Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Menyi idő kell a válóper...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyi idő kell a válóper beadásától az értesítésig?

Figyelt kérdés
és az értesítéstől az első perig?
2011. szept. 19. 18:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Max. 90 nap.Békítő plusz 30 nap,, válás kimondása!
2011. szept. 19. 19:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mikor adod be.Ugyanis van nyári-téli szünet amikor nem írnak ki tárgyalásokat.Én anno annak idején közös megegyezéssel váltam el.Május közepén adtuk be a válóper papírokat,és szeptember 22-re kaptunk időpontot.Vidéken,ha pesten váltunk volna,akkor tovább kellett volna várni..Mi szept.22-én mentünk az első és utolsó tárgyalásra.Majd 3 hét múlva jött a levél hogy hivatalosan is elváltak lettünk.(gyerek is volt,de nálunk azért ment ilyen egyszerűen mert mi már úgy mentünk oda,hogy mindenben megegyeztünk.Gyermek elhelyezésben,ingó és ingatlan vagyonban is..A bírónak nem sok dolga volt,csak a törvények szerint kellett eljárnia..Még ügyvédünk sem volt)

Ám a húgom 2010 augusztusában adta be a válópert és legalább 3 tárgyalása volt,mire elváltak.A vagyoni per még mindig zajlik..

2011. szept. 19. 19:28
 3/7 anonim ***** válasza:

ma 19:28 vagyok

Még valamit.Nekünk békítő tárgyalásunk sem volt.Ha nem igénylitek,akkor nem lesz..

2011. szept. 19. 19:29
 4/7 anonim válasza:
Kedves utolsó válaszoló! Szóval közös megegyezéssel is lehet válni? Gondolom megkérdezik azért ,hogy mi az oka?Van 3 gyerek is albérletben élünk,szóval nekünk nem kellene vagyonmegosztás stb.A férjes nevem azt megtarthatom ?Köszönöm válaszod!!!
2011. szept. 24. 21:12
 5/7 anonim ***** válasza:

ma 21:12

Igen lehet közös megegyezéssel válni.Amikor mi váltunk volt ingó,és ingatlan vagyonunk,és van közös gyerekünk.De mi mindenben megegyeztünk.A vagyont elosztottuk(már külön is mentünk,csak papíron voltunk házasok) megbeszéltük hogy a fiam velem marad,sőt a gyerektartást is megbeszéltük,hogy mennyit fizet.Így ügyvédünk sem volt.Írtunk egy papírt amiben leírtuk,hogy kérjük a házasságunk felbontását.Leírtuk,hogy az ingó és ingatlan vagyont már elosztottuk,és megegyeztünk a gyermekünk elhelyezésében is.Mindketten aláírtuk,meg a 2 tanú is.

Egy tárgyaláson kellett részt vennünk ahol én,a férjem és a bíró volt.Talán 10-15 percet voltunk bent.A bíró megkérdezte előbb tőlem,hogy szerintem van-e esély arra hogy újra egy család legyünk(mondtam hogy már nincs) majd ugyanezt a kérdést feltette a volt férjemnek is.(ő is nemet mondott) Majd megkérdezte hogy mi volt az oka az elhidegülésnek mindketten azt mondtuk,hogy elfáradtunk egymásba,unalmassá vált a házasságunk.Majd a bíró megkérdezte mindkettőnket,hogy amit leírtunk a beadványos levélben az szabad akartból írtuk-e.Igen.Így a bíró mondta,hogy ő sem lát semmi esélyt arra hogy mi újra együtt lehetnénk,és mivel mi már mindent lerendeztünk így a válást kimondta.Ennyi volt az egész.Pár kérdés,max 10-15 perc.(még a piacra is be tudtunk ugrani a tárgyalás után) 2-3 hét múlva meg is kaptuk a válóperi papírokat.

JA! A bíró megkérdezte a volt férjemtől,hogy van-e kifogása hogy én továbbra is hordom a nevét.Nem volt,így hordhatom a nevét is.

Ennyi,semmi bonyolult nem volt benne.Mi pár éve váltunk el,de ma is jó barátságban vagyok a fiam apjával..(még az esküvőjére is elmentünk a párommal)

2011. szept. 24. 22:52
 6/7 anonim ***** válasza:

ma 22.52 vagyok

09-19 19:29 ez is én vagyok..

2011. szept. 24. 22:54
 7/7 anonim válasza:
Nagyon szépen köszönöm!!!!
2011. szept. 25. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!