Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szeretnék elválni a férjemtől....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretnék elválni a férjemtől. Hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés
4 éve vagyunk házasok, van egy 3 éves gyermekünk. A házasságunk elején a férjem felvett a házára jelzáloghitelt, én adóstárs vagyok. Ebből a hitelből vettünk egy lakást 50-50 % tulajdonban, ahol most élünk. Ezen az 50%-on kivül van neki 3 ingatlanja. Hogy tudnék kikerülni a jelzáloghitelből? A férjem megkeseríti az életemet a folyamatos megalázásaival és az ivászatával, ami heti többszöri kocsmázást jelent, nagyon részeg állapottal. A gyereket vinni akarja pedig nem nagyon foglalkozik vele.
2009. máj. 24. 18:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp keress fel egy pénzügyi tanácsadót vagy kérdezz meg egy olyan barátot vagy ismerőst aki jártas benne. Ami a férjedet illeti nem hiszem hogyha elválnátok neki ítélnék a

kisgyereket, mert ahogy írtad sokszor a pohár fenekére néz. Írj majd hogy mi történt. Sok szerencsét.

2009. máj. 24. 18:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkeppen keress jo ugyvedet, az felvilagositast tud adni minden kiskapurol a valas soran.
2009. máj. 24. 18:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A férjednek a többi ingatlanján is hitel van? Nem hiszem, hogy ebből a hitelből ki tudsz kerülni, adóstárs lettél. Ha fair hozzád, akkor egy 3 és fél ingatlannal rendelkező ember nem fogja hagyni, hogy a gyereknek rossz legyen. A gyereket úgysem viheti, ettől ne is tarts, hiszen az anyának fogják ítélni, ha téged alkalmasnak találnak a nevelésére.
2009. máj. 24. 18:54
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Szia nem szeretnélek megbántani, de egy ilyen emberhez, hogy lehetett hozzámenni? Ráadásul gyermeket szülni neki?
2009. máj. 24. 19:19
 5/11 A kérdező kommentje:
Nincs hitel csak 1 ingatlanon. Nagyon szép életünk volt amig a baba meg nem érkezett. Nem tudta elfogadni azt hogy onnantól nem ő az első. Szó szerint féltékeny volt a picire.(ő egyke) Azt mondta elveszi az időt amit őrá fordítanék,nem szeretgetem annyit. Nehéz is volt császáros sebbel felugrálni éjjel 5-6 szor, mert ő ugyan meg nem mozdult, hiszen neki másnap dolgozni kellett mennie.(tanár)Mindig ivott egy két sört amivel nincs is semmi probléma, de erre a féltékenységre hivatkozva egyre többet ivott és már töményet is. Sajnos az én szüleim is a pia miatt váltak,és sokszor sírtam mert az apám részegen jelenetet rendezett meg asztalt állított a tvbe. Ettől szeretném megkímélni a kisfiamat.Eddig bizakodtam hogy hátha megváltozik de be kell látnom hogy ez nem jön össze. Ma azt mondta hogy meghagyja nekem a lakást ha egyedül fizetem a hitelt. De én eü-s fizetésből nem tudom ezt vállalni.
2009. máj. 24. 20:55
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

Szia! Ne haragudj ha nem lesz szimpatikus a hozzászólásom.

Ahogy Te is írtad nem is az ital lenne a fő probléma, hanem az, hogy a gyerek születése után megváltozott a kapcsolatotok. Szerintem ezt kellene kezelni, és az én meglátásom szerint családalapítás után is első a férj és utána jönnek a gyerekek. Sajnos sok ember úgy áll hozzá, hogy könnyebb elválni, mint harcolni egy boldog házasságért. Szerintem meg lehet érteni a férjedet is, hiszen neki is járna a boldogság, amit Tőled vár.

Nagyon sajnálom, hogy a mai világban felelőtlenül elválnak az emberek. A mi szüleinknek is voltak gondjaik, meg a nagyszüleinknek is, ők mégse váltak el az első probléma után. Hogy lehet így példát mutatni a gyerekeknek? Ők is ezt fogják majd tenni, mert nem mutatjátok meg nekik, hogy lehet áldozatot hozni egy családért.

Tudom nem vagyok a helyedben, de én válnék el olyan hamar. Valamiért hozzámentél ehhez a férfihoz, aki megváltozott, de a segítségedre vár. Együtt kellene ezt megoldanotok.

Sok sikert a továbbiakban Neked!

2009. máj. 25. 07:28
 7/11 anonim ***** válasza:
53%
Először ügyvéddel beszélj. (olyannal, aki válóperre "szakosodott") De csak akkor, ha tényleg komolyan gondolod a válást! A tanácsadásért is borsos összeget kérnek el. Az ügyvédnek elmondhatsz mindent. Az életed történetét is kerek-perec elmondhatod neki. Először a férjed iszákosságát, majd jellemváltozását a baba születése után, végül pedig rákérdezhetsz hogy "anyagi szempontból" mi várható. Nem javaslom, hogy azonnal azzal kezdjed a beszélgetést, hogy a tulajdonjogokról, meg hogy mi jár-mi nem témáról faggatod---Az ügyvédek sem szeretik, ha vki így a lecsóba csap bele.
2009. máj. 25. 08:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolo! Sajnos ez az állapot már 3,5 éve tart és egyre rosszabb. Én már mindent megpróbáltam de nem bírom tovább. Az megy folyton hogy nem iszom többet holnaptól... Lehet teneked nincs gyermeked, mert én ugy gondolom hogy a gyerek az első mert ő rám van utalva, a férfi pedig állítólag felnőtt ember,és azért van mellettem hogy a társam legyen és ne egy második gyerek. Bocs ha te nem igy gondolod.
2009. máj. 25. 20:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A 07:28-as vagyok. Persze, lehet neked van igazad, nem vagyok a helyedben.

Csak tudok olyan példát is amikor hosszú és fáradságos munkával meg lehetett menteni egy házasságot. Senkinek sincs tökéletes férje -és mi sem vagyunk tökéletesek- de ha most magára hagyod mi lesz ebből az emberből? Még lejjebb csúszik, lehet ez téged már nem érdekel, de én amondó vagyok , hogy a jóban-rosszban örökre szól.

Segítség kellene a te férjednek.

Sajnos azért megy a világ ebbe az irányba, mert nem akarnak az emberek áldozatot hozni a másikért. Ahogy olvastam a hozzászólásokat valamelyik nap, megdöbbenten láttam, hogy biztatnak a többiek, hogy váljál csak el. Akkor majd milyen jó lesz neked.

Szerintem ez nem megoldás. Te is láthatod a világban, hogy az elvált nőknek milyen nehéz a helyzetük. Válás után csak hánykolódnak a világban. A gyerekeknek apa kell. És amikor hallasz egy olyan esetről, hogy annyi év szenvedés után egy családban végre békesség uralkodik, akkor láthatod, hogy a kemény munka megéri a fáradságot. Ismét lesz boldog családod. Én inkább erre biztatnálak.

Nem kell reagálnod, ha nem szimpatikus amit írtam, csak döntsd el magadban, hogy mi a jobb, de nem a világ szemében hanem a te saját életedben.

Mégegyszer írom, tudom, hogy nem vagyok a helyedben és könnyű nekem az észt osztani, csak sajnálom, hogy sokan egyetlen kiútként a válást kezdeményezik.

Sok sikert akárhogyan is döntesz, ez a te életed.

2009. máj. 27. 08:57
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem a válás a megoldás én ezzel tisztában vagyok, de sajnos ha nem lépek tönkremegyek abban hogy segítséget akarok nyújtani és csak elutasítást kapok. A férjem nem érti miért probléma ha részegen jön haza és a gyerek látja , vagy ha egyáltalán nem is jön haza, és halálra izgulom magam,mert ebből kifolyólag volt már egy balesete aholis eltörte a gerincét. Hál égnek felépült de nem tanult a dologból. Még csak 27 éves vagyok nem szeretnék 30-40 éves koromra teljes idegroncs lenni. Van egy gyermekem!

A változás most annyi hogy elköltözik de nem válunk.

2009. máj. 29. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!