod-e őket nevelni! Nagyon sok nehézséggel és lemondással jár, nem csinálhatod mindig azt, amit szeretnél, nem mehetsz mindig oda, ahova szeretnél és nem ismerkedhetsz egyszerűen nőkkel, mert a gyerekeid érdekét kell elsősorban figyelembe venni! Ha úgy érzed, hogy ezekre képes vagy és akarod, csak akkor vágj bele!
Férfi vagyok és én is egyedül nevelem a gyerekemet 4 éves kora óta, már 12 éves!
Sok sikert kívánok!

A válás 90%-ban egy zéró összegű játszma. Ezt el kell fogadnod. Vagy totálisan győzöl, vagy totálisan veszítesz.
Ez azért van mert legalább az egyik fél olyan szinten van már, hogy a normális megbeszéléses rendezés esélytelen. Sajnos.
Nagybátyám a válásakor mindenképpen akarta a gyereket, az ügyvédje azt mondta, hogy akkor van férfinak esélye Magyarországon a gyerek megkapására, ha bizonyítani tudja, hogy a felesége k.rva, iszik, vagy kábítószeres... Esetleg én hozzávenném a pszichiátriai alkalmatlanságot, a valaki által már említett depressziót pl.
Lehet, hogy meglep, de ha már most így viselkedik veled, akkor egy válás esetén még kíméletlenebb lesz majd!
Szóval ne legyél szívbajos, mert ő se lesz az! Próbáld meg bizonyítani valamelyiket a fent említett három dologból bármilyen módon. Pl. ülj le vele "megbeszélni" a dolgaitokat akkor, amikor kocsival van és igyatok valami alkoholosat, majd intézd úgy, hogy rendőr ismerős arra járjon és igazoltassa.
Az se rossz, ha a tudta nélkül felveszed, amikor megzakkanva oszt téged és nem lehet vele tárgyalni. Bíróságon is bemutatható, az alapján pszichiátriai vizsgálatra kötelezhető.
Lényeg, hogy minél több olyan dokumentált dolog álljon a rendelkezésedre, ami feléd billenti a mérleg nyelvét.
És szerezz egy jó ügyvédet, ha eddig nem tetted volna!!!
Mi férfiak általában azért jövünk ki rosszul a válásokból, mert konfliktuskerülők vagyunk egyrészt, másrészt meg van bennünk egy hülye kötelességtudat "szegény" nő felé, harmadrészt azt hisszük, hogy ha ott hagyunk neki mindent, akkor majd könnyebb lesz a jövő vele, könnyebb lesz a láthatás, a gyerekek nevelése körüli dolgokban benne maradunk jobban, stb.
Bármit is teszel, otthagyhatod neki akár Bill Gates vagyonát is, akkor is utálni fog, mert utálni akar és mindenképpen Te leszel a szemét! És ha majd kialakított egy életet nélküled, lesz egy új párja, akivel majd új család lesznek és nevelik a gyerekeidet esetleg a közös gyerekeiket, akkor Te már csak egy ötödik kerék leszel, felesleges, vasárnapi apuka, akivel még akkor is nehezen tudnak majd mit kezdeni a gyerekei, ha egy városban éltek és nem nevelték őket ellened... De ez ritka! Általában az van, hogy "az a szemét apád elhagyott MINKET!". Mintha a gyerekeitől is el akart volna válni azért, mert nem jött össze a kapcsolata a nővel... Szóval ezért van, hogy gyakran egy bőrönddel hagyjuk ott azt az életet és múltat, amikben évek munkája és anyagi eredményei fekszenek.
Cselekedhetsz így, de akkor örökre elveszíted a gyerekeidet akiket ellened fognak nevelni, akár 400 km-re tőled, ha az anyjuknak úgy hozza kedve!
A tanácsaimért biztos kapok majd hideget-meleget, de gondolj arra, hogy ő már most előrébb jár mint Te!
Te még csak azon agyalsz, hogy "jaj, elköltözne a gyerekekkel! Miért ilyen velem? Miért bánt?" - Nem mindegy? - míg ő már helyet intéz, költözik, stb.
Bár nem lepődnék meg, ha a sok alázás és egrecéroztatás arra menne ki, hogy esetleg bántsd és ez adu legyen váláskor, vagy esetleg arra, hogy ne bírd tovább és Te lépj le! (Mert a gyerekeknek is jobb a megszokott helyen... Gyenge duma, de be szokott jönni.) Az első változatra utal, hogy a gyerekek előtt is provokál, hogy legyen egy ártatlan kisgyerek a bíróságon, aki azt mondja majd, hogy "anyu mindig sír - mert gondolom, hogy sír, mindig sírnak - amikor apu kiabál vele..."
Ne az ő játszmáját játszd! Nyiss egy újat és nyerd meg azt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!