Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válóper, ki fizeti?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válóper, ki fizeti?

Figyelt kérdés

Feleségemmel válunk. Ő nyújtott be a keresetet, akkor költségmentességet kért. Az első tárgyalás meg volt, nem tudtunk megegyezni a gyerekelhelyezésen. Így még lesz több tárgyalás is. Tanúkat is kértem meghallgatni, bizonyítékokat is nyújtottam be. A továbbiakban ki fizet?

Köszönöm a válaszokat.

2012. jan. 13. 11:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

a továbbiaknak nem igazán van külön ára. gondolom van egy ügyvéded, azt neked kell fizetned. ha feleségednek is van ügyvédje azt meg neki. de persze kérhettek akár olyat is, hogy a per végén lesz egy vesztes fél, és attól kéritek, hogy fizessék meg neked pl. az ügyvédi díjat. ezt meg is zsokták ítélni abban az esetben ha pl. te peren kívül szerettél volna megegyezni, korekten állnál a dologhoz, de feleséged keersztbefekszik, és ellenkezik, ez esetben ugymondván kénytelen voltál fizetni egy ügyvédet.

nálunk is ez volt, párom egészen 1 évig azt hitte hogy minden heppy, sikerül megegyezni, fizette tisztességesen a 220 ezer ftos tartásdíjat önként stb. anyuka egyszercsak felkelt és úgy érezte nem elég neki a pénz. így párom tudta jól hogy elkerülhetetlen lesz a pereskedés, ezért ügyvédet fogadott. ergo párom rákényszerült arra hogy ügyvédet fogadjon. páromék jelezték is a bíróságon, hogy igényt tartanak majd a per végén az ügyvédi díjra...

2012. jan. 13. 11:41
 2/12 anonim ***** válasza:
első vagyok. a tanumeghallgatás meg a bizonyítékoknak nincs díja, így azért nem kell fizetned sem neked, sem felségednek. írod, hogy nem tudtok megegyezni a gyermekelhelyezésnél. vélhetően akkor kirendelnek egy pszichológust aki megvizsgál majd mindenkit, és ezzel segíti majd a bíróság döntését. készülj fel, hosszú folyamat lesz, mi most lépünk bele a 3.évbe, és még csak most fog történni a pszichológiai vizsgálat...
2012. jan. 13. 11:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor váltam a férjemtől,én adtam be a papírokat,én a felperes voltam,ő meg az alperes.Nekem is költségmentességem volt.A volt férjemnek 6 ezer Ft perköltséget állapítottak meg,3 tárgyalás volt.A végén úgy döntött a bírónő,hogy ne fizessen,hanem költse a gyerekekre.Nálunk csak 1 tanú volt,a bátyja.
2012. jan. 13. 11:45
 4/12 anonim ***** válasza:
1,2 vagyok :) fejtsd ki bővebben hogy mit nehezményezel feleségeden? nálunk az anyukának elborult az elméje, így az apuka kérvényezte a vizsgálatot, amit jóvá is hagyták. sajnos sokszor a tárgyalóteremben is minősíthetetlenül viselkedett anyuka... :S bíróság is látja már hogy valami nem stimmel anyuka pszichéjével...
2012. jan. 13. 11:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne a legjobb,ha peren kívül egyeznétek meg.Nekem csak 3 hónap volt.A volt férjem fenyegetőzőtt,ordítozott stb.A bíróságon,meg olyan volt ,mint e kisnyúl.Vsgyonmegosztás nem volt,mert még nem járt le a szoc-pol.Viszont abba megegyeztünk,hogy ha lejár a szoc-pol,mindkét részről beleegyezünk,hogy eladjuk a házat.erről 2 semleges ügyvéddel készült egy szerződés,megállapodás.A családsegítőnél,és teljesen ingyen.Ez egy hivatalos papír.
2012. jan. 13. 11:51
 6/12 anonim ***** válasza:
igen a bíróság egyből látja,h ki a normális és ki nem.A bíróság rendeli el a pszichológiai vizsgálatot.Ha ilyen van,akkor a gyereket is behívják a tárgyalásra,ha betöltötte a 14.életévét.
2012. jan. 13. 11:54
 7/12 A kérdező kommentje:

Imádom a kislányomat. Tegnap este is nálam volt, annyira boldog amikor velem lehet, még álmában is simogatott. Az egy dolog, hogy én mit akarok, sajnos elég anyapárti a mai törvénykezés. De tudom, hogy szüksége van rám a kislányomnak, és nem csak 2 hetente 2 napra. Ez a gyerek "szerelmes" belém. Bár tény, hogy én sem tudom elképzelni nélküle a mindennapjaimat.

A házasságunk ellaposodott, de csendben meg voltunk egymás mellett. Én próbáltam többször is jelezni, hogy hajlanék arra, hogy rendbe hozzuk ami megromlott. Mígnem egyszer elhúzott egy interneten megismert emberhez, akivel össz-vissz egyszer találkozott azelőtt, persze vitte a gyereket is. Ekkor otthagyta a munkahelyét is, szóval végérvényesnek tűnt az elmenetele. Majd 10 nap után vissza jött, azt mondta ekkor, hogy elfog menni albérletbe amint megteheti. Majd beadta a válókeresetet is. Persze most mindent tagad, még azt is, hogy egy férfihoz költözött el, sőt rágalmaz is. Eddig úgy néz ki, hogy mindent tudok cáfolni, bizonyítani, vagy tanúkkal alátámasztani. De sajnos ha esetleg úgy alakul, hogy bebizonyosodik, hogy ő a fő bűnös a házasság megromlásáért, és ő választotta ezt a helyzetet, akkor sem fogják nekem ítélni a gyereket, mert ő az anya. Pedig neki a kislány csak akkor kell, ha nincs semmi programja, akkor könyörögni kell azért, hogy elhozhassam.

Neki van ügyvédje, nekem nincs. Sok esetben úgy érzem, hogy jó lenne, mert nem mindent értettem a tárgyaláson sem. De úgy gondolom nekem nincs is rá szükségem. Érdekes pl. az is, hogy egy anyának miért van erre szüksége ahhoz, hogy nála legyen a gyerek elhelyezve. Ennek jelzés értéke is lehetne a bíró felé, hogy ott valami nem stimmel.

2012. jan. 13. 12:04
 8/12 anonim ***** válasza:
első vagyok. nagon nagyon szép dolog, hogy így állsz hozzá a történethez. Le a kalappal előtted. Egyébként nem értek egyet azzal, hogy anyapártiak a bíróságok. Ezt el kell felejteni. A köztudatban azért él mindenkiben az, hogy egy anyától nem vesznek el gyermeket, mert az esetek többségében az apukák nem is próbálkoznak ezzel. Tehát szépen a válóper megindulásakkor mintegy "átengedem" anyukának a gyereket. Van egy statisztika, 2 családjogi ügyvéd készítette el. Azokban az esetekben ahol nincs megegyezés a gyermekről, tehát a bíróságnak kell döntenie, na azokban az esetekben 40-60 % az arány. 40%apukánál, 60 % anyukánál. tehéát akárhogy is vesszük ez nagyon nagyon jó arány. majdnemhogy fele fele!
2012. jan. 13. 12:16
 9/12 anonim ***** válasza:
első vagyok. tehát ne állj így hozzá, igenis próbáld meg. mindenképpen a pszichológiai szakvélemény lesz a mérvadó. egy szakember látni fogja hogy kihez kötődik a gyermek szorosabban, kik milyen értékrenddel bírnak stb(itt lehet jelentősége a megcsalásnak, pl. felelőtlen magatartást tanúsított anyuka)
2012. jan. 13. 12:20
 10/12 anonim ***** válasza:
ez hülyeség,h felelőtlen magatartás,mindkét fél hibás a megromlott párkapcsolatért.a bíróság úgyis a 2.hetente való láthatást fogja meghatározni.Nálunk is így van,de megegyeztünk szóban,hogy hétköznap,heti 3 alkalommal elviheti a gyerekeket pár órára a volt férjem.Sajnos az iskolai szüneteket nem tudjuk elfelezni,így akkor többet vannak itthon.A bírói itéletet nem tudjátok fellebbezni.Olyan itéletet hoztak nálunk,hogy mivel a lakás nem megosztható,az egyik szobában én lakom,a másik szobában meg ő a gyerekekkel,úgy,hogy nekem itélték mindkét gyereket.Ezt 1 hónapig bírtam és elköltöztem az anyámékhoz velük.Sztem jobb lenne ha a láthatásról külön megegyeznétek.
2012. jan. 13. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!