Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjem esküvőnk elött vette a lakást, viszont én rendeztem be. Házassági szerződésünk nincs. 8 éve vagyunk házasok. Ha elválunk jár nekem valami a lakásból?
nem minösül közösnek. azt hiszem soha
de a benne lévö ingóságokra igényt tarthatsz. de a lakásra nem. ha csak nincs belöle a neveden.
Mikor rendezted be a lakást? A házasságkötés előtt vagy után? Ha után, akkor bizony jó esély van rá, hogy közös tulajdon, hacsak nem tudod igazolni, hogy egyértelműen a különvagyonodból (pl. öröklés, stb.) vásároltad a berendezési tárgyakat. Ha a "fizetésedből", akkor jó eséllyel közös tulajdonnak fogja tekinteni a bíróság.
A lakásból viszont nem jár semmi neked. Hacsak nem építettetek hozzá, újítottatok föl, stb. Ha ilyen jellegű beruházások voltak, akkor ott már lehet agyazkodni a tulajdonjogi hányadokon...
Pont, hogy azokra a dolgokra, amik a házasságkötés UTÁN lettek vásárolva, nem tarthat igényt, csak akkor, ha igazolja, hogy kifejezetten a különvagyonából vásárolta. A házasságkötés után szerzett javaknak csak a FELÉRE tarthat igényt, ha nem tudja igazolni, hogy közös vagyonból vette!
Pont ez az egészben a "problematikus", mert a házasságkötést követően szerzett javak közös szerzemények egészen addig, amíg nem igazják a különvagyoni voltot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!