Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért van ez így?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ez így?

Figyelt kérdés

Egy feleség mással beszéli meg a gondjait, mint, hogy a férjével.Ráadásul ezt tartom én is a párkapcsolat alapjának, hogy beszéljünk meg mindent. Ugye a mindenkivel megbeszélésből nem sült ki semmi jó.

Bennem lehet a hiba, milyen eseteket tudtok ahol ez estleg hasonló volt a baj. Mik azok az emberi tényezők, hogy nem meri valaki a párjának el mondani a problémályát, holott én nyitott vagyok rá, még kértem is. Én azt tartom a probléma okozza a konfliktus helyzetet, annak meg oldásának az alapja a beszéd, majd a tettek.

Közel tíz éves házasság ment tönkre ez miatt. Hol ott én szeretem azt a probléma mg oldást meg találni ami mindenkinek jó, volt már rá példa és látta a feleségem is.

2012. jan. 12. 05:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha valaki helyre akar hozni egy házasságot, akkor az a párjával beszéli meg a dolgot, mert csak ők ketten, közösen találhatnak megoldást.

Azonban ha egy baráttal beszéli meg az illető, akkor ő ki akar lépni már abból a házasságból, és a baráttól csak megerősítést vár, hogy igen, neki van igaza, jogos a haragja. (Merzt a barátok zöme bólogat és helyesel.)

Persze ezt senki sem tudatosan teszi, de a tudatalattiban ez motívál.

2012. jan. 12. 06:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Röviden a történet. A feleségem szülei idősek, betegesek. Nekem már a házasságom előtt volt egy házam, ami az otthonom is volt, végül is 17 km-re költözött a feleségem tőlük. Valamikor ő azt akarta, hogy lakjunk a szüleinél, de adjuk al a házam és vegyünk egyet a szülei falujába. Persze , nem mentem bele. De az ellen sem voltam, hogy ott lakjunk. Sajnos már ekkor nem lett meg beszélve ez, amiből egy nagyon jó dodlog, amivel mindenki jól jár sült volna ki. Kiadom a házat bérbe, ami havi bevétel. Kettő évig lakunk a szüleinél, és a közelükben veszünk egy házat. De már az elején nem lett megbeszélve, pedig én kérdeztem mi a gond, mondja el mit szeretne, beszéljük meg, nem lett belőle semmi. Majd később a konfliktus helyszetek amik be tetőztek.
2012. jan. 12. 06:49
 3/8 A kérdező kommentje:

Mi van akkor ha a sok baráttal, szülővel meg beszélt probléma téves, mert mindenki a saját érdekében ad tanácsot.Az öcsém azért, mert el vált, lehet, hogy irigy, a báttyám egyedül él lassan 40 évesen, a sfeleségem szülei azért, mert azt akarták lakjon ott. Csak itt az a baj, hogy két kis gyermek is meg szívja.A másik, meg mi van ha utólag meg bánja a sok tanácsból ki alakult helyzetet.Mindennek van alapja. Vagy könyveljem el, nem is szerett első perctől, vagy ha házam eladásáig tartott volna a házasságom, aztán mehetek a híd alá. Ezért állt le egy közös kompromisszum létre jötte, amivel mindenki jól járt volna.

Ha el válunk , és alapítok új családot, akkor már nincs vissza út.

2012. jan. 12. 07:46
 4/8 anonim ***** válasza:

1. A feleség nem kell, hogy mindent a férjével beszéljen meg, a szülei véleménye is fontos. Az egész történekben TE vagy az, aki mindenkire féltékeny.

2. Ha TE megtaláltad a megoldást a lakásproblémára, akkor miért nem mondod el neki, hogy hogy gondolod? (Mert ha a 10 év alatt erre nem tudtál idöt szakitani, akkor a hiba benned van)

3. Ilyesmi miatt egy házasságot felrugni (amire te gondolsz) igencsak könnyelmüség a részedröl.

4. De ha te már új családon gondolkodsz, akkor orr te vagy, aki nem akar megoldást találni.

2012. jan. 12. 07:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj meg, hogy ezt írom, elolvastam ugyan, de gőzöm sincs, hogy miről beszélsz. Nem lehet, hogy a feleségednek is ez lehet a problémája?

Nekem úgy tűnik, hogy te szépen kitaláltad már, hogy mi miért történt/történik és a feleséged mondhatna bármit. Azt nem mondom, hogy nincs igazad, mert nem tudhatom. Olyan érzésem van, hogy valamilyen kommunikációs feketelyukba kerültél.

2012. jan. 12. 08:03
 6/8 A kérdező kommentje:
Ebben a helyzetben voltam. A gond az, hogy nem szeret. Ha rendbe akarja tenni a dolgokat, akkor veled beszéli meg. Ez neked is rossz, mert meg aláz. Én tudom, hidd el. Olykor a barátnők vagy le rázzák, érdekből, stb olyat mondhatnak neki ami az érdekük.
2012. jan. 18. 20:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Válj el míg nem késő. Ha le írom az esetem, akkor be látod. Ha szertet, akkor veled beszéli meg, ha nem akkor nem veled. Ezt így fogd fel,mert én tudom. Közel tíz évig szenvedtem ebben. Ne kínozd magad lépj. Amugy nincs emberi tényező, ha nem akarat, tisztelet.
2012. jan. 18. 20:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Te most saját magadnak adsz tanacsokat? Mert akkor eleg nagy baj van veled....
2012. jan. 18. 20:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!